Google anunță cea mai importantă mutare: reorganizarea și integrarea în noua companie numită Alphabet

11 august 2015

Larry Page, CEO Alphabet, a anunțat într-o postare pe blogul său personal, sub un titlul extrem de interesant (G is for Google), faptul că Google intră în componența colecției de companii Alphabet, păstrându-și poziția de cea mai importantă direcție și resursă dintre toate celelalte segmente de business, cum ar fi Calico și Life Sciences. 

Google anunță cea mai importantă mutare: reorganizarea și integrarea în noua companie numită Alphabet

Larry Page, CEO Alphabet, a anunțat într-o postare pe blogul său personal, sub un titlul extrem de interesant (G is for Google), faptul că Google intră în componența colecției de companii Alphabet, păstrându-și poziția de cea mai importantă direcție și resursă dintre toate celelalte segmente de business, cum ar fi Calico și Life Sciences

Așa cum confirmă și Larry Page, intenția managementului este aceea de a păstra poziționarea Google ca o companie neconvențională, ce se detașează prin inovație, dinamică, structură de brand și organizațională de celelalte. Deși creșterea pe aceeași nișă poate fi considerată de mulți o reală rețetă a succesului, Google a ieșit din tipare abordând tehnologii și industrii complementare prin dezvoltarea: Google Maps, YouTube, Chrome sau Android. Și nu s-au oprit aici, așa cum declară Larry Page în postarea sa oficială. Strategia de nu depăși tiparele și de a nu fi inovator, rămânând în zona de confort nu sunt relevante pentru o companie care dorește creșterea continuă.

Noua structură organizațională va permite focusarea asupra oportunităților ce vin din interiorul a tot ceea ce înseamnă Google. Într-un interviu acordat în 2013 publicației Time, Larry Page a declarat faptul că a petrecut mult timp dezvoltând produse și servicii aflate sub umbrela Google pentru a forma un brand integrat. Cu siguranță, la toate acestea se adaugă scalabilitatea și inovația fiecăruia dintre direcțiile lansate. Google va rămâne un sistem complet dedicat vânzării de publicitate.

Google Inc va fi înlocuită de către Alphabet Inc ca societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deţinută integral.

Alphabet nu este concepută ca marcă de consum, iar fiecare filială va avea propriul director executiv.

Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android.
Din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

De ce anul 2021 poate fi anul e-commerce și al magazinelor online?

Conform Nasdaq, până în 2040, 95% dintre achiziții vor fi efectuate online, fapt ce deschide noi perspective încă de acum pentru migrarea unui număr tot mai mare de business-uri către tehnologii e-commerce.

Citește tot arrow_forward