G DATA se alătură inițiativei globale privind protecția împotriva infracţionalității cibernetice

08 noiembrie 2018
Furnizorul german de securitate IT, G DATA Software, subliniază angajamentul său în lupta împotriva infractionalității cibernetice. Cybersecurity Tech Accord este o coaliție de peste 60 de companii IT internaționale din întreaga lume. Scopul asociației este protejarea clienților de atacurile periculoase, indiferent dacă sunt venite dinspre infractori cibernetici sau servicii secrete. Pe lângă dezvoltatorul de solutii antivirus G DATA, dintre membri mai fac parte Microsoft, Oracle, Cisco și HP.

"Lupta împotriva infracţionalității cibernetice a devenit o sarcină pentru societate și devine din ce în ce mai importantă într-o lume digitalizată. În calitate de companie germană de securitate IT, G DATA susține în mod natural această inițiativă pentru securitatea digitală“, spune Hendrik Flierman, Global Sales Director la G DATA.

Despre Cybersecurity Tech Accord

Cybersecurity Tech Accord este un angajament public voluntar in care sunt implicate companii de tehnologie de vârf. Scopul este de a exploata sinergiile în lupta împotriva infracţionalității cibernetice printr-o cooperare sporită între participanți astfel incat acestia să facă față pericolului din ce în ce mai mare pe care îl reprezintă expansiunea amenințărilor din mediul online.

Cele patru principii ale colaborării sunt:

  • Protecția utilizatorilor și clienților de pretutindeni.
  • Oprirea atacurilor cibernetice împotriva cetățenilor și companiilor de pretutindeni.
  • Ajutorarea utilizatorilor, clienților și dezvoltatorilor în consolidarea protecției împotriva ameninţărilor cibernetice.
  • Parteneriate între membri și companii de acelaşi profil pentru a spori securitatea informatică.

În plus, sunt de așteptat să apară noi parteneriate formale și informale între companiile din industrie, cercetători în domeniul securității și societatea civilă. Semnatarii coaliţiei intenționează, totodată, să împărtășească informații despre amenințări limitand riscul de accesare a malware-ului de pe Internet.

Garanţia “No backdoor”, încă din 2011

Începând din 2011, G DATA a semnat o declaraţie " No backdoor ", în cadrul angajamentului voluntar al TeleTrust, denumit "IT Security made in Germany". În acest sens, compania s-a obligat în mod voluntar să nu ofere accesul la niciun fel de breşe de securitate pentru serviciile de informații și să nu deturneze sau să transmită date către acestea. G DATA susţine cu claritate că respinge propunerile de "cooperare" cu serviciile de informații. Situația juridică din Germania este, în acelaşi timp, foarte clară, iar G DATA nu poate fi obligată să răspundă pozitiv unor astfel de cereri.

În plus, G DATA este singurul furnizor de securitate IT cu software dezvoltat 100% în Germania.

g-data-se-alatura-initiativei-globale-privind-protectia-impotriva-infractionalitatii-cibernetice 

2018-11-08 23:13:46 

G DATA se alătură inițiativei globale privind protecția împotriva infracţionalității cibernetice

Softlead

Ai nevoie de o aplicație?

1
2

alte articole it&c

90 de experți internaționali, fondatori și investitori vor susține prezentări practice în fața a peste 1000 de participanți la cea de-a 9 a ediție How to Web

How To Web 2018, cel mai important eveniment de tehnologie din Europa Centrală și de Est, se va desfășura pe parcursul a două zile, 19 și 20 noiembrie, la Teatrul Național din București. Blockchain, Inteligență Artificială, fintech, roboți software, smart mobility sau techdemocracy sunt unele dintre subiectele ce vor fi dezbătute de experți internaționali precum Daniel Dineș – CEO UiPath, Chris Wylie – fostul director de cercetare al Cambridge Analytica ori Andrius Biceika – Revolut.

citeste tot

Libris.ro gestioneaza cel mai mare depozit de carte din tara cu WMS de la Senior Software

Libris.ro a deschis cel mai mare depozit de carte din tara. Compania a ales sa foloseasca solutia WMS de la Senior Software pentru a gestiona noul depozit cu o suprafata de peste 5.000 de metri patrati.

citeste tot

Alertă de Black Friday: În 2018, pe lista țintelor vizate de malware-ul care fură date se află magazine online cunoscute

Unii troieni bancari vizează zeci de site-uri de comerț electronic, cele mai afectate fiind unele țări din Europa și piețele emergente

citeste tot