Interviu EduCat – De la aplicații software la cursuri IT și de MBA pentru copii.

05 februarie 2020

În cele mai multe dintre industriile competitive, beneficiile acordate angajaților și atenția la nevoile lor personale sunt un diferențiator esențial. Astfel, tot mai multe companii aleg să diversifice și să investească tot mai mult într-o suită completă și variată de avantaje chiar și indirecte, pe care să le ofere angajaților. Unul dintre acestea este EduCat, centrul de training și formare creat de traineri cu experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea cognitivă și personală a copiilor. Cum a pornit proiectul și în ce constă un abonament EduCat pentru un angajat al unei companii ne spune Ben Giurgiulescu,  CEO InfomediaPro & EduCat.
Interviu EduCat – De la aplicații software la cursuri IT și de MBA pentru copii.

 

  1. Ce este EduCat și cui se adresează cursurile de formare?

EduCat este un centru de formare pentru copii, 100% românesc, creat din pasiune pentru programele educaționale aplicate și gândite ca fiind o extensie a programelor școlare. Cursurile EduCat se adresează copiilor, ca beneficiari direcți, dar comunicarea noastră este adresată părinților, factorii decizionali principali în contextul acestui proces. De asemenea, pentru că ne-am dat seama cât de mult timp petrec aceștia la birou și înțelegând nevoia de a diversifica beneficiile acordate angajaților, ne-am propus o abordare inedită, prin introducerea cursurilor EduCat, sub foma abonamentelor, în lista de beneficii a companiilor. Avem, astfel, trei tipuri de stakeholderi: copiii, părinții și managementul/HR-ul companiilor.

  1. De unde a pornit ideea de a construi centrul EduCat?

După 20 de ani în care am învățat chiar noi ce înseamnă să construiești programe școlare, conținut pentru cursuri, manuale școlare și software educațional, pe baza feedback-urilor primite de la cadre didactice, părinți și chiar copii, ne-am dat seama că învățarea prin joacă, deschidere, comunicare și empatie dă cele mai frumoase rezultate și crește rapid performanțele copiilor. Așa a început povestea EduCat.

  1. În ce constau beneficiile oferite de centrul de formare EduCat pentru companii, din perspectiva managementului, a anjaților și, desigur, a copiilor acestora?

Accesarea unui set distinct de beneficii pentru proprii angajați este, din punctul meu de vedere, o formă suplimentară de fidelizare a eforturilor colegilor, de apreciere a timpului alocat dezvoltării companiei, în detrimentul, de ce să nu fim sinceri, chiar și al timpului petrecut cu familia. Așadar, pentru a susține acest demers, companiile pot accesa aceste abonamente, prin care pot contribui activ nu doar la creșterea performanțelor la birou, ci și prin reducerea stresului și oferirea confortului emoțional și psihologic al angajaților.

În domenii extrem de bine dezvoltate, cum este industria IT, este cunoscut faptul că o companie nu mai este doar angajator, ci parte a vieții personale a colectivului. Prin atenția față de educația copiilor, acest fapt este extrem de bine pus în valoare.

  1. Care este costul minim pe care compania trebuie să îl plătească pentru un angajat?

În funcție de numărul de copii ai angajaților din companii, acestea beneficiază de abonamente de cursuri pentru întregul an școlar și un bootcamp de vară, costurile pornind de la 170 de lei/copil/lună. Abonamentul include cursuri de electronică pentru copii, de creativitate, de programare, de robotică, MBA Junior (cursuri de educație antreprenorială pentru copii), geografie distractivă sau cursul de timp liber.

  1. Aveți companii care au ales deja să beneficieze de astfel de abonamente?

Da, în prezent, peste 200 de cursanți au ales să fie parte din povestea EduCat, numărul lor fiind în continuă creștere. Iar relația cu respectivele companii a devenit una de prietenie, fapt care nu poate decât să ne bucure.

  1. Ce tip de competențe dezvoltă cursurile și cine sunt trainerii?

Trainerii noștri au la bază experiența acumulată în activitatea InfomediaPro și PitiClic, prin crearea a peste 300 de produse și peste 3000 de module dezvoltate în aplicații software educaționale, manuale digitale și cursuri dedicate pentru copii și adulți. Competențele pe care ne dorim să le dezvoltăm sunt atât de ordin tehnic, cât și cognitiv-relațional, prin creșterea abilităților de exprimare, comunicare, creație, responsabilizare, auto-cunoaștere și, desigur, de învățare propriu-zisă.

Cred cu tărie că EduCat este o bază excelentă pentru viitorii liceeni și pentru profesioniștii de mâine.

  1. Cum primesc cei mici cursurile și care este feedback-ul părinților?

Prin cursurile de electronică, robotică, geografie sau programare, copiii descoperă noi lumi, iar asta face parte din parcursul lor natural. Așadar, este o componentă de care au atât de mare nevoie, încât atunci când o întâlnesc, o îmbrățișează cu drag și devin atașați de ea, curioși să o descopere. Așa se întâmplă, practic, prin fiecare curs.

Din perspectiva părinților, cred că putem vorbi despre o validare a calității cursurilor. Ce poate fi mai credibil decât faptul că sute de părinți ne aleg să fim parte din timpul liber al copiilor lor și ne recomandă mereu către alți părinți?

  1. Pentru că piața cursurilor este una în continuă creștere și dezvoltare, care este garanția calității pe care o primesc atât copiii, cât și părinții lor?

Copiii sunt cea mai sinceră metodă de validare a calității. Dacă lor nu le va plăcea un curs, dacă nu se vor simți atrași de un trainer, dacă timpul li se va părea că trece greu, vor spune mai repede acasă decât se întâmplă să o facem noi, adulții. Cred că aceasta este cea mai bună metodă de măsurare a calității implicării noastre, prin tot ce înseamnă EduCat.

Infomedia Pro - PitiClic

Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 300 de produse, peste 250 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 20 ani...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward