Intel prezintă produse, inițiative și colaborări pentru experiențe mai captivante, intuitive și dispozitive cu securitate crescută

07 ianuarie 2014

CEO-ul Intel Corporation Brian Krzanich a prezentat mai multe produse, inițiative și relații strategice care au drept scop accelerarea inovației pentru o gamă largă de dispozitive, de la cele mobile la cele purtabile, precum și în rândul dezvoltatorilor.

Intel prezintă produse, inițiative și colaborări pentru experiențe mai captivante, intuitive și dispozitive cu securitate crescută

CEO-ul Intel Corporation Brian Krzanich a prezentat mai multe produse, inițiative și relații strategice care au drept scop accelerarea inovației pentru o gamă largă de dispozitive, de la cele mobile la cele purtabile, precum și în rândul dezvoltatorilor. Krzanich a făcut aceste anunțuri în cadrul discursului său de la International Consumer Electronics Show, târg care are loc în această săptămână la Las Vegas.

În cadrul discursului, Krzanich a discutat despre cum computingul se schimbă și cum este foarte important ca securitatea să fie inclusă în toate dispozitivele. Lumea intră într-o epocă a computingului integrat definit nu doar de dispozitiv, ci și de integrarea tehnologiei în viețile oamenilor pentru a le oferi o nouă utilitate și valoare. CEO-ul Intel a prezentat mai multe tehnologii pe care Intel le va lansa în acest an. Spre exemplu, compania va lansa tehnologia  Intel® RealSense™, care aduce funcții intuitive dispozitivelor.

CEO-ul Intel a discutat și despre două teme importante care umbresc industria de electronice: securitatea datelor și a dispozitivelor și conflictul legat de resursele minerale din Republica Democrată Congo. El a declarat că mineralele folosite la producerea microprocesoarelor Intel nu sunt din zone de conflict, conform verificărilor directe și a auditurilor făcute de organizații independente.

"În urmă cu doi ani le-am spus colegilor că avem nevoie de un angajament puternic pentru a arăta că metalele folosite la microprocesoarele noaste nu sunt din zone de conflict", a declarat Krzanich. "Am simțit obligația de a implementa schimbări în lanțul de distribuție pentru a ne asigura că business-ul nostru nu finanțează atrocitățile umane din Republica Democrată Congo. Deși acest lucru este stabilit, este doar începutul. Vom continua să rezolvăm situațiile imediat ce vor fi identificate", a adăugat el.

Dispozitive purtabile cu Intel Inside

Krzanich a declarat că Intel continuă să dezvolte o serie de produse și inițiative, cu scopul de a accelera inovația în rândul dispozitivelor purtabile. Abordarea Intel față de viitoarea evoluție a computingului este de a crea designuri de referință ale dispozitivelor și platforme pentru a-i ajuta pe utilizatori să dezvolte produse purtabile, potrivit lui.

CEO-ul Intel a prezentat mai multe dispozitive purtabile de referință, printre care căști care oferă informații biometrice și de fitness, un headset inteligent cu care utilizatorul poate interacționa și poate fi integrat cu tehnologiile de asistență personală deja existente, pentru experiențe mai intuitive, dar și un încărcător wireless cu un design special.

CEO-ul Intel a anunțat colaborări cu Barneys New York*, Consiliul Designerilor de Modă din America* și Opening Ceremony* pentru a explora și aduce pe piață tehnologie purtabilă inteligentă și pentru a întări dialogul și cooperarea dintre modă și tehnologie. Krzanich a lansat campania 'Make it Wearable', inițiativă globală care are drept scop accelerarea creativității și a inovației în rândul tehnologiei. Inițiativa se adresează celor mai creative și inteligente minți pentru a gândi modul de extindere a dispozitivelor purtabile și a computingului omniprezent, precum utilizarea, greutatea, forma, autonomia și securitatea.

Pe lângă dezvoltarea unor designuri de referință pentru tehnologia purtabilă, Intel va oferi mai multe platforme accesibile de dezvoltare. Acestea îi pot ajuta pe utilizatorii individuali și companiile mici să dezvolte dispozitive purtabile conectate la Internet sau alte produse.

Pentru acest lucru, Krzanich a anunțat Intel® Edison, un nou computer bazat pe tehnologia Intel® Quark încorporat într-un dispozitiv de tip card SD, cu capabilități wireless și suport pentru o multitudine de  sisteme de operare. De la prototip la producție, Intel® Edison va permite inovații rapide și dezvoltare de produs pentru mulți inventatori, antreprenori și designeri de produs atunci când va fi disponibil în vară.

"Dispozitivele purtabile nu sunt în prezent atât de populare deoarece nu rezolvă probleme importante și nu sunt încă integrate în stilul nostru de viață", a declarat Krzanich. "Suntem concentrați pe această direcție. Suntem de părere că dacă un lucru se conectează și calculează, atunci o face cel mai bine cu Intel Inside", a mai spus reprezentantul Intel.

Cresterea securității datelor și dispozitivelor

Krzanich a discutat pentru prima dată despre brandul Intel Security, care va integra produsele și serviciile Intel din domeniul securității, și a vorbit despre tranziția produselor McAfee* către brandul Intel Security.

"Creșterea securității în domeniul digital se mărește pe măsură ce aplicațiile și dispozitivele mobile devin o parte din ce în ce mai importantă din viața noastră, a declarat Krzanich. "Scopul Intel este acela de a intensifica eforturile pentru creșterea securității în spațiul digital și de a proteja informațiile private de pe dispozitivele mobile și purtabile”, a adăugat el.

Krzanich a anunțat planurile Intel de a pune la dispoziția utilizatorilor gratuit părți ale soluțiilor de securitate McAfee pentru dispozitive mobile. Aceste soluții de protecție ale datelor și dispozitivelor protejează în prezent cele mai cunoscute produse, incluzând iPhone de la Apple*, Apple* iPad și dispozitivele cu Android*. Mai multe detalii vor fi anunțate în lunile următoare.

Având în vedere că programele de tip "bring-your-own-device" au crescut în popularitate, multe companii au limitat folosirea dispozitivelor bazate pe Android* care nu erau compatibile cu sistemele lor de securitate. De aceea, pentru ca dispozitivele mobile Intel cu Android* să fie compatibile cu cele mai multe standarde de securitate folosite atât acasă cât și la birou, Intel Security va oferi în acest an tehnologia Intel Device Protection.

Microprocesoarele Intel, în afara zonelor de conflict

Republica Democrată Congo a fost implicată într-un conflict regional pe parcursul mai multor ani. Conform unui raport al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, o sursă de declanșare a violențelor grupărilor armate constă în comerțul cu produse minerale din Republica Democrată Congo. O parte dintre aceste resurse din zone de conflict se regăsesc în multe produse, incluzând dispozitivele electronice.

Intel a implementat în cadrul sistemului său de aprovizionare o procedură pentru a evita ca sursele sale – topitoriile care furnizează componentele pentru microprocesoare și produsele din fabricile Intel – să nu finanțeze conflictul existent în Republica Democrată Congo. Krzanich a invitat toate companiile producătoare de dispozitive electronice să sprijine Intel în această direcție.

Despre Intel

Intel (NASDAQ: INTC) este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.                                        

Intel și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward