Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

13 mai 2020

Conform celor mai noi studii marca Gartner, bugetele IT pentru anul 2020 sunt evaluate la 3.4 trilioane de dolari, în scădere cu 8% față de anul anterior.

Gartner: Bugetele IT la nivel global au scăzut cu aproximativ 8%, ca urmare a pandemiei

Instalarea crizei medicale, dată de contextul pandemic, a dus la o criză economică ce începe să afecteze multiple sectoare, efectul fiind cel de tip domino. În acest sens, managerii departamentelor dedicate digitalizării au redus cheltuielile și bugetele alocate pentru extinderii tehnologizării și serviciilor complementare, considerând aceste activități ca nefiind critice, cel puțin pentru această perioadă.

“Toate industriile și domeniile de activitate au înregistrat un declin în 2020, iar cele care încă nu au trecut printr-o perioadă dificilă, vor resimți efectele până la finalul anului, fapt ce duce la o eficientizare și o prioritizare a costurilor”, John David Lovelock, Vicepreședinte Gartner. “Relansarea business-urilor nu va urma o schemă tipică și nici o rețetă, ci va forța companiile să fie creative și să definească noi servicii sau să aducă plus valoare pieței pe care concurează.” Vor fi câteva industrii care vor fi afectate și care, cel mai probabil, vor alege să amâne investițiile în digitalizare pentru perioada imediat următoare: transporturi aeriene sau divertismentul.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward