G DATA BankGuard evita pierderi in valoare de peste 100 de milioane de euro

21 octombrie 2015

A fost publicat Raportul Malware pentru prima jumatate a anului 2015.

73% din utilizatorii de Internet efectueza tranzactii financiare online (sursa: Bitkom). 

G DATA BankGuard evita pierderi in valoare de peste 100 de milioane de euro

A fost publicat Raportul Malware pentru prima jumatate a anului 2015.

73% din utilizatorii de Internet efectueza tranzactii financiare online (sursa: Bitkom). In 2014, Biroul Federal German de Politie a inregistrat 6.984 de cazuri de phishing legate de online banking - o crestere de 70,5% (2013: 4,096 cazuri). Raport malware elaborat de G Data SecurityLabs arata ca un numar tot mai mare de atacuri au fost dejucate. 

Din 2011, tehnologia G DATA BankGuard, integrata in toate solutiile de securitate G Data, a evitat pierderi potentiale de peste 100 de milioane de euro din tranzactii de online banking si cumparaturi online. Pentru anul 2015, expertii se asteapta la o crestere a numarului de atacuri lansate de troieni bancari. G DATA Malware Report este disponibil online.

Doar in prima jumatate a anului 2015, expertii G Data au descoperit 3.045.722 noi tipuri de malware - echivalente cu o medie de 12 noi programe malware pe minut. Comparativ cu prima jumatate a anului 2014, aceasta reprezinta o majorare cu 64,8%.

Troienii bancari vizeaza clientii bancilor germane

“Valurile  masive de atacuri ale troianului bancar Swatbanker nu au fost singurele responsabile pentru numarul semnificativ de mare de atacuri dejucate in prima jumatate a anului 2015,“ explica Ralf Benzmuller, seful G DATA SecurityLabs. “ Pentru anul 2015 in ansamblu, ne asteptam ca numarul de atacuri ale troienilor bancari sa cresca semnificativ, pentru prima data din 2012.”

G DATA SecurityLabs a observat cu atentie campania pe scara larga purtata de troianul bancar Swatbanker. Infractorii cibernetici din spatele Swatbanker au lansat o ofensiva impotriva clientilor bancilor din Germania, Austria si Polonia. Atacurile sunt repetate in mod regulat, in scopul de a atrage utilizatorii in capcana. Expertii sugereaza chiar ca atacurile ar fi putut infecta computerele Parlamentului german.

G DATA BankGuard protejeaza clientii de online banking

Incepand din aprilie 2011, utilizatorii G Data sunt protejati in mod fiabil de tehnologia BankGuard. In fiecare an, BankGuard ii apara pe utilizatori de zeci de mii de tentative de atacuri. Pana la sfarsitul primului semestru al anului 2015, a fost dejucat un total de 182.457 atacuri. Conform statisticilor, G DATA BankGuard a impiedicat astfel pierderi de peste 100 de milioane de euro.

Previziuni suplimentare

  • Numarul total de noi tipuri de malware va depasi numarul total inregistrat in 2014 (5.998.685).
  • In 2015, numarul atacurilor troienilor bancari va creste, pentru prima data din 2012.

G DATA Malware Report este disponibil online pe: https://secure.gd/dl-en-pcmwr201501

G Data Software

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward