Electronicele și IT-ul se vând de acum și cu bitcoin

17 noiembrie 2014

De la începutul anului și până în prezent, peste 2600 clienți au încheiat tranzacții cu bitcoin pe platforma BTCXchange.ro. Serviciul BTCXpay.ro pe care l-am lansat de puțin timp facilitează magazinelor online să încaseze Bitcoin în lei.

Electronicele și IT-ul se vând de acum și cu bitcoin

De la începutul anului și până în prezent, peste 2600 clienți au încheiat tranzacții cu bitcoin pe platforma BTCXchange.ro. Serviciul BTCXpay.ro pe care l-am lansat de puțin timp facilitează magazinelor online să încaseze Bitcoin în lei.

“Beneficiarii platformei BTCXpay primesc FIAT (RON, USD, EUR etc.) sau pot opta pentru BTC, fără intermediari, direct în conturile lor. Noi ne protejăm clienții împotriva fluctuațiilor de schimb. În plus, le oferim suport juridic și contabil în mod gratuit. Garantăm comercianților încasarea banilor! Retragerea monedei FIAT este rapidă pe platforma BTCXchange, astfel în mod uzual, retragerile au loc în aceeași zi sau în aproximativ 48 ore,” a spus Horea Vușcan, CEO BTCXchange.ro.

“Primele 100 de companii vor avea comision 0% timp de 2 ani. Am dezvoltat plugin-uri pentru magazinele online care folosesc unele din cele mai cunoscute platforme: Magento, PrestaShop, OpenCart, cs.cart și altele. Pentru platformele personalizate (“custom”), am conceput un API ușor de implementat, a spus Horea Vușcan, CEO BTCXchange.ro.

În rândurile de mai jos vă prezentăm un interviu cu domnul Ștefan Burloiu, proprietarul magazinului virtual Oringo.ro care acceptă plata cu bitcoin și opinia lui despre viitorul bitcoin.

1. Dorim să ne prezentați pe scurt magazinul dvs. online oringo.ro și filosofia pe care ați construit-o în jurul lui

Oringo.ro a fost creat din dorința de a oferi românilor un magazin online de electronice & IT unde să fie serviți așa cum toți ne dorim.

Când îmi cumpăr un produs online, doresc să fiu servit de către un specialist în domeniu (nimănui nu-i place să fie servit de către un om fără pasiune pentru domeniul în care activează!), care să fie prietenos și care să pună interesele mele ca și client în prim plan și nu interesele furnizorului sau ale altor persoane.

Acesta este serviciul pe care îl oferim noi și în această direcție ne dezvoltăm constant magazinul online.

2. Ce v-a atras la moneda digitală?

Urmăresc moneda digitală de ceva timp (înainte să se ajungă la acel “boom” de peste 1000 USD pentru o unitate). Chiar de la început am fost încântat de ideea unei monede digitale prin care să elimin necesitatea de a avea numerar la dispoziție. Ușurința cu care se poate tranzacționa bitcoin va ajuta mult comerțul, în condițiile în care partenerii de afaceri ar accepta această modalitate de plată.

3. Acum că ați implementat plata cu bitcoin, veți acorda reduceri clienților care plătesc în moneda digitală?

Desigur. Plata cu bitcoin elimină comisioanele mari, astfel acele costuri nu se mai resimt de către clienții finali sau sunt nesemnificative.

Datorită gamei variate de produse de pe site-ul nostru, implementarea unui sistem de reduceri în coșul de cumpărături odată cu alegerea metodei de plată, necesită mai multe modificări. De aceea, până se va finaliza modificarea coșului de cumpărături pentru discontul în cazul plății cu bitcoin, îi rog pe cei interesați să intre în contact cu noi pe “chat”, telefon sau e-mail ca să le acordăm reducerea.

4. Dacă încasați acum bitcoin, vă gândiți să-i păstrați în buzunarul dvs. virtual și să vă plătiți furnizorii?

Dacă aș putea plăti furnizorii cu bitcoin, cu siguranță aș opta pentru această modalitate de achitare către ei. Ar elimina multe tranzacții inutile.

Spre exemplu, în prima zi a lansării plății cu bitcoin pe magazinul nostru online oringo.ro, s-a plasat o comandă pentru un iPhone 6 Auriu de 128GB. Tranzacția s-a confirmat rapid, iar BTC s-au convertit automat în lei, banii fiind disponibili în câteva minute în contul nostru de pe BTCXchange.ro. În următorul moment am început procesarea comenzii.

În condițiile în care furnizorul nostru ar fi acceptat BTC ca monedă de plată, noi am fi transferat la rândul nostru valoarea produsului în BTC fără a-i mai schimba în lei, aspect care ar fi redus semnificativ costurile și timpul de încasare.

5. Bitcoin a simplificat lucrurile, plata putându-se efectua ușor cu telefonul, tableta etc. Ce beneficii credeți că va aduce acest avantaj magazinelor online?

În România a crescut foarte mult numărul de cumpărături efectuate direct de pe mobil. Clienții au învățat să folosească timpul mai eficient, iar în drum spre birou ajung să navigheze pe site-urile preferate pentru a achiziționa sau pentru a se informa despre produse.
Cu ajutorul monezii bitcoin, cumpărarea produselor este mai simplă și mai rapidă. Ai la dispoziție un portofel digital, criptat în permanență, în telefonul tău. Iar în momentul în care ai văzut o ofertă foarte bună pentru un produs pe care-l urmărești de mult timp, nu mai trebuie să scoți cardul de cumpărături în mijlocul de transport și să începi să completezi datele confidențiale. Pur și simplu efectuezi plata direct din portofelul tău digital, în câteva minute, fără prea multă foială.

BTC X Change SRL

BTCXchange este prima platformă românească de tranzacționare pentru Bitcoin. Platforma a fost lansată în decembrie 2013. Prin intermediul acesteia, atât persoane din România cât și din întreaga lume pot cumpăra sau vinde Bitcoin în condiții maxime de siguranță.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward