Intel și Cloudera se angajează să transforme modul prin care companiile folosesc big data

28 martie 2014

Intel Corporation și Cloudera anunță colaborări de business și pentru noi tehnologii. De asemenea Intel a investit în Cloudera, devenind cel mai mare acționar al acesteia și membru în consiliul director, în urma unei finanțări de tip equity.

Intel Corporation și Cloudera anunță colaborări de business și pentru noi tehnologii. De asemenea Intel a investit în Cloudera, devenind cel mai mare acționar al acesteia și membru în consiliul director, în urma unei finanțări de tip equity. Aceasta este prima investiție importantă a Intel în domeniul tehnologiei centrelor de date din istorie. În urma acordului, software-ul de administrare și analiză a datelor companiilor a Cloudera, bazat pe sistemul open-source Apache Hadoop™, va rula împreună cu arhitectura centrelor de date, bazată pe tehnologia Intel® Xeon®. Scopul este accelerarea adoptării soluțiilor de big data, companiile putând să obțină valoare adăugată de la datele folosite, cu ajutorul soluțiilor open source Apache Hadoop. Colaborările strategice și investiția anunțate sunt subiect al clauzelor standard, inclusiv reglementărilor obișnuite pentru astfel de acorduri.

Cloudera va dezvolta și optimiza distribuția Cloudera, inclusiv Apache Hadoop (CDH) pentru arhitectura Intel ca platforma principală și va suporta o serie de viitoare tehnologii ale Intel, precum memorie flash și securitate. De asemenea, Intel va promova CDH și Cloudera Enterprise către clienți, precum și platforma Hadoop. Intel își va concentra resursele de marketing și inginerie către direcția comună a celor două companii. Optimizările distribuției Intel pentru Apache Hadoop/Intel Data Platform (IDH/IDP) vor fi integrate în CDH și IDH/IDP, iar tranziția va avea loc după lansarea v3.1 la sfârșitul lunii. Pentru a asigura o tranziție clară către CDH, Intel și Cloudera vor lucra împreună la o cale de trecere de la IDH/IDP. Cloudera se va asigura că toate îmbunătățirile vor contribui la proiectele lor open source și CDH.

Colaborarea cu Cloudera promite să accelereze inițiativele tehnologice Intel atât pentru centrele de date, cât și pentru Internet of Things (IoT), prin oferirea clienților posibilitatea de a administra și analiza date generate dintr-o varietate mare de surse.

"Prin colaborarea dintre Intel și Cloudera, creăm platforma de alegere a analizei big data", a declarat Diane Bryant, Senior Vicepreședinte și General Manager al Data Center Group, Intel. "Estimăm că adoptarea platformei Hadoop va crește în industrie și le va permite companiilor să analizeze și să extraga datele utile pentru businessul lor. Această colaborare duce tehnologia noastră pentru centrele de date către rețea, securitate și stocare și extinde inițiativele noastre în domeniu", a mai spus ea.

Ambele companii rămân fidele comunității open source care este forța din spatele Hadoop. De asemenea companiile se vor ocupa și de strategiile de piață, care includ produse, canale și programe de vânzări comune.

”Hadoop a schimbat total percepția datelor” a declarat Tom Reilly, CEO al Cloudera. ”Bazându-ne pe competențele noastre de a stoca, procesa și analiza mai multe tipuri de date, în mai multe modalități, potențialul de dezvoltare în mediul de afaceri, mediile sociale și economice sunt vaste. Împreună cu Intel, lider în industria inovațiilor tehnologice pentru centrele de date, avem oportunitatea să integrăm Hadoop într-o platformă cadru. Rezultatul va înseamna îmbunătățirea performanței în volumul de lucru, precum extragerea unor informații utile din analiza datelor. Viziunea Intel privind furnizarea de soluții performante optimizate pentru big data este în linie cu viziunea noastra de a ajuta companiile să aibă succes cât mai repede”, a mai spus Reilly.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

Despre Cloudera

Cloudera revoluționează managementul de date al companiilor prin oferirea primei platforme unificate pentru Big Data: The Enterprise Data Hub. Cloudera oferă companiilor un singur loc pentru stocarea, procesarea și analizarea datelor, oferindu-le posibilitatea de a extinde valoarea investițiilor existente, precum și noi modalități de a obține valoarea din datele lor. Înființată în 2008, Cloudera este cel mai important furnizor și susținător al Hadoop pentru companii. Cloudera oferă de asemenea soluții software pentru datele companiilor, inclusiv stocare, acces, management, analiză, securitate și cercetare. Cu peste 20.000 de persoane instruite, Cloudera este lider în formarea profesioniștilor privind datele, oferind industriei o gamă largă de traininguri și programe de certificări Hadoop. Cloudera colaborează cu peste 900 de parteneri din domenii precum hardware, software și servicii pentru a îndeplini scopul clienților de big data. Organizațiile de top din fiecare industrie lucrează cu Cloudera în domenii precum producție, finaciar, telecomunicații, retail, Internet, utilități, sectorul public de petrol și gaze naturale, asistență medicală, biofarmaceutice, rețea și media, plus sectoare publice la nivel global.  http://www.cloudera.com/ www.cloudera.com

Mai multe despre Cloudera

Blog: www.cloudera.com/blog/

Twitter: twitter.com/cloudera

Facebook: www.facebook.com/cloudera

Cloudera, Platforma Cloudera pentru Big Data, Cloudera Enterprise Basic Edition, Cloudera Enterprise Flex Edition, Cloudera Enterprise Data Hub Edition și CDH sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Cloudera Inc. în Statele Unite, și ale jurisdicțiilor din lume. Alte nume de companii și produse pot fi nume comerciale sau mărci ale părților proprietare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Numeroasele implementări de sisteme informatice (ERP și WMS) ne-au ajutat să descoperim împreună cu clienții noștri elemente de detaliu care particularizează fluxurile de lucru din distribuție, astfel încât acum să avem o viziune de ansamblu asupra activităților de aprovizionare, care ne permite să înțelegem perfect nevoile companiilor de distribuție.FluxVisio...

Citește tot arrow_forward

România, cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică a momentului

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o amenințare informatică agresivă care se ascunde pe dispozitivul infectat și are acces la toate datele personale ale victimei.Denumită Scranos, amenințarea se răspândește rapid la nivel global, cu activitate extrem de intensă în România, India, Brazilia, Franța, Italia și Indonezia. Scranos...

Citește tot arrow_forward

84% dintre organizațiile din România ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac cibernetic care le-a afectat

Un recent studiu[1] Kaspersky Lab arată o diferență considerabilă între măsurile preventive pe care factorii decidenți din domeniul IT (ITDM), din organizațiile europene, spun că le iau și măsurile efective. Astfel, 83% dintre respondenți sunt de acord că iau măsuri preventive împotriva atacurilor cibernetice, dar numai 41% spun că organizează training-uri pentru angaja...

Citește tot arrow_forward