DefCamp #10: ediția aniversară a celei mai mari conferințe de securitate cibernetică aduce în România peste 2.000 de participanți din peste 40 de țări

12 septembrie 2019

Peste 60 dintre cei mai buni hackeri etici din lume vor urca pe cele trei scene ale DefCamp cu ocazia ediției aniversare a conferinței.

DefCamp #10: ediția aniversară a celei mai mari conferințe de securitate cibernetică aduce în România peste 2.000 de participanți din peste 40 de țări

DefCamp, cea mai importantă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, se va desfășura anul acesta între 7 și 8 noiembrie, la București. La aniversarea celor 10 ediții sunt așteptați peste 2.000 de participanți, de la antreprenori și dezvoltatori software până la membri activi în mediul academic și specialiști din sectorul public, dar și pasionați de securitatea cibernetică. DefCamp #10 va fi cea mai amplă ediție de până acum.

Conferința internațională DefCamp a ajuns la cea de-a 10-a ediție. În 2019, DefCamp va găzdui prezentări ale celor mai experimentați hackeri etici din lume. În cadrul evenimentului vor avea loc peste 10 competiții create pentru a stimula și dezvolta cunoștințele participanților, de la răspuns la incidente informatice până la metode și tehnici complexe de exploatare, toate inspirate din industrie și evenimente cu un impact global. În toate aceste competiții, concurenții își vor pune la bătaie talentul și experiența în securitate cibernetică pentru a dezactiva măsurile de siguranță ale echipamentelor electronice care, de multe ori, sunt vitale pentru societate.

Pe cele trei scene ale DefCamp vor urca peste 60 de speakeri în cele două zile de conferință. Reprezentanți ai peste 400 de companii cu prezență locală și internațională vor participa la eveniment pentru a dezbate probleme avansate de securitate cibernetică și impactul acestora în zona de business.

„Acum că anunțăm oficial ediția cu numărul 10, ne dăm seama că peisajul s-a schimbat fundamental în ultimul deceniu. Acum 10 ani încă discutam de computere clasice, internet prin cablu sau viruși care îți afectau datele, cu impact financiar minim sau moderat pentru utilizatori. Acum situațiile în care ne pot duce vulnerabilitățile cibernetice sunt realmente dramatice. Vorbim de criptarea datelor și deblocarea lor contra unor sume importante de bani, vulnerabilități pe dispozitivele mobile pe care le folosim zilnic sau crize de securitate a informației în companii mari care gestionează datele a milioane de oameni. Ne bucurăm că am ajuns aici, dar cred că următorii 10 ani vor fi și mai dificili. Tehnologia îmbunătățește calitatea vieții, dar aceasta introduce și noi metode de atac. Ne bucurăm că prin DefCamp putem contribui activ la dezvoltarea comunității locale, reușind astfel să punem România pe harta evenimentelor de succes din Europa”, a declarat Andrei Avădănei, fondator DefCamp.

Pe parcursul a două zile intense, specialiștii vor susține prezentări despre inginerie socială, hacking de mașini și dispozitive medicale, infecții cu malware a dispozitivelor IoT, dar și criptografie sau vulnerabilități în sisteme vitale pentru societățile digitale actuale. Nu vor lipsi nici dezbaterile despre fraude online, securitatea rețelelor telecom și wireless, noile standarde de comunicații 5G, stabilitatea aplicațiilor web și mobile, dar și prezentări despre vulnerabilitățile critice din sistemele cu care utilizatorii interacționează zilnic.

Printre speakerii pe care participanții îi pot urmări se numără: Jeff Man - criptoanalist și strateg în securitate cibernetică, cu o experiență de 36 de ani, Jayson Street - unul dintre cei mai cunoscuți și căutați specialiști din domeniu la nivel mondial, Christina Kubecka - a coordonat una dintre cele mai complexe operațiuni de securitate din istorie, și Alex Matrosov - cercetător specializat pe amenințările cibernetice avansate. Pe scenă va mai urca și Eva Galperin - Director pe Securitate Cibernetică la Electronic Frontier Foundation, și cea mai cunoscută activistă pentru dreptul de confidențialitatea și securitatea informației în mediul online.

Evenimentul DefCamp este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” - CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal. Conferința se bucură de sprijinul Ixia și SecureWorks în calitate de parteneri Platinum. UiPath și Bit Sentinel completează lista de parteneri valoroși - Gold -  iar Pentest-Tools, Cegeka și Kaspersky Lab, în calitate de parteneri Silver, contribuie la dezvoltarea constantă a conferinței

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward