Hans Vestberg, CEO Ericsson, pregătește transformarea industriei la MWC 2015

03 martie 2015

În evenimentul Ericsson de deschidere al Mobile World Congress, eveniment dedicat membrilor presei și analiștilor din toată lumea, Hans Vestberg, președinte și CEO Ericsson, a vorbit despre ritmul alert cu care se schimbă industria telecom, prezentând cele mai noi soluții ale companiei și făcând propriile previziuni pentru 2015.

Hans Vestberg, CEO Ericsson, pregătește transformarea industriei la MWC 2015

În evenimentul Ericsson de deschidere al Mobile World Congress, eveniment dedicat membrilor presei și analiștilor din toată lumea, Hans Vestberg, președinte și CEO Ericsson, a vorbit despre ritmul alert cu care se schimbă industria telecom, prezentând cele mai noi soluții ale companiei și făcând propriile previziuni pentru 2015.

Vestberg a explicat: „Vedem patru schimbări importante în acest an: săptămânal, tot mai mulți oameni vor urmări conținut video on-demand online în loc să vizioneze transmisiuni TV tradiționale; traficul video va reprezenta jumătate din tot traficul mobil de date din lume; rata de creștere a numărului de abonați LTE va depăși 80%; iar acoperirea mondială cu broadband mobil va depăși și ea rata de 70%. Toate acestea accelerează schimbarea industriei și vor conduce la apariția unor noi oportunități nu doar în IT&C, ci și în alte industrii.”

El a continuat: „Vedem o trecere clară de la produse fizice la servicii digitale. Apar noi modele de business, dar și noi moduri de a rezolva probleme vechi, moduri care permit un plus de eficiență. Cu ajutorul instrumentelor digitale, poți fi cu adevărat mai aproape de clienți.”

La Mobile World Congress, Ericsson va demonstra publicului un set complet de  caracteristici capabile să susțină nevoi variate ale clienților. În total, compania va lansa nouă soluții noi care vor întări discursul său despre transformare și dezvoltarea experiențelor digitale.

Încă de la CES, în ianuarie, Ericsson a fost prima companie care a introdus LTE-LAA, License Assisted Access pe rețele de tip small cell, dându-le utilizatorilor posibilitatea să valorifice o combinație de benzi de frecvență licențiate și benzi fără licență pentru a obține rate de transfer mai mari în interiorul clădirilor.

Ericsson Radio System reprezintă o abordare complet nouă a modului în care se pot construi rețele radio în pregătire pentru 5G, seria de routere 6000 integrând backhaul IP în rețea.

Ericsson a lansat și serviciul App Experience Optimization, ce permite îmbunătățirea timpului de redare a conținutului cu până la 70% și timpul de upload cu până la 50%. Competențele Ericsson în zona de transformare IT sunt susținute și de lansarea Digital Telco Transformation – un set de instrumente de integrare de sisteme și consultanță ce le permite operatorilor să abordeze digital propriile operațiuni și interacțiunile cu cliențiifinali.

Hans Vestberg a anunțat, de asemenea, abilitățile hyperscale ale Ericsson Cloud System, spunând: „Propunerea noastră nu se rezumă doar la o soluție de cloud, ci se referă la o strategie mai largă de industrializare digitală. Noile adăugiri aduse sistemului, inclusiv Ericsson HDS 8000 (Hyperscale Datacenter System), răspund provocărilor legat de securitate, guvernanță și automatizare, elemente care, de regulă, limitează avântul multor companii”, a explicat el.

 „Valoarea reală a Societății Permanent Conectate constă în conectarea completă a sistemelor, nu doar a dispozitivelor din sistem. Abia atunci vom putea să avem acces la adevărata valoare oferită de industria IT&C”, a explicat Vestberg.

Odată cu lansarea Connected Traffic Cloud, Ericsson nu se rezumă doar la a conecta mașini individuale, ci va permite conectarea unor sisteme întregi de trafic, răspunzând astfel la două provocări extraordinare ale societății: siguranța pe drum și administrarea traficului. Soluția este o platformă administrată de cloud ce permite transferul în timp real al datelor de trafic și drum între mai multe vehicule conectate și autoritățile de drum, dar și comunicarea către șoferi a diferite atenționări de trafic.”

Platforma și-a dovedit deja eficiența în alte industrii, sub forma platformelor Connected Vehicle Cloud și Connected Maritime Cloud.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward