Ericsson Mobility Report, ediția MWC 2016: Pauzele în redarea conținutului video pe mobil contribuie la creșterea nivelului de stres al utilizatorului

22 februarie 2016

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lansează cu ocazia Mobile World Congress 2016, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie la nivel global, o versiune actualizată a studiului Ericsson Mobillity Report. Acesta analizează impactul pe care îl au diferite niveluri de performanță a rețelelor asupra utilizatorilor de smartphone-uri și percepția lor legată de operatorii mobili și furnizorii de conținut digital.

Ericsson Mobility Report, ediția MWC 2016: Pauzele în redarea conținutului video pe mobil contribuie la creșterea nivelului de stres al utilizatorului

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lansează cu ocazia Mobile World Congress 2016, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie la nivel global, o versiune actualizată a studiului Ericsson Mobillity Report. Acesta analizează impactul pe care îl au diferite niveluri de performanță a rețelelor asupra utilizatorilor de smartphone-uri și percepția lor legată de operatorii mobili și furnizorii de conținut digital.

Studiul s-a bazat pe tehnologii din domeniul neuroștiințelor* pentru a măsura obiectiv răspunsurile emoționale ale utilizatorilor la diverse experiențe ce implicau telefonul mobil. Astfel,  au fost măsurate pulsul, activitatea cerebrală și mișcările ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon. 

Încărcări grele ale paginilor web sau a conținutului video au provocat creșterea pulsului utilizatorilor cu 38%. Pauzele de șase secunde în redarea conținutului video au dus la creșterea nivelului de stres cu o treime. Astfel, stresul provocat de aceste întârzieri a fost asemănător cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau de rezolvarea unei probleme de matematică și chiar mai mare decât cel resimțit la o coadă la casă într-un supermarket. Odată ce un clip video începe să ruleze din nou, o pauză adițională poate crește dramatic nivelul de stres.

Alte rezultate importante ale studiului Ericsson Mobillity Report – ediția MWC 2016 includ:

  • Redarea conținutului video și utilizarea rețelelor de socializare sunt factorii care contribuie cel mai mult la creșterea traficului de date pe mobil. În următorii șase ani, traficul de date generat de rețelele de socializare va fi de 12 ori mai mare comparativ cu ultimii 6 ani.
  • Numărul de abonamente noi pentru serviciile de telefonie mobilă a crescut cu 68 de milioane în ultimul trimestru din 2015, cele mai multe venind din India (21 milioane), China (6 milioane), SUA (5 milioane), Myanmar (5 milioane) și Nigeria (3 milioane).
  • Numărul total de abonamente mobile a ajuns în ultimul trimestru din 2015 la aproximativ 7,3 miliarde, ceea ce înseamnă o rată de penetrare de 100% și echivalentul numărul total de oameni care trăiesc pe glob.
  • Traficul de date mobile la nivel global a crescut cu 65% între ultimul trimestru din 2014 și aceeași perioadă a anului 2015.
  • Există un miliard de abonamente LTE în întreaga lume, cu aproximativ 160 de milioane de abonamente noi în ultimul trimestru din 2015.

În acest studiu, Net Promoter Score (NPS) al unui operator - indicele care oferă informații despre probabilitatea ca un client să recomande serviciile unei companii cunoscuților săi - a crescut semnificativ (+4,5 puncte) când acesta a fost asociat cu o experiența fără pauze în redarea conținutului video. Acest lucru s-a reflectat și când s-au măsurat interacțiunile emoționale folosind un index motivațional bazat pe neuroștiințe.

Totuși, NPS-ul operatorilor a scăzut cu aproximativ 4 puncte în condițiile în care au existat pauze și întârzieri moderate în redarea conținutului video. Interesant este faptul că acestea au avut un impact dublu negativ pentru operatorii mobili: interacțiune scăzută cu brand-ul operatorului și interacțiune crescută cu competitorii acestuia.

Întregul studiu poate fi accesat la adresa: http://hugin.info/1061/R/1986667/728939.pdf

*tehnologie wireless pentru electroencefalografie (EEG), aparate pentru măsurarea pulsului și echipamente de urmărire a mișcărilor ochilor

Ericsson la Mobile World Congress 2016

Pe durata târgului Mobile World Congress 2016 din Barcelona, Ericsson va prezenta ultimele tendințe din industria IT&C și va găzdui la standul său cele mai noi inovații tehnologice și discuții inspiraționale ce vor permite noi oportunități de afaceri. Ne aflăm în era transformării digitale, tot mai aproape de  Societatea Permanent Conectată - o societate în care mobilitatea, broadband-ul și cloud-ul vor ajuta fiecare individ și fiecare industrie să-și atingă adevăratul potențial. Există o multitudine de oportunități, iar companiile se transformă conform rolului pe care acestea au ales să-l joace în lanțul valoric și ecosistemele Societății Permanent Conectate.

Vă așteptăm alături de Ericsson în Hala 2, la standul 2N60, pentru a putea învăța mai multe despre 5G, Internetul Tuturor Lucrurilor și cloud, dar și pentru a discuta impactul pe care transformarea digitală îl are asupra oamenilor, afacerilor și societății.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward