Energobit finalizează implementarea de echipamente SonicWall în toate cele 16 puncte de activitate la nivel național

10 iulie 2019

Energobit, furnizor de servicii în domenul energiei și producător de echipamente electrice de voltaj scăzut și mediu, a finalizat recent implementarea unei infrastructuri ample de securitate SonicWall pentru protejarea celor două facilități de producție din Cluj-Napoca și Jibou, dar și a celor 16 puncte de lucru de la nivel național. În toată rețeaua lucrează în prezent peste 700 de angajați, dintre care 250 de ingineri.

 

Energobit finalizează implementarea de echipamente SonicWall în toate cele 16 puncte de activitate la nivel național
“Încă de la început am decis că era nevoie de o schimbare majoră și de aducerea la zi a rețelei naționale informatice și de comunicații. Am ales SonicWall pentru performanțele foarte bune ale echipamentelor și pentru flexibilitatea de care echipa lor a dat dovadă în configurarea unei rețele atât de ample cum este cea a Energobit”, explică Gabriel Lazăr, IT Manager la Energobit.

Prima etapă a proiectului a durat aproximativ șase săptămâni, dar finalizarea completă a avut loc după aproximativ 12 luni, după cum era estimat inițial.

Datorită extinderii rețelei la nivel național a fost nevoie de modernizarea infrastructurii de comunicație și de securizarea acesteia astfel încât informațiile de la sediul central să poată fi accesate și de către angajații din teritoriu, în deplină siguranță. Din pachetul instalat fac parte echipamentele firewall NSA 5600 și NSA 3600, două dintre cele mai puternice dispozitive pentru monitorizarea permanentă a atacurilor cibernetice la nivelul unei rețele ample, cu multe ramuri.

După implementare, principalele beneficii obținute au fost mărirea vitezei de transfer a datelor, securitatea mult îmbunătățită, creșterea perioadei de timp în care rețeaua este funcțională la aproape 100%, obținerea unei imagini complete asupra infrastructurii naționale cu peste 700 de echipamente în rețea, integrate într-o singură platformă, o scalabilitate mult îmbunătățită datorită tehnologiilor SonicWall.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

Companiile de distributie au nevoi specifice care pot fi rezolvate rapid si consistent cu ajutorul sistemului SocrateERP pentru distributie. Solutia va permite sa mentieti controlul asupra afacerii de distributie si va ofera parghiile necesare pentru a creste compania si a-i maximiza rezultatele.

Citește tot arrow_forward

Cosmin Vilcu, SonicWall: Atacurile cu ransomware asupra instituțiilor de stat și organizațiilor guvernamentale sunt în creștere. Cum le prevenim?

Atacurile cu ransomware asupra instituțiilor de stat și organizațiilor guvernamentale sunt în creștere conform SonicWall, iar apariția situației de la spitalele românești nu este tocmai o surpriză.

Citește tot arrow_forward

Serviciile de hacking de note și de diplome false sunt ușor accesibile online

Infractorii cibernetici profită de perioada examenelor din timpul verii, oferind servicii la negru de accesare și falsificare a notelor, online. De asemenea, se asigură că aceste servicii sunt ușor de găsit la o căutare rapidă pe Internet, după cum au descoperit cercetătorii Kaspersky.

Citește tot arrow_forward