Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

03 iulie 2019

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Robotic Process Automation (RPA) software a avut încasări record în anul anterior, poziționându-se ca fiind segmentul de piață cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Competiția este una extrem de intensă, primii 5 furnizori de astfel de soluții însumând 47% din piața globală dedicată.

Pe prima poziție a topului publicat de Gartner, ce listează clasamentul încasărilor pentru soluții și tehnologii RPA se află UiPath, companie înființată în România în 2005. Astfel, UiPath a avut încasări de 114,8 milioane de dolari, în creștere cu 629,5% față de anul 2017. Firma înființată la București controlează 13,6% din piața de RPA mondială, fiind liderul domeniului. 

Tehnologiile software RPA au câștigat utilizatori în rândul reprezentanților industriei bancare, de asigurări, telecomunicații și utilități.

Compania de studii de piață Gartner se așteaptă ca piața soluțiilor RPA să difere tot mai mult în următorii ani. Companii mari precum IBM, Microsoft sau SAP sunt deja parteneri sau vor achiziționa furnizori RPA, fapt ce va duce nu doar la o creștere a pieței, ci și la o educare și informare masivă a unor noi tipologii de clienți.

UiPath este o companie romanească cu sediul central in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Deloitte România încheie parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox pentru crearea unor soluții digitale și automatizate dedicate departamentelor juridice, financiare și de HR

Deloitte România și Reff & Asociații | Deloitte Legal România încheie parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox, lideri locali în domeniul transformării digitale, pentru crearea unor soluții de tehnologie dedicate departamentelor juridice, financiare și resurse umane, cum ar fi chatboți și soluții pentru automatizarea proceselor repetitive și manuale p...

Citește tot arrow_forward

Află care sunt Top 5 automatizări cu roboţi software cerute în România

Robotic Process Automation (RPA) este un termen foarte utilizat astăzi. Ignorați însă zgomotul de fond şi încercaţi să vedeţi dincolo de titlurile din mass media. Ce înseamnă mai exact automatizarea unui proces? Ce parte din activitatea angajaţilor companiei are un caracter repetitiv şi poate fi derulata cu ajutorul unui robot software?  Într-un mod eron...

Citește tot arrow_forward