Google intenționează să achiziționeze Firework, competitorul TikTok

09 octombrie 2019

Firework este o aplicație de video-sharing, similară TikTok, ce le permite utilizatorilor să creeze și să distribuie video-uri de maxim 30 de secunde. Aplicația este considerată a fi competitorul TikTok, dar există câteva diferențe semnificative între cele două.

Google intenționează să achiziționeze Firework, competitorul TikTok

Una dintre ele este dată de faptul că Firework nu se adresează doar publicului alcătuit din adolescenți și tineri, cum este cazul TikTok. Dimpotrivă, Firework se concentrează spre atingerea segmentelor de public diferite, inclusiv pe acelea formate din adulți.

În prezent, Firework este evaluat la 100 de milioane de dolari, dar momentan nu sunt dezvăluite detalii despre valoarea achiziției din partea Google. De asemenea, Fireworks a fost în discuții avansate în vederea achiziției și cu Weibo, o rețea de socializare prezentă pe piața din China. Se pare, însă, că evoluția negocierilor cu Google a devansat propunerea Weibo.

În primul trimestru al anului, TikTok s-a clasat pe locul trei în topul celor mai descărcate aplicații la nivel internațional. În timp ce Twitter are aproximativ 330 de milioane de utilizatori, TikTok se mândrește cu depășirea pragului de jumătate de miliard.

TikTok a atras milioane de download-uri de-a lungul timpului, anul trecut, compania a generat 7.2 miliarde de dolari, în prezent fiind evaluată la 78 de miliarde de dolari.

Sursa foto: FactorDaily

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward