Google anunță cea mai importantă mutare: reorganizarea și integrarea în noua companie numită Alphabet

11 august 2015

Larry Page, CEO Alphabet, a anunțat într-o postare pe blogul său personal, sub un titlul extrem de interesant (G is for Google), faptul că Google intră în componența colecției de companii Alphabet, păstrându-și poziția de cea mai importantă direcție și resursă dintre toate celelalte segmente de business, cum ar fi Calico și Life Sciences. 

Google anunță cea mai importantă mutare: reorganizarea și integrarea în noua companie numită Alphabet

Larry Page, CEO Alphabet, a anunțat într-o postare pe blogul său personal, sub un titlul extrem de interesant (G is for Google), faptul că Google intră în componența colecției de companii Alphabet, păstrându-și poziția de cea mai importantă direcție și resursă dintre toate celelalte segmente de business, cum ar fi Calico și Life Sciences

Așa cum confirmă și Larry Page, intenția managementului este aceea de a păstra poziționarea Google ca o companie neconvențională, ce se detașează prin inovație, dinamică, structură de brand și organizațională de celelalte. Deși creșterea pe aceeași nișă poate fi considerată de mulți o reală rețetă a succesului, Google a ieșit din tipare abordând tehnologii și industrii complementare prin dezvoltarea: Google Maps, YouTube, Chrome sau Android. Și nu s-au oprit aici, așa cum declară Larry Page în postarea sa oficială. Strategia de nu depăși tiparele și de a nu fi inovator, rămânând în zona de confort nu sunt relevante pentru o companie care dorește creșterea continuă.

Noua structură organizațională va permite focusarea asupra oportunităților ce vin din interiorul a tot ceea ce înseamnă Google. Într-un interviu acordat în 2013 publicației Time, Larry Page a declarat faptul că a petrecut mult timp dezvoltând produse și servicii aflate sub umbrela Google pentru a forma un brand integrat. Cu siguranță, la toate acestea se adaugă scalabilitatea și inovația fiecăruia dintre direcțiile lansate. Google va rămâne un sistem complet dedicat vânzării de publicitate.

Google Inc va fi înlocuită de către Alphabet Inc ca societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deţinută integral.

Alphabet nu este concepută ca marcă de consum, iar fiecare filială va avea propriul director executiv.

Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android.
Din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward