GTS Telecom continua sa se dezvolte si sa investeasca

03 martie 2014

GTS Central Europe (GTS), unul dintre principalii furnizori de solutii de telecomunicatii integrate si servicii de data center din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi rezultatele financiare preliminare pentru 2013.

GTS Central Europe (GTS), unul dintre principalii furnizori de solutii de telecomunicatii integrate si servicii de data center din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi rezultatele financiare preliminare pentru 2013. In ciuda deprecierii unor valute din tarile in care opereaza compania, aceasta a inregistrat cel mai mare venit inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) si cel mai mare flux de numerar operational din istoria sa.

Principalii indicatori ai rezultatelor financiare consolidate, preliminare pe 2013, in comparatie cu anul precedent, calculate la un curs valutar constant, sunt:

  • Venituri de 376 milioane de euro, o depreciere de de 2% fata de anul anterior
  • EBITDA de 104 milioane de euro, o crestere de 2% fata de anul anterior, reflectand o marja de 28%
  • Flux de numerar operational (EBITDA minus cheltuieli de capital) de 54 milioane de euro, o crestere de 3% comparativ cu anul trecut, reflectand o marja de 14%

Dezvoltarea produselor continua sa fie obiectivul principal al GTS. In vreme ce veniturile din serviciile de voce si de Internet au scazut din cauza cerintelor de reglementare si a presiunilor impuse de preturile competitive, serviciile de Ethernet, cloud si data center au inregistrat o rata de crestere de doua cifre. Serviciile de cea mai inalta calitate dedicate clientilor, alaturi de o politica simpla de preturi au condus la extinderea serviciilor de Ethernet in mai multe tari. Cu platforme in toata Europa Centrala si de Est, sute de clienti se bazeaza pe resursele cloud ale GTS pentru a raspunde nevoilor de dezvoltare a afacerilor lor. Solutiile integrate si flexibile  dezvoltate pornind de la  nevoile de business ale clientilor, in locul retelelor si produselor construite aleator, reprezinta cheia serviciilor pe care le oferim companiilor.

Cu investitii de 50 milioane de euro in 2013, GTS si-a extins in mod semnificativ reteaua. Au fost conectate, in medie, peste cinci cladiri zilnic, ca urmare a cererii de servicii a clientilor. In plus, a fost construita o noua retea IP/MPLS pe baza celei mai avansate tehnologii Cisco carrier routing. Clientii vor avea acces la una dintre cele mai eficiente si scalabile retele din Europa Centrala si de Est, care se remarca si prin cel mai redus nivel de latenta de pe piata. Certificarea ISO 27001 obtinuta de toate data centerele GTS recunoaste angajamentul companiei de a oferi servicii de cea mai buna calitate.

„Pe fondul unei competitii in crestere, ne-am concentrat pe dezvoltarea infrastructurii retelei noastre pentru a furniza servicii de inalta calitate la preturi competitive. GTS evolueaza cu succes catre furnizarea de solutii IT&C avansate si complete de care mediul de business are nevoie din ce in ce mai mult. Sunt mandru de realizarile noastre din 2013. Numai cei mai buni angajati din industrie ar fi putut contribui la atingerea lor”, a spus Danny Bottoms, CEO al GTS.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward