Informaţiile medicale din toata Europa sunt folosite pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor

19 ianuarie 2015

Companii farmaceutice, cercetatori medicali si furnizori de servicii medicale beneficiaza acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, dezvoltat de SIVECO alaturi de 10 parteneri europeni.

Companii farmaceutice, cercetatori medicali si furnizori de servicii medicale beneficiaza acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, dezvoltat de SIVECO alaturi de 10 parteneri europeni. Proiectul faciliteaza accesul la informatii medicale electronice din Europa pentru promovarea cercetarii medicale si imbunatatirea ingrijirii pacientilor.

SIVECO a participat la construirea unui spatiu securizat si performant de interoperabilitate semantica pentru datele medicale si clinice. Interoperabilitatea se refera la implementarea unui model semantic de aliniere si mapare a datelor existente cu standarde folosite in vocabularul medical. In urma schimbului de informatii omogenizate se produc rezultatele anonimizate pentru a fi folosite in cercetarea medicala. 

Dezvoltat pe parcursul a 36 de luni si finantat de Comisia Europeana, Linked2Safety (http://www.linked2safety-project.eu) a fost construit pe o platforma scalabila, modulara si extensibila, care ofera acces companiilor farmaceutice, expertilor, cadrelor medicale si pacientilor la un numar foarte mare de informatii detinute de institutii medicale de cercetare din intreaga Europa. 

”Proiectul a fost apreciat de comisarii europeni, prezenti la intalnirea de final a proiectului desfasurata la Bruxelles. Timp de 36 de luni au fost implicati o multime de specialisti in constructia acestui proiect dedicat imbunatatirii actului medical”, a declarat Daniela Usurelu, coordonator de proiect din partea SIVECO Romania.

Platforma permite efectuarea de teste clinice pilot, validari si evaluari ale rezultatelor acestora in vederea realizarii de studii medicale. Utilizatorii platformei au la dispozitie instrumente pentru controlul calitatii, data mining, testare a ipotezelor, precum si optiuni pentru vizualizari personalizate si filtrare a datelor. In plus, pot fi create fluxuri de lucru pe baza seturilor de date selectate de utilizator, pentru care pot fi aplicate tipuri de analiza complexa si procesare a datelor. 

Diseminarea pe scara larga si exploatarea rezultatelor proiectului catre partile interesate (academice si stiintifice) se va face de un consortiu multinational din Europa. 

SIVECO Romania a lucrat in acest proiect alaturi de Intrasoft International (coordonator de proiect) - Luxemburg, National University of Ireland, Galway - Irlanda, The University of Manchester - Marea Britanie, Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover - Germania, Centre for Research and Technology Hellas - Grecia, University of Cyprus - Cipru, Ubitech Ltd. - Grecia, Zeincro Hellas S.A. - Grecia, Hospices Cantonaux Chuv - Elvetia, The Cyprus Institute of Neurology and Genetics -The Cyprus Foundation for Muscular Dystrophy Research - Cipru.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward