Intel România – 10 ani dedicați conectării inteligente

03 noiembrie 2014

La nivel internațional, povestea Intel se leagă de cea a unui brand-gigant, punct de reper al industriei tehnologice, dezvoltând extensii puternice în zone în care domeniul IT&C reprezintă o piață competitivă, așa cum este România. 

Intel România – 10 ani dedicați conectării inteligente

La nivel internațional, povestea Intel se leagă de cea a unui brand-gigant, punct de reper al industriei tehnologice, dezvoltând extensii puternice în zone în care domeniul IT&C reprezintă o piață competitivă, așa cum este România. 

Ieri, Intel a sărbătorit un deceniu de succes pe piața locală prin biroul de vânzări și marketing deschis la București în anul 2004, ca hub regional pentru Europa de Sud-Est. În acest moment, Intel are 400 de angajați specialiști în birourile din România, compania intenționând să lărgească echipa în viitorul apropiat.

În pariul cu tehnologia, Intel a mizat pe apropierea de utilizator, prin crearea unor device-uri care să se potrivească nevoilor actuale, ținând cont de atribute precum dimensiunile, funcționalitățile sau costurile. Mai mult decât atât, extrem de importante sunt adaptarea și reinventarea permanentă, ca semn al deschiderii și al inovației, Intel umanizând rigiditatea tehnologiei prin inserții de tip povești, atât de apropiate de cele reale, pe care utilizatorul le poate înțelege și însuși.

De asemenea, istoria Intel este strâns legată de tot ceea ce a însemnat dezvoltarea hotspot-urilor în România, prin acțiuni de prioritizare a zonelor cu acces la WiFi în universități, tinerii fiind principalul public vizat.

În 2010 Intel a anunțat investiția în Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare și dezvoltare din București. Deschis oficial în 2012, centrul a pornit inițial cu aproximativ 20 de angajați, responsabili cu cercetarea și dezvoltarea în domeniul software Open Source. Centrul și-a extins rapid operațiunile cu noi echipe de ingineri software din diviziile System Technologies and Optimizations, Developer Products și benchmarking.

Pentru a stimula creativitatea și inovația în rândul studenților din România, Intel a anunțat recent finalizarea donației a 580 de plăci de dezvoltare Open Source Intel® Galileo către 21 de facultăți tehnice din 15 universități. Recunoscând valoarea învăţământului tehnic universitar din România, compania a realizat cea mai amplă donație de tehnologie Intel din țară. Accesul la plăcile Galileo le oferă studenților posibilitatea de a lucra împreună și de a dezvolta prototipuri low-cost de produse din domenii precum robotică, dispozitive purtabile (wearable), Internet of Things etc. Plăcile de dezvoltare Intel® Galileo sunt compatibile cu Arduino și se bazează pe procesorul Intel® Quark X1000. Sunt distribuite în instituțiile de învățământ din lume și de asemenea comercializate în lanțurile de retail. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Românii au făcut cumpărături online în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în 2018, cu 30% mai mult decât în 2017 | Raportul Pieței de E-Commerce GPeC 2018

Conform statisticilor și estimărilor GPeC împreună cu principalii jucători din piața românească de e-commerce (sursele sunt menționate la finalul raportului), valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 3,5 miliarde de euro în 2018, cu aprox. 30% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat 2,8 miliarde de euro....

Citește tot arrow_forward

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Studiu de CazDupă 4 ani de planificare a proiectului de implementare, compania de produse cosmetice AVON, prin filiala sa din Canada, a concluzionat eșecul implementării suitei de aplicații software ERP/CRM/eCommerce. Întregul proiect a fost evaluat la 125 de milioane de dolari.

Citește tot arrow_forward

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward