GARTNER: Tehnologiile AI vor fi integrate în aproape toate aplicațiile software până în 2020

30 iulie 2017

Cota de piață obținută de tehnologiile Artificial Intelligence (AI) face “presiuni” semnificative asupra introducerii lor în strategiile de marketing și de produs software. Analiștii Gartner estimează faptul că până în anul 2020, tehnologiile AI vor fi parte dintr-o suită relevantă de aplicații software.

GARTNER: Tehnologiile AI vor fi integrate în aproape toate aplicațiile software până în 2020

În ianuarie 2016, termenii „artificial intelligence” nu se regăsea printre primele 100 de căutări relevante pe gartner.com. În luna mai anului 2017, structura de cuvinte se afla pe locul 7, indicând nu doar popularitatea, ci și apetitul crescut pentru tehnologie prin creșterea informării asupra modului în care AI poate fi folosit ca parte a unei strategii integrate de creștere a unui business digital.

Garner previzionează că până în 2020, AI se va afla în top 5 investiții prioritare pentru aproximativ 30% dintre pozițiile de CIO din companii.

AI este, cu siguranță, o resursă de oportunități, dar, din păcate, cei mai mulți dintre vendorii de soluții software sunt orientați spre a dezvolta și a promova produse derivate din tehnologiile AI, înainte de a efectua cercetări de piață, a identifica nevoi și obiective de business ale companiilor-consumator, Jim Hare, Vice Președinte Gartner.

Sistemele AI se referă la acele tehnologii care au capacitatea de a transforma comportamente fără a fi în mod explicit programate să facă acest lucru, având la bază structuri de date și informații colectate, interpretarea acestora și implementarea în produse. Pentru tehnologiile de tip machine learning, dincolo de faptul că pot aduce valoare adăugată capacității umane, acestea au rolul de a îndeplini obiective în mod rapid și eficient în raport cu implicarea umană, mixul dintre cele două fiind unul extrem de apreciat.

Cele mai importante probleme apărute în contextul dezvoltării AI la nivelul piețelor de consum:

  1. Identificarea resurselor umane specializate în dezvoltarea tehnologiilor AI
  2. Apariția pe piață a unui număr semnificativ de start-up-uri care dezvoltă aplicații și servicii dedicate AI au scăzut încrederea în beneficiile produselor

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward