Gartner: 80% dintre activitățile de project management vor fi eliminate până în 2030

21 Mar 2019

Previziunile Gartner cu privire la automatizarea activităților organizaționale aduce în prim plan o eficientizare cu până la 80% a celor ce vizează segmentul Project Management, ce va fi eliminat până în 2030, prin înlocuirea cu acțiuni de inteligență artificială.

Gartner: 80% dintre activitățile de project management vor fi eliminate până în 2030
În cadrul acestor activități sunt incluse responsabilități precum: colectarea, monitorizarea și raportarea datelor. Practic, AI (Artificial Intelligence) va revoluționa modul actual de lucru și programele și portofoliile de project management, pentru îndeplinirea facilă a obiectivelor de business, Daniel Stang, Research Vice President Gartner.

În acest sens, piața se va orienta în mod natural către disciplinarea prin educare și învățare a liderilor și a profesioniștilor în Project Management, în timp ce AI va aduce beneficii majore în îmbunătățirea activităților, a capacităților de analiză mai rapidă decât în cazul abordării umane, modelând standarde tradiționale.

Cu ajutorul chatbot-ilor, PPM și PMO vor iniția comenzi vocale către aplicațiile software dedicate proceselor de project management și vor eficientiza fluxurile de lucru în mod vizibil.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Revoluționarea comunicării, relației cu clienții și eficienței operaționale

GoIT este o companie internațională de educație tech pentru începători, lider de piață pe acest segment în CEE. În prezent, organizația numără aproximativ 300 de angajați, activează în țări precum România,...

Citește articolul