Informaţiile medicale din toata Europa sunt folosite pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor

19 Jan 2015

Companii farmaceutice, cercetatori medicali si furnizori de servicii medicale beneficiaza acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, dezvoltat de SIVECO alaturi de 10 parteneri europeni.

Informaţiile medicale din toata Europa sunt folosite pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor

Companii farmaceutice, cercetatori medicali si furnizori de servicii medicale beneficiaza acum de avantajele proiectului european de cercetare-dezvoltare Linked2Safety, dezvoltat de SIVECO alaturi de 10 parteneri europeni. Proiectul faciliteaza accesul la informatii medicale electronice din Europa pentru promovarea cercetarii medicale si imbunatatirea ingrijirii pacientilor.

SIVECO a participat la construirea unui spatiu securizat si performant de interoperabilitate semantica pentru datele medicale si clinice. Interoperabilitatea se refera la implementarea unui model semantic de aliniere si mapare a datelor existente cu standarde folosite in vocabularul medical. In urma schimbului de informatii omogenizate se produc rezultatele anonimizate pentru a fi folosite in cercetarea medicala. 

Dezvoltat pe parcursul a 36 de luni si finantat de Comisia Europeana, Linked2Safety (http://www.linked2safety-project.eu) a fost construit pe o platforma scalabila, modulara si extensibila, care ofera acces companiilor farmaceutice, expertilor, cadrelor medicale si pacientilor la un numar foarte mare de informatii detinute de institutii medicale de cercetare din intreaga Europa. 

”Proiectul a fost apreciat de comisarii europeni, prezenti la intalnirea de final a proiectului desfasurata la Bruxelles. Timp de 36 de luni au fost implicati o multime de specialisti in constructia acestui proiect dedicat imbunatatirii actului medical”, a declarat Daniela Usurelu, coordonator de proiect din partea SIVECO Romania.

Platforma permite efectuarea de teste clinice pilot, validari si evaluari ale rezultatelor acestora in vederea realizarii de studii medicale. Utilizatorii platformei au la dispozitie instrumente pentru controlul calitatii, data mining, testare a ipotezelor, precum si optiuni pentru vizualizari personalizate si filtrare a datelor. In plus, pot fi create fluxuri de lucru pe baza seturilor de date selectate de utilizator, pentru care pot fi aplicate tipuri de analiza complexa si procesare a datelor. 

Diseminarea pe scara larga si exploatarea rezultatelor proiectului catre partile interesate (academice si stiintifice) se va face de un consortiu multinational din Europa. 

SIVECO Romania a lucrat in acest proiect alaturi de Intrasoft International (coordonator de proiect) - Luxemburg, National University of Ireland, Galway - Irlanda, The University of Manchester - Marea Britanie, Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover - Germania, Centre for Research and Technology Hellas - Grecia, University of Cyprus - Cipru, Ubitech Ltd. - Grecia, Zeincro Hellas S.A. - Grecia, Hospices Cantonaux Chuv - Elvetia, The Cyprus Institute of Neurology and Genetics -The Cyprus Foundation for Muscular Dystrophy Research - Cipru.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul