Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

13 mai 2020

Conform celor mai noi studii marca Gartner, bugetele IT pentru anul 2020 sunt evaluate la 3.4 trilioane de dolari, în scădere cu 8% față de anul anterior.

Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

Instalarea crizei medicale, dată de contextul pandemic, a dus la o criză economică ce începe să afecteze multiple sectoare, efectul fiind cel de tip domino. În acest sens, managerii departamentelor dedicate digitalizării au redus cheltuielile și bugetele alocate pentru extinderii tehnologizării și serviciilor complementare, considerând aceste activități ca nefiind critice, cel puțin pentru această perioadă.

“Toate industriile și domeniile de activitate au înregistrat un declin în 2020, iar cele care încă nu au trecut printr-o perioadă dificilă, vor resimți efectele până la finalul anului, fapt ce duce la o eficientizare și o prioritizare a costurilor”, John David Lovelock, Vicepreședinte Gartner. “Relansarea business-urilor nu va urma o schemă tipică și nici o rețetă, ci va forța companiile să fie creative și să definească noi servicii sau să aducă plus valoare pieței pe care concurează.” Vor fi câteva industrii care vor fi afectate și care, cel mai probabil, vor alege să amâne investițiile în digitalizare pentru perioada imediat următoare: transporturi aeriene sau divertismentul.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward