Intracom Telecom ofera MTN un proiect pilot pe Platforma sa StreetNode ™

15 noiembrie 2016

Intracom Telecom, un furnizor mondial de solutii si sisteme de telecomunicatii, a carui subsidiara in Romania este INTRAROM, a anuntat astazi ca a finalizat cu succes testarea in conditii de trafic real in cadrul unui proiect pilot a platformei sale StreetNode ™, de tip SON (Self Organizing Network) pe baza tehnologiei punct-la-multipunct (PtMP), pusă în aplicare de operatorul de telecomunicatii sud-african MTN. Operatorul  MTN este un furnizor de servicii de telecomunicații digitale ce

Intracom Telecom ofera MTN un proiect pilot pe Platforma sa StreetNode ™

Intracom Telecom, un furnizor mondial de solutii si sisteme de telecomunicatii, a carui subsidiara in Romania este INTRAROM, a anuntat astazi ca a finalizat cu succes testarea in conditii de trafic real in cadrul unui proiect pilot a platformei sale StreetNode ™, de tip SON (Self Organizing Network) pe baza tehnologiei punct-la-multipunct (PtMP), pusă în aplicare de operatorul de telecomunicatii sud-african MTN. Operatorul  MTN este un furnizor de servicii de telecomunicații digitale ce activeaza în 22 de țări din Africa și din Orientul Mijlociu. Intracom Telecom este  furnizor de solutii PtMP pentru MTN Group.

Implementarea proiectului pilot a avut loc la Johannesburg, iar scopul a fost acela de a evalua capabilitatile tehnice specifice platformei de a oferi cele mai avansate servicii de înaltă calitate și disponibilitate pentru clienții enterprise ai MTN. Compania MTN a evaluat ușurința de implementare și functionalitatile platformei. Soluția StreetNode ™ a fost testata atat in mediu de laborator, cat și in mediu comercial. Datorita posibilitatii setarii modului de operare definit la nivel software al platformei este posibila activarea și reconfigurarea pe teren în diferite tipuri de conectivitate, demonstrând o flexibilitate sporita.

In timp ce tehnologia tradițională PtMP permite  conectarea doar la o singură stație de bază, testarea pilot a demonstrat cu succes că StreetNode ™ se reconectează automat la stațiile de bază alternative în cazul defectarii stației de bază primară, restabilind rapid conectivitatea pentru abonați. De asemenea, studiul a scos in evidenta faptul că personalul non-tehnic ar putea instala si comisiona sistemul StreetNode ™ rapid și ușor, chiar și in cursul noptii, ajutati cu succes de  caracteristica unica a sistemului de auto-aliniere radio.

Navindran Naidoo, Chief Technology Officer la MTN Group, a declarat: "StreetNode ™ a demonstrat aceleași caracteristici ca și tradiționala platforma WIBAS ™ PtMP, dar caracteristica de auto-aliniere a StreetNode, precum si capacitatea sa de a se reconecta automat la o stație de bază alternativă atunci când este nevoie, reprezinta cu siguranță o caracteristica avansata."

John Tenidis, Director de Marketing pentru Wireless Portfolio Intracom Telecom, a declarat: "Aceasta a fost o mare oportunitate pentru noi, de a furniza platforma noastra StreetNode ™ pentru MTN și a demonstra capacitatea noastra de a inova în mod continuu și de a oferi soluții pentru clienții care au nevoie de servicii diferențiate. Suntem incantati sa lucram cu MTN și așteptam cu nerăbdare să contribuim in continuare cu produsele si serviciile noastre la proiectele lor de importanta critica. "

Compania a fost activă pe piața sud-africană începând cu anul 2010 și are o vastă experiență în proiectarea, implementarea și susținerea rețelelor PtMP în Africa. Intracom Telecom inovează în domeniul PtMP oferind platforma StreetNode ™-SON, care este proiectata pentru a deservi orice tip de arhitectura de retea prin definire si operare la nivel radio software. Estetica prietenoasa si forma foarte compacta, permite platformei să se integreze armonios cu arhitectura stradala.

Lansat in 1994, Grupul MTN este un operator lider de piață in dezvoltare, conectand abonați în 22 de țări din Africa și din Orientul Mijlociu. Grupul MTN este listat la JSE Securities Exchange din Africa de Sud sub codul de acțiune: ". MTN" . Incepand cu data de 30 septembrie 2016, MTN a înregistrat 234,7 milioane de abonați din cadrul operațiuniunilor sale derulate în Afganistan, Benin, Botswana, Camerun, Coasta de Fildeș, Cipru, Ghana, Guineea-Bissau, Republica Guineea, Iran, Liberia, Nigeria, Republica Congo (Congo-Brazzaville), Rwanda, Africa de Sud, Sudan, Sudanul de Sud, Swaziland, Siria, Uganda, Yemen și Zambia

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

De ce anul 2021 poate fi anul e-commerce și al magazinelor online?

Conform Nasdaq, până în 2040, 95% dintre achiziții vor fi efectuate online, fapt ce deschide noi perspective încă de acum pentru migrarea unui număr tot mai mare de business-uri către tehnologii e-commerce.

Citește tot arrow_forward