Grupul Asseco South Eastern Europe își îmbunătățește rezultatele în al doilea trimestru al anului 2014

06 august 2014

Grupul AssecoSouth Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE) a publicat rezultatele financiare pentru al 2-lea trimestru al anului 2014, în cadrul unei conferințe de presă organizate azi la Varșovia, în Polonia, unde compania are sediul central. Cifrele prezintă o îmbunătățire atât față de anul trecut cât și față de trimestrul precedent al acestui an.

Grupul AssecoSouth Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE) a publicat rezultatele financiare pentru al 2-lea trimestru al anului 2014, în cadrul unei conferințe de presă organizate azi la Varșovia, în Polonia, unde compania are sediul central. Cifrele prezintă o îmbunătățire atât față de anul trecut cât și față de trimestrul precedent al acestui an.

Rezultatele au fost stimulate în principal de veniturile din vânzări, în creștere cu 4% pe an, de la 50,6 milioane de euro la 52,7 milioane de euro. Compania a înregistrat cea mai mare creștere a veniturilor în Divizia de Payment, cu peste 3,7 milioane de euro în creștere față de prima jumătate a anului 2013. Performanța acestui business unit a fost determinată în principal de o creștere organică în Croația, Serbia și Slovenia, precum și de consolidarea cu succes a companiei croate EŽR Croația, achiziționată de ASEE S.A. în octombrie 2013.

Profitul operațional (EBIT) s-a ridicat la 4,4 milioane de euro și a fost comparabil cu profitul înregistrat în primele șase luni ale anului 2013. Menținerea unui nivel comparabil al EBIT (profit obținut înainte de plata dobânzilor și impozitului), a fost posibilă datorită unei performanțe ridicate în cadrul Diviziilor de System Integration și Payment care au compensat cu un profit operațional mai mic în Divizia de Banking.

Profitul net al Grupului a crescut cu 7% de la an la an, ajungând la 3,9 milioane de euro în prima jumătate a anului 2014.

“Rezultatele bune ale companiei provin dintr-o strategie a grupului Asseco SEE, pusă în aplicare în mod consecvent, care prevede creșterea continuăa veniturilor din servicii și soluții proprii, precum și oferirea de procese externalizate de plăți, ca o alternativă la sistemul tradițional al deținerii de ATM-uri și POS-uri. De asemenea, sper că rezultatele financiare din Divizia de Banking se vor îmbunătăți în a doua jumătate a anului, având în vedere că în prezent sunt doar câteva proiecte foarte interesante în această unitate, inclusiv o implementare complexă a sistemului de servicii client front-office integrate cu un sistem de acces multichannel pentru compania Telenor din Serbia” - a comentat Piotr Jeleński, președinte al consiliului de administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitabilitatea de operare în cadrul Grupului Asseco SEE a depășit cu puțin 8% în prima jumătate a anului 2014.

Compania a anunțat valori de încasat din proiecte în derulare pe anul 2014 de 89,6 milioane de euro, cu 7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe 30 iulie, compania a plătit 16,6 milioane PLN (echivalentul a 4 milioane de euro), reprezentând dividende (0,32 PLN per acțiune).

Despre Asseco SEE

Grupul Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii de IT din zona de dezvoltare și integrare soluții și servicii software proprii în regiunea Europei de Sud-Est și Turcia. Compania oferă soluții IT&C pentru diverse verticale de business, inclusiv în sectorul financiar, plăți, administrație publică și telecomunicații. Începând cu octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) au fost listate la Bursa din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.400 de angajați provenind din 13 țări. Mai mult de 10 bănci din cele 15 cotate ca fiind cele mai mari din sud-estul Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

România, cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică a momentului

Scranos sustrage toate parolele și informațiile bancare ale victimelor și le compromite activitatea pe rețelele de socializare

Citește tot arrow_forward

Bitdefender: O vulnerabilitate severă în procesoare Intel permite sustragerea datelor utilizatorilor

Noua vulnerabilitate exploatează carențe critice în modul de funcționare a procesoarelor moderne și este imposibil de reparat de către producător.

Citește tot arrow_forward