Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

09 octombrie 2018

Estimările Gartner vizează un trend ascendent în apetitul de implementare a sistemelor automatizate de tip Robotic Process Automation, cu un procent de peste 70%, la nivel global, până în anul 2020.

Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

Astăzi, RPA este folosit de doar 19% dintre specialiștii din departamentele financiare, așteptându-se o creștere masivă în următorii 2 ani, procentul ajungând la 73%.

Această oportunitate are la bază diferențele de eficientizare a proceselor de lucru în raport cu metodele tradiționale, unde RPA permite automatizări de procese sau module ale acestora într-un mod mult mai rapid.

Gartner le recomandă specialiștilor din domeniul financiar să identifice acele procese și mecanisme care pot fi standardizate și automatizate, urmând a fi implementate într-o formulă definită prin eficiență.

Previzune: Automatizarea robotizată a proceselor – un nou trend al industriei fashion

Atunci când vorbim despre RPA, cu siguranță, vorbim despre atribute care vizează flexibilitatea, capacitatea de adaptare în ritmul deja descris de fluxurile de producție sau de ordin organizațional. Toate acestea converg în rapiditatea integrării beneficiilor reale în fiecare industrie în parte:

 • Identificarea rezultatelor încă din prima zi a implementării
 • Excluderea posibilității de duplicare a unor activități
 • Anularea scenariului în care procesul de standardizare ar putea duce către schimbări ale paradigmelor, proceselor sau fluxurilor de lucru, ca o adaptare inversă a resurselor umane conform cu tehnologiile existente.
 • Redefinirea modelelor de lucru și a framework-urilor organizaționale
 • Anularea activităților repetitive efectuate manual, ceea ce se reflectă în reduceri semnificative de resurse

RPA în cifre:

 • Posibilitatea reducerii cu până la 50% a costurilor salariale
 • Creștere cu 26% a încasărilor per angajat
 • Scăderea cu 10% a costurilor operaționale
 • Automatizarea cu până la 47% a activităților organizaționale
 • Creșterea productivității cu până la 40%
 • Menținerea unui sistem de competitivitate: 55% dintre manageri intenționează să folosească Machine learning și AI (artificial intelligence) în viitorul apropiat

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward