Energobit finalizează implementarea de echipamente SonicWall în toate cele 16 puncte de activitate la nivel național

10 iulie 2019

Energobit, furnizor de servicii în domenul energiei și producător de echipamente electrice de voltaj scăzut și mediu, a finalizat recent implementarea unei infrastructuri ample de securitate SonicWall pentru protejarea celor două facilități de producție din Cluj-Napoca și Jibou, dar și a celor 16 puncte de lucru de la nivel național. În toată rețeaua lucrează în prezent peste 700 de angajați, dintre care 250 de ingineri.

 

Energobit finalizează implementarea de echipamente SonicWall în toate cele 16 puncte de activitate la nivel național
“Încă de la început am decis că era nevoie de o schimbare majoră și de aducerea la zi a rețelei naționale informatice și de comunicații. Am ales SonicWall pentru performanțele foarte bune ale echipamentelor și pentru flexibilitatea de care echipa lor a dat dovadă în configurarea unei rețele atât de ample cum este cea a Energobit”, explică Gabriel Lazăr, IT Manager la Energobit.

Prima etapă a proiectului a durat aproximativ șase săptămâni, dar finalizarea completă a avut loc după aproximativ 12 luni, după cum era estimat inițial.

Datorită extinderii rețelei la nivel național a fost nevoie de modernizarea infrastructurii de comunicație și de securizarea acesteia astfel încât informațiile de la sediul central să poată fi accesate și de către angajații din teritoriu, în deplină siguranță. Din pachetul instalat fac parte echipamentele firewall NSA 5600 și NSA 3600, două dintre cele mai puternice dispozitive pentru monitorizarea permanentă a atacurilor cibernetice la nivelul unei rețele ample, cu multe ramuri.

După implementare, principalele beneficii obținute au fost mărirea vitezei de transfer a datelor, securitatea mult îmbunătățită, creșterea perioadei de timp în care rețeaua este funcțională la aproape 100%, obținerea unei imagini complete asupra infrastructurii naționale cu peste 700 de echipamente în rețea, integrate într-o singură platformă, o scalabilitate mult îmbunătățită datorită tehnologiilor SonicWall.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward