Generația Freelancer IT – Platforma dedicată companiilor și freelancer-ilor din industria IT

01 martie 2016

FreelancerIT anunță lansarea oficială a platformei locale dedicată companiilor și liber profesioniștilor (specialiști, angajați, studenți) din industria IT&C, facilitând conexiunile, accesul la proiecte și activități din aria dezvoltării sau managementului de aplicații software, mobile sau web, precum și din zone conexe.

Generația Freelancer IT –  Platforma dedicată companiilor și freelancer-ilor din industria IT

FreelancerIT anunță lansarea oficială a platformei locale dedicată companiilor și liber profesioniștilor (specialiști, angajați, studenți) din industria IT&C, facilitând conexiunile, accesul la proiecte și activități din aria dezvoltării sau managementului de aplicații software, mobile sau web, precum și din zone conexe.

Aproape 400.000 de români figurează în economia locală ca persoane fizice autorizate (PFA), cu peste 12,5% mai mult faţă de nivelul de acum cinci ani, arată cele mai recente date publicate de Registrul Comerţului.  Cei mai mulţi dintre antrepre­norii înregistraţi ca PFA (circa 55%) au vârste cuprinse între  30 şi 49 de ani. Există, așadar, un trend ascendent al interesului pentru proiecte dezvoltate pe cont propriu, atât companiile, cât și furnizării specializați de servicii înțelegând nevoia și beneficiile unei astfel de colaborări pe o perioadă determinată.

În acest sens, www.freelancerit.ro a dezvoltat o platformă prin care cele două direcții pot identifica oportunități de lucru comune, eficientizând resurse financiare și temporale în favoarea livrării proiectelor către clienții finali.

“O astfel de platformă este, cu siguranță, o soluție pentru multe dintre companiile locale de IT care solicită suplimentarea forței de muncă pe anumite proiecte sau pe o perioadă determinată de timp. De asemenea, în contextul experienței de lucru din domeniul HR specializat în industria IT&C, am validat nevoia freelancer-ilor de a identifica local proiecte și de a avea acces la un canal de comunicare eficient și optim cu potențialii contractori”, Elena Baron, Founder Freelancer IT.

Din punctul de vedere al cifrelor, doar pe Elance sunt înregistraţi puţin peste 16.400 de freelanceri, România fiind astfel plasată pe locul 12 în clasamentul ţărilor prezente în cadrul platformei după numărul de membri. Peste 6.700 dintre ei lucrează în domeniul IT, de altfel cel mai bine plătit, dat fiind că în jur de trei sferturi din încasările anuale vin din astfel de proiecte, 9.025 sunt în domeniul creaţiei şi atrag aproape 20% din încasările totale în România, iar restul sunt oameni de marketing, editori, avocaţi sau contabili.

Companiile sau freelancerii interesați de crearea unui cont și testarea opțiunilor de lucru facilitate de Freelancer IT se pot înscrie direct în platformă (http://www.freelancerit.ro/signup.html) sau pot solicita mai multe informații pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward