Intel a obţinut un venit de 55,4 miliarde de dolari și un profit net de 11,4 miliarde de dolari în 2015

18 Jan 2016

Intel Corporation a raportat pentru 2015 un venit de 55,4 miliarde de dolari, un venit operațional de 14 miliarde de dolari, un profit net de 11,4 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 2,33 dolari. Compania a generat aproximativ 19 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 4,6 miliarde de dolari şi a folosit 3 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 96 de milioane de acţiuni

Intel a obţinut un venit de 55,4 miliarde de dolari  și un profit net de 11,4 miliarde de dolari în 2015

Intel Corporation a raportat pentru 2015 un venit de 55,4 miliarde de dolari, un venit operațional de 14 miliarde de dolari, un profit net de 11,4 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 2,33 dolari. Compania a generat aproximativ 19 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 4,6 miliarde de dolari şi a folosit 3 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 96 de milioane de acţiuni.

În al patrulea trimestru al anului, Intel a raportat un venit de 14,9 miliarde de dolari, un venit operațional de 4,3 miliarde de dolari, un profit net de 3,6 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 74 de cenți. Compania a generat aproximativ 5,4 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 525 milioane de dolari pentru a răscumpăra 17 de milioane de acţiuni.

“Al patrulea trimestru din 2015 a marcat un final de an puternic, în linie cu estimările noastre”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Rezultatele din 2015 demonstrează că Intel evoluează și că strategia noastră funcționează. În acest an vom continua să creștem prin pregătirea infrastructurii pentru o lume mai inteligentă și conectată”, a adăugat el.

Cele mai importante rezultate din 2015:

Cele mai importante rezultate din T4 2015:

Perspectiva de business

Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 14 ianuarie.

Notă: Perspectiva de business pentru anul 2016 și pentru T1 2016 include rezultatele estimate din achiziția companiei Altera, recent încheiată, o săptămână în plus în primul trimestru din 2016 (anul are 53 de săptămâni) și o reevaluare a duratei de viață a echipamentelor din fabricile Intel, de la patru la cinci ani.

Achiziția Altera a fost încheiată la începutul anului fiscal 2016, ceea ce înseamnă că recomandările pentru acest an includ și rezultatele estimate pentru businessul FPGA. În urma achiziției Altera sunt costuri legate de achiziție, în principal non-cash. Perspectiva pentru 2016 și T1 2016 include în principal estimările GAAP și non-GAAP. Reconcilierea dintre măsurile financiare GAAP și non-GAAP sunt incluse mai jos.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la rezultatele Intel şi la perspective accesaţi comentariul CFO de la adresa: www.intc.com/results.cfm.

Situaţia perspectivei de business

Perspectiva de business a Intel este postată la intc.com şi poate fi reiterată în public sau în timpul întâlnirilor private cu investitori şi alţii. Perspectiva de business este valabilă până la data de 18 martie, dacă nu intervine o actualizare. Perspectiva de business pentru amortizarea activelor necorporale, impactul investiţiilor de capital şi taxe va intra în vigoare după închiderea zilei de business de 21 ianuarie. De la sfârşitul zilei lucrătoare de 18 martie 2016 până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale primului trimestru din 2016, pe 19 aprilie, Intel va intra în “quiet period”. În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei şi în declaraţiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de “quiet period” şi nefiind actualizate de companie.

Factori de risc

Declaraţiile de mai sus şi oricare altele din acest document care se referă la planuri şi aşteptări în al treilea trimestru al anului şi în viitor, au aspect de predictibilitate şi implică o serie de riscuri şi elemente necunoscute. Cuvinte precum “anticipativ”, “aşteptări”, “intenţii”, “planuri”, “dorinţe”, “încercări”, “estimativ”, “este posibil”, “ar trebui” şi variaţii ale acestora se referă la declaraţii de prognoză. Declaraţii care se referă la estimări, evenimente incerte sau supoziţii sunt identificate de asemenea ca elemente ale unei prognoze. Mulţi factori pot influenţa rezultatele actuale ale companiei Intel, iar diferenţele dintre previziunile prezente ale Intel în ceea ce priveşte aceşti factori pot face ca rezultatele reale să difere faţă de rezultatele exprimate în aceste declaraţii estimative. Momentan, Intel consideră că următorii factori pot juca un rol important în obţinerea unor rezultate reale diferite de estimările companiei:

Intel, din cauza unor factori ce includ schimbări în condiţiile de business şi economice ; încrederea utilizatorilor și nivelul veniturilor ; acceptarea de către utilizatori a produselor Intel şi ale concurenţei; presiuni concurențiale și de stabilire a prețurilor, inclusiv acțiunile întreprinse de competitori; schimbări în obiceiul de comandă al clienţilor, incluzând anulări (contramandări, rezilieri) şi schimbări la nivelul stocurilor clienţilor.

țările unde Intel, clienții și furnizorii săi operează, inclusiv conflicte militare sau alte riscuri de securitate, dezastre naturale, afectări ale infrastructurii, pericole de sănătate și variații mari ale cursului valutar. Rezultatele pot fi, de asemenea, afectate de revizuirea (cu sau fără preaviz) de către țări a reglementărilor de export și/sau import sau business.

O discuţie detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC.

Webcast despre rezultatele financiare

Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii pot descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în primul trimestru al anului pe 19 aprilie. Imediat după raportare, Intel doreşte să publice un comentariu al lui Stacy J. Smith, Vicepreşedinte şi Chief Financial Officer, pe site-ul www.intc.com/results.cfm.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul