Intel România – 10 ani dedicați conectării inteligente

03 noiembrie 2014

La nivel internațional, povestea Intel se leagă de cea a unui brand-gigant, punct de reper al industriei tehnologice, dezvoltând extensii puternice în zone în care domeniul IT&C reprezintă o piață competitivă, așa cum este România. 

Intel România – 10 ani dedicați conectării inteligente

La nivel internațional, povestea Intel se leagă de cea a unui brand-gigant, punct de reper al industriei tehnologice, dezvoltând extensii puternice în zone în care domeniul IT&C reprezintă o piață competitivă, așa cum este România. 

Ieri, Intel a sărbătorit un deceniu de succes pe piața locală prin biroul de vânzări și marketing deschis la București în anul 2004, ca hub regional pentru Europa de Sud-Est. În acest moment, Intel are 400 de angajați specialiști în birourile din România, compania intenționând să lărgească echipa în viitorul apropiat.

În pariul cu tehnologia, Intel a mizat pe apropierea de utilizator, prin crearea unor device-uri care să se potrivească nevoilor actuale, ținând cont de atribute precum dimensiunile, funcționalitățile sau costurile. Mai mult decât atât, extrem de importante sunt adaptarea și reinventarea permanentă, ca semn al deschiderii și al inovației, Intel umanizând rigiditatea tehnologiei prin inserții de tip povești, atât de apropiate de cele reale, pe care utilizatorul le poate înțelege și însuși.

De asemenea, istoria Intel este strâns legată de tot ceea ce a însemnat dezvoltarea hotspot-urilor în România, prin acțiuni de prioritizare a zonelor cu acces la WiFi în universități, tinerii fiind principalul public vizat.

În 2010 Intel a anunțat investiția în Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare și dezvoltare din București. Deschis oficial în 2012, centrul a pornit inițial cu aproximativ 20 de angajați, responsabili cu cercetarea și dezvoltarea în domeniul software Open Source. Centrul și-a extins rapid operațiunile cu noi echipe de ingineri software din diviziile System Technologies and Optimizations, Developer Products și benchmarking.

Pentru a stimula creativitatea și inovația în rândul studenților din România, Intel a anunțat recent finalizarea donației a 580 de plăci de dezvoltare Open Source Intel® Galileo către 21 de facultăți tehnice din 15 universități. Recunoscând valoarea învăţământului tehnic universitar din România, compania a realizat cea mai amplă donație de tehnologie Intel din țară. Accesul la plăcile Galileo le oferă studenților posibilitatea de a lucra împreună și de a dezvolta prototipuri low-cost de produse din domenii precum robotică, dispozitive purtabile (wearable), Internet of Things etc. Plăcile de dezvoltare Intel® Galileo sunt compatibile cu Arduino și se bazează pe procesorul Intel® Quark X1000. Sunt distribuite în instituțiile de învățământ din lume și de asemenea comercializate în lanțurile de retail. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Astfel, începând cu data de 11 martie, timp de 2 săptămâni, Centraleyezer le oferă acces companiilor preocupate de securitatea datelor lor la un set de pachete predefinite, la costuri reduse, obiectivul campaniei fiind acela de testare a aplicației la capacitatea sa maximă:99 Euro/lună – pachet Basic, dedicat companiilor foarte mici199 Euro/lună – pachet Consul...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Pe măsură ce lumea devine mai mobilă, rolul smartphone-urilor în afaceri și viața de zi cu zi crește rapid. În replică, infractorii cibernetici acordă mai multă atenție modului în care distribuie programele malware și vectorilor de atac utilizați. Canalele prin care malware-ul este livrat utilizatorilor pentru a le infecta dispozitivele reprezintă o parte importantă...

Citește tot arrow_forward