Gartner previzionează apariția a peste 2.3 milioane de job-uri noi, în timp ce 1.8 milioane vor dispărea de pe piață

17 decembrie 2017

Anul 2020 este considerat a fi un an al încercărilor, o perioadă dedicată pivotării din punctul de vedere al dinamicii Inteligenței Artificiale (AI), potrivit Gartner. Numărul job-urilor afectate de tehnologiile AI vor fi variabile, în funcție de industrie: în cazul segmentului medical, al sectoarelor publice și al educației, tehnologiile AI vor înregistra creșteri continue și semnificative, în timp ce manufactura și producția vor face parte din industriile afectate din punc

Gartner previzionează apariția a peste 2.3 milioane de job-uri noi, în timp ce 1.8 milioane vor dispărea de pe piață

Concret, se estimează că în anul 2025 se va putea vorbi despre peste 2 milioane de noi job-uri de care oamenii vor putea beneficia pe piața muncii.

“Inteligența artificială va îmbunătăți productivitate în multiple domenii de activitate și pentru multe posturi de lucru din companii, ceea ce va duce la o scădere a job-urilor și a forței de muncă efective existente în present, în special în cazul pozițiilor de mijloc și de jos, dar, în același timp, prin alăturarea creativității și prin puterea tehnologizării, vom putea vorbi despre noi tipuri de job-uri, nu doar în cazul pozițiilor de management, ci pentru toate nivelele de experiență ale oamenilor”, Svetlana Sicular, Research Vice President în cadrul Gartner.

Ceea ce nu trebuie confundat, însă, este rolul și semnificația Inteligenței Artificiale cu automatizarea, întrucât cele două deja duc către un alt segment important, denumit Inteligență Artificială Augmentată, explicată prin asocierea capacităților și abilităților umane cu inteligența artificială.

Până în anul 2022, unul dintre cinci angajați vor avea desemnate activități ce vizează inovația pe bază de AI

Fie că se vorbește despre aplicabilitatea AI în comerț, prin utilizarea inteligentă a automatizării proceselor de lucru, despre optimizare sau despre activități repetitive ce pot fi automatizate rapid, cele mai multe dintre aceste obiective au la bază eforturi umane, iar implicare strategiilor și a tehnologiilor AI vor însemna reduceri substanțiale de costuri, dar și extinderii ale liniilor de producție, ale punctelor de lucru și ale depozitelor. La baza acestora, se vor afla, cu siguranță, aplicații software și tehnologii inteligente.

De asemenea, cifrele oferite de Gartner includ o estimare de 2.9 trilioane de dolari generate din Inteligență Artificială Augmentată și recuperarea a peste 3.2 miliarde de ore de lucru (productivitate).

Extrem de importantă va fi, însă, adaptarea modelelor de business în cazul companiilor care oferă servicii de tip outsourcing.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește tot arrow_forward

Pontaj App, prima aplicație mobilă care facilitează procesul de pontare în construcții

Pentru că în ultimii ani se vorbește mereu de digitalizare și de beneficiile acesteia pentru companii, este clar pentru toată lumea ca aceasta a devenit o nevoie majoră și nu este doar un moft. Digitalizarea înseamnă automatizare, ceea ce presupune o reducere semnificativă a timpului alocat activităților manuale, crescând productivitatea angajaților și lăsându-...

Citește tot arrow_forward

ScarCruft: Un grup de limbă coreeană creează malware capabil să identifice dispozitivele Bluetooth conectate

Cercetătorii Kaspersky Lab care monitorizează activitatea ScarCruft, un grup experimentat de atacatori, de limbă coreeană, au descoperit că grupul testează și creează noi instrumente și tehnici și își extinde atât gama, cât și volumul de informații colectate de la victime. Printre altele, grupul a creat un cod capabil să identifice dispozitive Bluetooth conectate....

Citește tot arrow_forward