Inovare în domeniul kinetoterapiei și fitness-ului prin soluțiile propuse de Power Net Consulting

23 iunie 2017

Conform previziunilor CCS Insight, piața echipamentelor inteligente de tipul ”smart wearables” va adopta noi soluţii de virtualizare şi va ajunge în  trei ani la o valoare de 34 mld.  dolari, ceea ce reprezintă 411 de milioane de unități care se vor livra în anul 2020. Pentru 2017, segmentul format din echipamente ”wrist-based” va domina numeric această piață, deținând 50% din cele 60 de milioane de unități destinate li

Inovare în domeniul kinetoterapiei și fitness-ului prin soluțiile propuse de Power Net Consulting

Conform previziunilor CCS Insight, piața echipamentelor inteligente de tipul ”smart wearables” va adopta noi soluţii de virtualizare şi va ajunge în  trei ani la o valoare de 34 mld.  dolari, ceea ce reprezintă 411 de milioane de unități care se vor livra în anul 2020. Pentru 2017, segmentul format din echipamente ”wrist-based” va domina numeric această piață, deținând 50% din cele 60 de milioane de unități destinate livrării. Deși cifrele pot părea impresionante, segmentul ceasurilor și brățărilor inteligente nu este deloc unul lipsit de grijile zilei de mâine.

Odată cu creșterea vertiginoasă a interesului populației pentru ”virtual & augmented reality” (tehnologii ce amenință să atingă o cotă de 50% din piață după 2020), echipamentele tip ”wrist-based” experimentează câteva inconveniente majore. Pentru consumatori, pe lângă inerentele neajunsuri precum diferențele de măsurătoare între echipamente similare de la producători diferiți sau acuratețea redusă în identificarea tipurilor de mișcare, cele mai noi și importante probleme sunt funcționalitatea limitată și lipsa interoperabilității. Cu echipamentele disponibile, care în mare parte oferă doar informații punctuale utilizînd un senzor de colectare, se simte pregnant lipsa unor scenarii de utilizare viabile, menite să convingă un public din ce în ce mai informat și mai pretențios pe teme de dinamism și sănătate.

”Considerăm că este momentul unei noi generații de echipamente de tip smart wearables, care să aducă în prim-plan capabilități inovatoare de evaluare a posturilor și calcul al indicatorilor de motricitate. Astfel, dorim să susținem scenarii de utilizare complexe, inaccesibile momentan publicului larg altfel decât în centrele specializate de recuperare sau kinetoterapie. Apreciem că acesta este genul de evoluție care să securizeze cota segmentului wrist-based in piața echipamentelor de tip smart wearables pentru următorii 4-5 ani”, a declarat Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting.

Power Net Consulting este angajată în dezvoltarea unei platforme software care să asiste utilizatorii în efectuarea ”la distanță” a ședințelor de kinetoterapie, fitness, sau a altor forme de exercițiu fizic. Aceasta este prima aplicaţie care nu doar colectează şi redă date, cum fac cele mai multe gadgeturi de astăzi, ci realizează și interpretarea datelor colectate, iar pe baza indicaţiilor specialiştilor, utilizatorul este ajutat să se corecteze individual. Aplicația proiectată este un software ce funcţionează ca sistem integrat de raportare a stării de sănătate a familiei, care face legătura între datele colectate de la indivizi prin intermediul senzorilor (din brățările hardware) și nivelul de raportare (”awarness reporting”) și integrare (cu servicii specializate) necesar societății aflate în continuă mișcare.

Principala funcționalitate va fi memorarea unor exerciții-șablon pentru compararea ulterioară cu ședințele de practică, iar indicatorii de performanță a mișcării vor putea fi transmiși ulterior către terapeut. În modul de operare ”supervised” platforma va permite intervenția terapeutului în timpul sesiunii de practică, pentru sugestii sau modificări asupra programului. Din punct de vedere a interoperabilității, platforma propune integrarea cu cât mai multe echipamente/branduri tip ”smart wearables” disponibile, luându-se în calcul și lansarea unei brățări cu senzori ”standard” low-cost, pentru scenariile care necesită precizie și acuratețe sporite. Platforma va dispune și de facilități de conectivitate/sharing pentru serviciile media, o stringență comună zilelor noastre.

Prin crearea acestei posibilități de practică ”la distanță” - ca și alternativă la modul clasic de desfășurare a sesiunilor de kinetoterapie, fitness sau alte exerciții fizice, scopul urmărit de Power Net Consulting este creșterea numărului de practicanți ai exercițiilor fizice, conștienți de rigorile aparatului locomotor și preocupați de eficiență.   Astfel, numărul sesiunilor asistate nemijlocit de către un terapeut va fi substantial redus, utilizatorii petrecând mai puțin timp pe drum și având liniștea unei practice corecte acasă. Concomitent, prin înglobarea acestei alternative în serviciile lor, centrele de kinetoterapie și fitness pot atrage mai mulți interesați/utilizatori din rândul celor cu program încărcat sau ezitanți în a primi ajutor specializat pentru mișcare.

”Apreciem că dezvoltarea noastră ascunde un potential uriaș de redefinire a segmentului smart wearables, prin crearea acestui gen de platformă/produs, care să se poziționeze între generația actuală de wrist-based (ceasuri inteligente / brățări de fitness) și sistemele ultra-specializate din instituțiile medicale. În fapt ea este răspunsul nostru la ceea ce credem că se va constitui într-o tendință a următorilor ani, și anume preocuparea omului modern pentru abordarea posturilor corecte în orice activitate a zilei” a încheiat Emil Munteanu.

Dezvoltarea orașelor prin adoptarea de noi tehnologii digitale, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și în general dorința fiecăruia de a câștiga mai mult timp liber pentru familie a condus la inovarea acestor produse care pot contibui la adoptarea unui stil de viață sănătos. Cu ajutorul noilor aplicații informatice propuse, colaborarea cu medicii și alți specialiști poate deveni mai facilă, fără a fi nevoie de deplasarea pacienților de fiecare data la cabinetele acestora.

Power Net Consulting

Power Net Consulting are 19 ani de expertiză, și este lider în proiectarea, externalizarea și integrarea de soluții IT convergente și un agregator de idei. Specializarea noastra principala este reprezentata de consultanta si implementare a solutiilor de securitate IT, cat si a serviciilor de consultanta in vederea alinierii cu cerin...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
Forcepoint Web Security

Modul Hibrid / Cloud optional - Extinde securitatea web și impune reglementările comaniei utilizatorilor remote! Forcepoint Securitate Web poate opera ca appliance virtual sau fizic pentru cloud-ul privat al organizației dvs. Ambele variante pot b...

Citește tot arrow_forward
Forcepoint Email Security

Modul hibrid/cloud optional - Performanţă şi scalabilitate cu serviciile de cloud oferite de Forcepoint la nivel global! Suplimentează apărarea contra ameninţărilor interne cu filtrare cloud şi implementează cele mai performante protocoale a...

Citește tot arrow_forward
Forcepoint DLP

Forcepoint DLP Endpoint • Suport nativ pentru generarea de amprentă digitală individuală (totală/parţială) pentru echipamentele endpoint din reţea. • Compatibilitate Mac OS X şi Windows. • Protejează fluxul de date sensibil...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward