Grupul Webhelp specializat în soluții și servicii de administrare a relațiilor cu clienții, devine prezent în numeroase țări europene, inclusiv Germania, Cehia, Italia, Austria, Elveția și Polonia

01 iulie 2015

Webhelp anunță achiziționarea a două companii europene ce au împreună o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro și mai mult de 2.000 de angajați în Europa.

Webhelp anunță achiziționarea a două companii europene ce au împreună o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro și mai mult de 2.000 de angajați în Europa:

  • achiziționarea filialelor Perry & Knorr aparținând Walter Group, permit preluarea a 9 centre de relații cu clienții, dintre care 4 centre de expertiză în Germania și cinci în Elveția, Polonia, Austria și România. Compania achiziționată deservește în principal mărci de renume precum Nestlé, Swisscom și Austria Telecom.
  • achiziționarea companiei italiene OnLine, cu sediul în Milano specializată în gestionarea delegată a procesului de vânzare pentru sectorul IT. HP, Cisco și Microsoft utilizează serviciile OnLine de mai mulți ani. Giovanni și Pio Micieli, cei doi fondatori vor păstra un pachet de 20% din acțiunile societății.

Aceste achiziții sunt supuse autorității de monitorizare a concurenței.

Webhelp urmărește atingerea obiectivului dublu de expansiune geografică puternică și extindere sistematică a gamei sale de servicii și competențe.

Aceste achiziții oferă lui Webhelp oportunitatea de a intra pe piața germanofonă, prima piață europeană, și să-și extindă aria de acoperire la nivel paneuropean (Germania, Elveția, Polonia și Austria). Compania achiziționează, de asemenea, o platformă multilingvă amplasată în Praga, ce operează programe în 36 de limbi diferite și complementare centrului său multilingv din Lisabona.

Aceste achiziții permit Grupului Webhelp să își lărgească domeniile de expertiză, incluzând aici vânzarea și suport pentru produse și soluții IT.

Olivier Duha și Frédéric Jousset, cei doi co-președinți și fondatori Webhelp declară: "Aceste noi achiziții, împreună cu o strategie de investiții și inovații întreprinse de-a lungul anilor, ne permit să ne consolidăm poziția de specialist-expert în servicii și soluții relație client, acoperind în același timp nevoile conturilor noastre cheie internaționale. Webhelp se afirmă ca unul dintre principalii jucători ai consolidării actuale a industriei."

Cei doi fondatori țin să sublinieze, de asemenea, profesionalismul acționarilor Webhelp: "Aceste achiziții sunt posibile datorită sprijinului acționarului nostru principal, fondul de investiții Charterhouse, care dă dovada, încă de la intrarea sa în rândul acționarilor, de un spirit antreprenorial și o implicare ireproșabilă".

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward