Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

09 Oct 2018

Estimările Gartner vizează un trend ascendent în apetitul de implementare a sistemelor automatizate de tip Robotic Process Automation, cu un procent de peste 70%, la nivel global, până în anul 2020.

Gartner: Automatizarea prin sisteme RPA va fi tot mai întâlnită în departamentele financiare până în 2020

Astăzi, RPA este folosit de doar 19% dintre specialiștii din departamentele financiare, așteptându-se o creștere masivă în următorii 2 ani, procentul ajungând la 73%.

Această oportunitate are la bază diferențele de eficientizare a proceselor de lucru în raport cu metodele tradiționale, unde RPA permite automatizări de procese sau module ale acestora într-un mod mult mai rapid.

Gartner le recomandă specialiștilor din domeniul financiar să identifice acele procese și mecanisme care pot fi standardizate și automatizate, urmând a fi implementate într-o formulă definită prin eficiență.

Previzune: Automatizarea robotizată a proceselor – un nou trend al industriei fashion

Atunci când vorbim despre RPA, cu siguranță, vorbim despre atribute care vizează flexibilitatea, capacitatea de adaptare în ritmul deja descris de fluxurile de producție sau de ordin organizațional. Toate acestea converg în rapiditatea integrării beneficiilor reale în fiecare industrie în parte:

RPA în cifre:

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul