Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

22 iulie 2019

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.

Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și controlate. Astfel, angajații eliberați de sarcinile repetitive, își alocă mai mult timp pentru atingerea obiectivelor strategice ale companiei.

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%
Munca manuală, eliminată în proporție de 80%

Automatizarea proceselor de lucru nu alterează radical modul intern de funcționare al companiei. În România există experți care sunt atenți la stilul de lucru pe care angajații l-au format în timp și îl respectă întru totul. O astfel de soluție digitală care ține cont de preferințele angajaților a fost implementată de Beck et al. în cadrul unei companii cu profil medical, furnizor de echipamente și produse medicale.

Cei 25 de ani de când se află pe piață au adus pentru Clini-Lab un număr semnificativ de clienți și astfel au început să apară și nevoile de resurse care să răspundă exigențelor lor. Munca de coordonare manuală aflată în responsabilitatea angajaților a fost preluată în proporție de 80% de platforma digitală, JobRouter, implementată în cadrul echipei de service pentru aparatură medicală de către Beck et al.

Automatizarea crește productivitatea angajaților

Statistica arată că doar 57% dintre angajaţi se simt productivi la locul de muncă. De multe ori, surplusul de sarcini îi demotivează și îi blochează într-un cerc vicios al frustrării. Tehnologia începe să intervină de câțiva ani și în procesele de management al sarcinilor, evoluând către niveluri din ce în ce mai înalte de complexitate.

Acesta a fost și unul dintre obiectivele platformei dezvoltate de Beck et al., datorită căreia Directorul Tehnic al companiei beneficiare se bucură de reducerea sarcinilor de lucru, prin redistribuirea acestora către echipă. Astfel, nu mai alocă manual, nu mai dă telefoane pentru confirmări și modificări, ci are toate informațiile în platformă pentru a le analiza si a lua decizii de eficientizare.

Schimbarea modului de lucru a permis companiei să își dezvolte rețeaua de oameni de vânzări și tehnicieni din teritoriu într-un mod structurat, transformând-o într-un model de business scalabil, iar rezultatele au fost imediate:

  • Timpul total de lucru al echipei tehnice a fost eficientizat cu 25%;
  • Timpul alocat redactării devizelor a fost redus cu 100%;
  • Reducerea timpului pentru redactarea rapoartelor de 5 zile la doar 1 secundă;
  • Într-un singur an, platforma a procesat automat 20.000 de operațiuni;
  • Timpul câștigat este investit în îmbunătățirea relației cu clienții și în atingerea obiectivelor strategice;
  • Fluxul de informații a fost optimizat deoarece tehnicienii de service, echipa de vânzări, diretorul tehnic lucrează împreună într-o singură platformă cu aceleași date;
  • Timpul de așteptare al clienților a fost redus;
  • Costurile au fost reduse datorită eliminării erorilor umane;
  • Planificarea mai bună a intervențiilor a condus la o planificare mai bună a stocurilor reprezentative de piese și echipamente necesare;
  • Departamentul de vânzări poate oferta în funcție de nevoile clienților identificate în rapoartele extrase din platformă.

Întregul proces de transformare digitală poate fi urmărit cu ușurință în acest infografic:

https://www.becketal.ro/transformarea-digitala-imbunatateste-timpul-de-lucru.html

Beck et al.

Beck et al. este alegerea potrivită în obținerea performanței de top în afacerile clienților săi prin oferirea de servicii de consultanță, implementare și suport în accelerarea digitalizării.Prin cunoștințele tehnice și de consultanță IT, digitalizează procesele și documentele clienților prin utilizarea unor platf...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software ofera servicii gratuite de resurse umane pentru companiile care produc echipamente impotriva COVID-19: masti si halate de protectie, izolete, dezinfectanti si tratamente medicale

 Romanian Software, unul dintre liderii pieței din România în dezvoltarea și implementarea de soluții software în domeniul resurselor umane, vine în sprijinul mediului de business, zguduit de pandemia de coronavirus.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software și recesiunea. Perspective, investiții, cost de oportunitate

Considerate a fi unele dintre cele mai „reci” și „dureroase” etape din ciclul de viață al unei companii, crizele financiare necesită anticipare, informare și evaluare corectă și realistă a factorilor care definesc stakeholderii și modelele de business active.

Citește tot arrow_forward

De ce au nevoie companiile de o aplicație de HR specializată?

ColorfulHR este una dintre cele mai cunoscute aplicații cu rol de management a resurselor umane, poziționându-se ca fiind extrem de prietenoasă utilizatorilor din companii din orice domeniu de activitate. De ce sunt atrași clienții de Colorful HR?

Citește tot arrow_forward