Innovation Labs deschide porțile pentru Hackathoanele din București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

12 Feb 2020

Programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice Innovation Labs 2020 invită tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală să își materializeze ideile în cadrul Hackathoanelor și programelor de mentorat organizate în București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura între 29 februarie și 18 mai 2020, este organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, ATOS, precum și The Romanian – American Foundation ca partener strategic.

Innovation Labs deschide porțile pentru Hackathoanele din București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

În București, programul este susținut pe plan academic de către Universitatea POLITEHNICA din București şi Universitatea din București. Începând cu anul acesta, Innovation Labs invită și echipe de tineri entuziaști din orașele din proximitatea centrelor naționale să se alăture programului. Astfel, la Hackathonul din București din 2020 sunt așteptate și echipe din Brașov și Constanța.

Înscrierea la Hackathon-ul din București se poate face până pe 27 februarie accesând www.innovationlabs.ro/register. Participanții la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii de ultimă generație oferite de partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech

Calendarul național al înscrierilor este următorul:

Răzvan Rughiniș, co–fondator Innovation Labs: „Vă invităm într-o experiență de auto-descoperire și de reinventare – prin prietenii, aventuri, mentorat, pasiunea tehnologiei creative și conectarea la comunitatea Innovation Labs! Studenți, antreprenori consacrați, profesioniști din business, tech și cercetare se cunosc, se reîntâlnesc și în fiecare an pun la cale transformarea pas cu pas a României. Experiența de startup este o verigă cheie în carierele anilor ce urmează, în care gândirea colaborativă, disruptivă și autonomia în decizii sunt valorizate tot mai mult. Innovation Labs oferă atât un mediu prietenos de experimentare cât și, pentru cei ce au intrat deja pe traiectorii de inovare, rețele de sprijin tehnologic și de mentorat de la jucători de vârf din ecosistemul inovării. Comunitatea Innovation Labs vă așteaptă în cea de-a 8-a ediție cu aceeași provocare: Make it real!”

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2020

În premieră, participanții la Innovation Labs 2020 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe în funcție de specificul acestora:

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri:

Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat, tinerii construiesc treptat un prototip viabil pentru lansarea în piață. Transformarea ideii într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali este susținută de partenerii Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare.

Începând cu ediția din 2020, ATOS se alătură programului de mentorat și devine partener Innovation Labs susținând verticala de Cyber-security în cadrul căreia se vor dezvolta produse și soluții pentru securitatea mediilor și infrastructurilor informatice.

Direcția de Retail, susținută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, experimentează tehnologii digitale inovatoare centrate pe dezvoltarea și îmbunătățirea mutual benefică a relației dintre clienți și industria de vânzări.

BRD – Groupe Société Générale susține verticala de Fintech, pentru încurajarea produselor și soluțiilor digitale inovatoare în domeniul serviciilor financiare.

Direcția de Smart Mobility, susținută de OMV Petrom, va cuprinde idei menite să revoluționeze mobilitatea persoanelor și a bunurilor prin soluții eficiente, sigure și sustenabile.

Astfel, verticalele de business se intersectează cu verticalele privind nivelul de cunoștințe a echipelor, pentru a beneficia de o experiență personalizată în cadrul programului de mentorat.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 18 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oameni care creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs aduce un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

Innovation Labs – din 2013 până în prezent

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 8–a ediție. În cei 7 ani de activitate, peste 310 echipe și peste 1800 de participanți au experimentat, alături de o comunitate centrată pe încurajarea spiritului antreprenorial, parcursul dezvoltării propriului produs în ecosistemul de startup–uri tech, în 5 orașe din România.

Printre echipele de succes ale Innovation Labs se numără:

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul