În 2014, Zitec a continuat creșterea: afacerile producătorului local de software au urcat cu 50%, la peste 3,3 mil. euro

11 februarie 2015

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a încheiat anul 2014 cu afaceri de peste 3,3 milioane de euro, în creștere cu 50% față de anul anterior.

În 2014, Zitec a continuat creșterea: afacerile producătorului local de software au urcat cu 50%, la peste 3,3 mil. euro

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a încheiat anul 2014 cu afaceri de peste 3,3 milioane de euro, în creștere cu 50% față de anul anterior. De altfel, acesta este al patrulea an consecutiv în care Zitec înregistrează o creștere procentuală de două cifre a business-ului. În ceea ce privește sursa veniturilor, 55% dintre acestea provin din proiecte livrate clienților din străinătate, în timp ce 45% provin din contractele cu companii de pe plan local.

„Creșterea veniturilor pe plan local este datorată în principal recunoașterii calității serviciilor nostre de către firme din ce în ce mai importante. Printre clienții locali noi atrași în 2014 se numără PayU, Flanco și Groupama. De asemenea, clienții locali existenți și-au mărit anul trecut echipele dedicate proiectelor proprii. Din străinătate, majoritatea veniturilor externe au provenit din SUA și Marea Britanie”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Co-fondator Zitec.

Potrivit acestuia, creșterea înregistrată în 2014 s-a datorat și cererii tot mai mari de specialiști în domeniul soluțiilor personalizate, atât prin extinderea echipelor dedicate clienților existenți cât și prin atragerea de noi clienți.

În 2014, Zitec a investit atât în dezvoltarea companiei, cât și în startup-uri și proiecte proprii. Astfel, în toamna anului trecut, compania a investit aproximativ 50.000 de euro în extinderea sediului la peste 1.700 mp, prin amenajarea a încă un etaj din clădirea Phoenix Tower din București. În plus, Zitec a continuat să susțină startup-urile în care este implicată, în special Editura HAC!BD, și a selectat încă două startup-uri, unul din Marea Britanie și altul din Olanda, iar în primul trimestru din 2015 va contribui la construirea primei versiuni a produselor acestora.

„În procesul de extindere și amenajare au fost implicați și colegii, iar rezultatul ne place foarte mult, atât nouă cât și tuturor celor care ne vizitează. Investițiile în startup-uri și în proiecte proprii au depășit 150.000 EUR în 2014, iar pentru 2015 prevedem o sumă similară”, a mai spus Alexandru Lăpușan.

Un alt proiect important desfășurat și finalizat de Zitec în 2014 a fost cel de înființare a unui departament specializat în embedded software și hardware, derulând deja un proiect în domeniul SmartHomes, dar și implementarea pentru Flanco a primului eveniment online Black Friday din România realizat pe o platformă de cloud computing, Microsoft Azure. Tot la capitolul noi tehnologii, anul trecut Zitec a demarat un proiect complex bazat pe platforma Adobe Experience Manager.

Planuri de creștere a echipei și a calității serviciilor

Echipa Zitec număra la sfârșitul anului trecut peste 110 specialiști, iar în 2015 compania plănuiește să recruteze încă 50 de colegi noi.

Tot în 2014, Zitec a devenit prima companie românească de IT cu cei mai mulți specialiști care au obținut certificarea Zend PHP Engineer, situându-se pe locul al treilea la nivel european în rândul companiilor de IT ai căror programatori dețin această certificare, iar în 2015 va continua să susțină membrii echipei în obținerea de certificări în domeniu.

„Anul acesta ne vom concentra pe creșterea calității serviciilor și pe atragerea de noi clienți, cu proiecte de dimensiuni medii și mari. De asemenea, vom continua strategia de sprijinire a startup-urilor și ne vom concentra sa ne perfecționăm continuu”, a încheiat Alexandru Lăpușan.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward