Kaspersky Lab isi consolideaza pozitia pe piata de securitate endpoint

07 octombrie 2013

Kaspersky Lab este al treilea cel mai mare furnizor de solutii de securitate endpoint pentru companii, potrivit raportului IDC* “Worldwide Endpoint Security 2013–2017 Forecast and 2012 Vendor Shares”.

Kaspersky Lab isi consolideaza pozitia pe piata de securitate endpoint

Kaspersky Lab este al treilea cel mai mare furnizor de solutii de securitate endpoint pentru companii, potrivit raportului IDC* “Worldwide Endpoint Security 2013–2017 Forecast and 2012 Vendor Shares”.

In segmentul suitelor de securitate din cadrul pietei de securitate endpoint pentru business, Kaspersky Lab este reprezentata de produsul Kaspersky Endpoint Security for Business, care are o cota de 13% din piata globala. IDC se asteapta ca acest segment al pietei de securitate Endpoint sa aiba cea mai rapida evolutie in urmatorii cinci ani, cu o crestere anuala estimata la 11%.

„IDC se asteapta ca piata endpoint sa fie dominata de suite de securitate endpoint integrate, care contin functii anti-malware, firewall, prevenirea intruziunilor, crearea de liste de programe verificate (whitelisting), un nivel avansat al criptarii, euristicii si lansarii de pachete de patch-uri”, conform raportului. „Un singur produs este mai usor de folosit si de instalat, fiind capabil sa egaleze capacitatile produselor indivduale de sine statatoare”, explica raportul IDC.

“Succesul continuu al Kaspersky Lab in ceea ce priveste castigarea de noi clienti in randul companiilor este legat direct de atentia pe care compania o acorda utilizatorilor finali care doresc sa foloseasca solutii integrate care cuprind combinatia potrivita de tehnologii moderne”, a declarat Charles Kolodgy, Research Vice President, Security Products, in cadrul IDC.

„Segmentul solutiilor de securitate endpoint pentru companii reprezinta elementul-cheie pentru strategia actuala de business a companiei”, a comentat Garry Kondakov, Chief Sales, Marketing & Support Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Consideram ca aceasta piata este cea mai delicata din industria de securitate IT, in prezent, si ne bucuram ca cel mai recent raport IDC confirma aceasta tendinta. Un numar tot mai mare de companii isi dau seama cat de important este sa utilizeze solutii de securitate de inalta calitate, dar, in acelasi timp, au de suferit din cauza complexitatii acestora. Dupa ce am analizat nevoile clientilor nostri, am dezvoltat o solutie adaptata perfect mediului de business: anul acesta am lansat o platforma complet noua – Kaspersky Endpoint Security for Business. Cu ajutorul acestei solutii asteptam sa observam rezultate chiar mai bune pe piata suitelor de securitate endpoint pentru companii in 2013”, a completat Garry Kondakov.

Kaspersky Endpoint Security for Business ofera o varietate de instrumente si tehnologii care le permit companiilor sa vada, sa controleze si sa protejeze toate dispozitivele endpoint. Produsul le asigura companiilor o combinatie intre cea mai buna protectie din industrie impotriva fisierelor malware si a infractiunilor cibernetice si administrare foarte facila a retelei – cu ajutorul platformei Kaspersky Security Center, care ajuta specalistii IT sa administreze intreaga securitate IT a companiei cu ajutorul unei singure console.

Piata de securitate pentru utilizatori individuali

Potrivit IDC*, Kaspersky Lab si-a imbunatatit, de asemenea, pozitia pe segmentul B2C, ocupand locul al treilea in clasamentul furnizorilor de securitate endpoint pentru utilizatorii individuali, la nivel mondial (fata de locul patru anul trecut).

Kaspersky Lab a lansat recent noua suita de securitate pentru utilizatori individual: Kaspersky Internet Security 2014. Solutia combina o varietate de tehnologii de securitate riguroase si usor de folosit care protejeaza consmatorii impotriva tuturor tipurilor de malware si amenintari de pe internet, asigurand cel mai inalt nivel de securitate pentru utilizatorii de PC-uri si bunurile lor digitale. In plus, compania a lansat recent Kaspersky Internet Security – Multi-Device, un produs nou, destinat sa protejeze dispozitivele pe diferite platforme.

Pe piata generala de securitate endpoint, Kaspersky Lab este al patrulea cel mai mare furnizor de securitate IT la nivel mondial, dupa ce si-a extins cota de piata la 7,8% (B2B + B2C), potrivit raportului IDC.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward