Google intenționează să achiziționeze Firework, competitorul TikTok

09 octombrie 2019

Firework este o aplicație de video-sharing, similară TikTok, ce le permite utilizatorilor să creeze și să distribuie video-uri de maxim 30 de secunde. Aplicația este considerată a fi competitorul TikTok, dar există câteva diferențe semnificative între cele două.

Google intenționează să achiziționeze Firework, competitorul TikTok

Una dintre ele este dată de faptul că Firework nu se adresează doar publicului alcătuit din adolescenți și tineri, cum este cazul TikTok. Dimpotrivă, Firework se concentrează spre atingerea segmentelor de public diferite, inclusiv pe acelea formate din adulți.

În prezent, Firework este evaluat la 100 de milioane de dolari, dar momentan nu sunt dezvăluite detalii despre valoarea achiziției din partea Google. De asemenea, Fireworks a fost în discuții avansate în vederea achiziției și cu Weibo, o rețea de socializare prezentă pe piața din China. Se pare, însă, că evoluția negocierilor cu Google a devansat propunerea Weibo.

În primul trimestru al anului, TikTok s-a clasat pe locul trei în topul celor mai descărcate aplicații la nivel internațional. În timp ce Twitter are aproximativ 330 de milioane de utilizatori, TikTok se mândrește cu depășirea pragului de jumătate de miliard.

TikTok a atras milioane de download-uri de-a lungul timpului, anul trecut, compania a generat 7.2 miliarde de dolari, în prezent fiind evaluată la 78 de miliarde de dolari.

Sursa foto: FactorDaily

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward