Floca, cea mai nouă aplicație de Friending, a fost lansată și în România – 100.000 de descărcări de la lansare

28 iunie 2018

Floca, aplicația de Friending lansată luna trecută la Madrid de către o echipă de români, s-a lansat luna aceasta și în România. Aplicația a ajuns deja la 100.000 de descărcări, respectiv 50.000 de utilizatori lunari.

Floca, cea mai nouă aplicație de Friending, a fost lansată și în România – 100.000 de descărcări de la lansare

Numărul peste așteptări al descărcărilor a condus la necesitatea unor schimbări importante la nivelul  funcţionalităţilor aplicației. Astfel, pentru a crește gradul de retenție al utilizatorilor lunari, dezvoltătorii aplicației lucrează la noi update-uri. Principala actualizare constă în introducerea unui wall cu oamenii din jur, unde utilizatorii vor avea posibilitatea de a genera și mai mult conținut in-app și posibilități superioare de interacțiune cu alți useri, update ce va fi disponibil în curând.

La aplicația Floca lucrează o echipă de 11 oameni, care sunt coordonați de către Ionuț Pătrășcoiu – Fondator și CEO.

“Lucrăm la acest produs de mai bine de trei ani și ne dorim să conectăm oamenii în viața reală, să-i scoatem din online și să-i punem față în față. Am ales Spania drept rampă de lansare întrucât Floca este o aplicație globală și ne va fi mult mai ușor să ne extindem pe alte piețe vorbitoare de limba spaniolă, în primă fază. De asemenea, Madridul este un oraș foarte matur în ceea ce privește ecosistemul de start-up-uri. Mai sunt multe aspecte de îmbunătățit, dar acum  focusul nostru este pe retenţia utilizatorilor şi comportamentul lor în aplicaţie. Ne bucură că lansarea în Spania a fost un succes și că intrăm astăzi și în România“, declară Ionuț Pătrășcoiu – Fondator și CEO.

Floca este o aplicație de Friending dezvoltată de către Inovaţie Alia, o companie de tehnologie din Iași. Denumirea aplicației este un acronim care reunește funcțiile principale ale acesteia: Friends location și chat around.

Aplicația înlesnește interacțiunea între utilizatori prin intermediul funcției de chat și de localizare. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alții din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în același timp să inițieze discuții fără niciun fel de filtru sau barieră.

Aplicația se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât și celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor – în cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcția de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.

Segmentul de vârstă principal al aplicației Floca este între 17 și 24 de ani.

Aplicația este gratuită și este disponibilă în magazinele Google Play și AppStore.

Despre Floca

Floca este o aplicație de Friending dezvoltată de către Inovaţie Alia, o companie de tehnologie din Iași. Aplicația a fost lansată în Spania și este disponibilă în magazinele Google Play și App Store.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward