Ikea investește în ecosisteme smart home

25 august 2019

Retailerul suedez atât de cunoscut și pe piața din România, Ikea, anunță planurile sale de extindere pe segmentul caselor inteligente și al device-urilor dedicate.

Ikea investește în ecosisteme smart home

În categoria acestora sunt incluse corpuri și senzori de iluminat, prize, gadget-uri inteligente cu rol de automatizare a locuințelor.

Strategia Ikea are la bază asigurarea prezenței ca lider de piață în categoria comercianților de produse dedicate caselor și locuințelor care tind tot mai mult către tehnologizare. Primele planuri ale gigantului de a intra pe această nișă au apărut acum 4 ani, când Ikea a introdus în magazine produse ce puteau fi controlate wireness de pe telefoanele inteligente.

Mai mult decât atât, Ikea a demarat deja discuții cu Amazon, Google și Apple, pentru a integra asistenții vocali în ecosistemul inteligent al managementului caselor.

Potențialiul pe care Ikea îl are cu acest nou segment de piață este uriaș, având în vedere faptul că în 2018, compania a raportat peste 957 de milioane de vizitatori la nivel global, în toate magazinele sale.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward