Kaspersky Internet Security şi-a dovedit eficienţa în cadrul testelor independente

29 octombrie 2013

Soluţiile Kaspersky Internet Security 2013 şi Kaspersky Internet Security 2014, două versiuni ale celui mai important produs pentru utilizatori individuali din portofoliul Kaspersky Lab, au avut rezultate foarte bune în urma evaluării Bi-Monthly Certification July-August 2013 AV-TEST.

Kaspersky Internet Security şi-a dovedit eficienţa în cadrul testelor independente

Soluţiile Kaspersky Internet Security 2013 şi Kaspersky Internet Security 2014, două versiuni ale celui mai important produs pentru utilizatori individuali din portofoliul Kaspersky Lab, au avut rezultate foarte bune în urma evaluării Bi-Monthly Certification July-August 2013 AV-TEST. Produsele au obţinut 17 puncte din totalul posibil de 18, în cadrul testelor independente care evaluează abilitatea de a contracara ameninţările informatice, în urma etapei de testare din perioada iulie-august.

Fiecare produs a fost evaluat ţinându-se cont de trei factori: eficienţa în detectarea programelor malware, impactul asupra performanţelor computerului şi numărul de rezultate fals pozitive.

Atât Kaspersky Internet Security 2013, cât şi Kaspersky Internet Security 2014 au fost incluse deoarece perioada de testare a coincis cu lansarea suitei pentru 2014. La evaluarea AV-TEST au luat parte, în total, 26 de soluţii de securitate aparţinând principalilor frunizori de profil de pe piaţă.

În cadrul testelor de detectare a programelor malware, produsele Kaspersky Lab au identificat 100% din totalul de 19.500 de mostre malware active selectate de organizatori. Alte 125 de noi ameninţări - care nu se regăseau în bazele de date ale soluţiilor testate - au oferit participanţilor şansa de a-şi demonstra eficienţa împotriva programelor malware necunoscute. Pe tot parcursul celor două luni, Kaspersky Internet Security a avut o rată de detectare de 97,5%, media industriei fiind de 91%.

Kaspersky Internet Security 2013 şi Kaspersky Internet Security 2014 au obţinut cele mai mari punctaje la categoria „Usability”, care a inclus numărul de rezultate fals pozitive. Produsele Kaspersky Lab au returnat numai trei rezultate fals pozitive, media industriei fiind de şapte.

În plus, produsele Kaspersky Lab au obţinut 5,5 din totalul de 6 puncte la categoria „Performance”, în cadrul căreia a fost analizat impactul pe care soluţia de securitate îl are asupra performanţelor PC-ului. Media industriei pentru această categorie a fost de 4 puncte. Mulţumită rezultatelor totale ale testelor, soluţiile Kaspersky Internet Security 2013 şi 2014 au primit calificativul „Certified”.

Produsele Kaspersky Lab domină, în general, topurile clasamentelor pentru soluţii antivirus. În luna august, Kaspersky Internet Security 2014 a detectat cu succes toate ameninţările în cadrul testului Real-World Protection, organizat de laboratorul independent AV-Comparatives. În cadrul unui alt test, realizat de acelaşi laborator, soluţia a reuşit să blocheze 99% dintre URL-urile de phishing – rezultat pe care numai un alt vendor de securitate l-a putut egala.

Rezultatele tuturor participanţilor la evaluarea Bi-Monthly Certification July-August 2013, realizată de laboratorul AV-TEST, sunt disponibile aici.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010". Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares - December 2011". Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward