Informaţiile medicale din toata Europa sunt folosite pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor

19 ianuarie 2015

Companii farmaceutice, cercetatori medicali si furnizori de servicii medicale beneficiaza acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, dezvoltat de SIVECO alaturi de 10 parteneri europeni.

Companii farmaceutice, cercetatori medicali si furnizori de servicii medicale beneficiaza acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, dezvoltat de SIVECO alaturi de 10 parteneri europeni. Proiectul faciliteaza accesul la informatii medicale electronice din Europa pentru promovarea cercetarii medicale si imbunatatirea ingrijirii pacientilor.

SIVECO a participat la construirea unui spatiu securizat si performant de interoperabilitate semantica pentru datele medicale si clinice. Interoperabilitatea se refera la implementarea unui model semantic de aliniere si mapare a datelor existente cu standarde folosite in vocabularul medical. In urma schimbului de informatii omogenizate se produc rezultatele anonimizate pentru a fi folosite in cercetarea medicala. 

Dezvoltat pe parcursul a 36 de luni si finantat de Comisia Europeana, Linked2Safety (http://www.linked2safety-project.eu) a fost construit pe o platforma scalabila, modulara si extensibila, care ofera acces companiilor farmaceutice, expertilor, cadrelor medicale si pacientilor la un numar foarte mare de informatii detinute de institutii medicale de cercetare din intreaga Europa. 

”Proiectul a fost apreciat de comisarii europeni, prezenti la intalnirea de final a proiectului desfasurata la Bruxelles. Timp de 36 de luni au fost implicati o multime de specialisti in constructia acestui proiect dedicat imbunatatirii actului medical”, a declarat Daniela Usurelu, coordonator de proiect din partea SIVECO Romania.

Platforma permite efectuarea de teste clinice pilot, validari si evaluari ale rezultatelor acestora in vederea realizarii de studii medicale. Utilizatorii platformei au la dispozitie instrumente pentru controlul calitatii, data mining, testare a ipotezelor, precum si optiuni pentru vizualizari personalizate si filtrare a datelor. In plus, pot fi create fluxuri de lucru pe baza seturilor de date selectate de utilizator, pentru care pot fi aplicate tipuri de analiza complexa si procesare a datelor. 

Diseminarea pe scara larga si exploatarea rezultatelor proiectului catre partile interesate (academice si stiintifice) se va face de un consortiu multinational din Europa. 

SIVECO Romania a lucrat in acest proiect alaturi de Intrasoft International (coordonator de proiect) - Luxemburg, National University of Ireland, Galway - Irlanda, The University of Manchester - Marea Britanie, Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover - Germania, Centre for Research and Technology Hellas - Grecia, University of Cyprus - Cipru, Ubitech Ltd. - Grecia, Zeincro Hellas S.A. - Grecia, Hospices Cantonaux Chuv - Elvetia, The Cyprus Institute of Neurology and Genetics -The Cyprus Foundation for Muscular Dystrophy Research - Cipru.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Trenduri în digitalizarea imobiliară. Studiu de caz Domina Imobiliare

Domina Imobiliare – investiție continuă în platforma web a agenției imobiliare

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește tot arrow_forward