Intel® Compute Stick, cel mai mic computer din lume, este disponibil în România

15 iunie 2015

Intel anunță pe piața locală inovații în domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experiențele de computing prin mobilitate și performanțe superioare.

Intel® Compute Stick, cel mai mic computer din lume,  este disponibil în România

Intel anunță pe piața locală inovații în domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experiențele de computing prin mobilitate și performanțe superioare.

Unul dintre acestea este Intel® Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil în România la prețul de 739,99 de lei în oferta PC Garage.

            “Datorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel® Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.

Performanță într-un design de numai 10 cm

Măsurând doar 10 cm, Intel® Compute Stick este noutatea absolută în materie de computing. Poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet funcțional, inclusiv televizorul. Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.  

            Display-urile devin computere care funcționează exact precum cele clasice, utilizatorii putând desfășura activități precum scrierea și citirea mailurilor, navigarea pe Internet etc. De aceea, Intel® Compute Stick poate fi folosit în domenii precum educație sau vânzări, pe lângă aplicațiile de divertisment pentru acasă.

            Intel® Compute Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel® Atom™ quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows* 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spațiu de stocare mai mare, Intel® Compute Stick beneficiază de slot SD.

Computerul continuă să se reinventeze

            O altă formă ergonomică a PC-ului este și Intel® Next Unit of Computing (Intel® NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupă puțin spațiu, dar care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic. Intel® NUC este disponibil în oferta partenerilor și retailerilor online în configurații diferite și prețuri variate.

            Intel® NUC este disponibil pe piața locală în configurații bazate pe procesoarele Intel® Core™ i3 și Intel® Core™ i5, cu capacitate de 120GB și tehnologii precum Intel® Hyper-Threading sau Intel® Identity Protection și grafică Intel® HD 5500, disponibile la Altex sau eMAG. De asemenea, Intel® NUC este disponibil și în varianta barebone, adică utilizatorii își pot construi propria configurație. Acesta se găsește în oferta retailerilor locali precum evoMAG, LikeIT, PC Garage sau MediaDOT.

            Urmăriți pagina de Facebook Intel Romania și revista digitală iq.intel.ro pentru mai multe detalii despre Intel® Compute Stick și Intel® NUC.

Pentru mai multe informații despre Intel® Compute Stick vizitați https://www-ssl.intel.com/content/www/us/en/compute-stick/intel-compute-stick.html, iar despre Intel® NUC - http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/overview.html

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward