Kaspersky Lab lansează noua soluţie de securitate pentru microîntreprinderi

12 decembrie 2013

Kaspersky Lab lansează o nouă versiune a soluţiei Kaspersky Small Office Security, creat special pentru companiile cu mai puțin de 25 de angajați. Această soluție include noi instrumente care ajută companiile mici să fie cu un pas înaintea provocărilor moderne de securitate și include cele mai noi tehnologii anti-malware dezvoltate de

Kaspersky Lab lansează noua soluţie de securitate pentru microîntreprinderi

Kaspersky Lab lansează o nouă versiune a soluţiei Kaspersky Small Office Security, creat special pentru companiile cu mai puțin de 25 de angajați. Această soluție include noi instrumente care ajută companiile mici să fie cu un pas înaintea provocărilor moderne de securitate și include cele mai noi tehnologii anti-malware dezvoltate de Kaspersky Lab într-un produs ușor de folosit, care nu necesită ca utilizatorii să fie experți IT.

Potrivit estimărilor IDC, la nivel global există peste 75 de milioane de companii care lucrează cu mai puțin de 10 de angajați. Aceste „microîntreprinderi", vor procesa milioane, dacă nu miliarde de dolari în 2014. Însă, acest segment a fost, în general, slab deservit de companiile de securitate IT, care nu oferă produse specializate pentru nevoile microîntreprinderilor. Ca urmare, proprietarii companiilor au fost obligați să utilizeze produse create pentru consumatorii individuali, care nu corespund nevoilor lor de afaceri sau versiuni inferioare ale produselor pentru întreprinderi, care sunt dificil de gestionat şi obligă microîntreprinderile să plătească pentru funcţii de securitate care nu vor fi folosite niciodată. Proprietarii de microîntreprinderi pot găsi acum informaţii pentru alegerea soluției de securitate potrivite pe adresa http://www.kaspersky.ro/small_office_security.

Soluţia Kaspersky Small Office Security este special concepută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestor întreprinderi mici, îmbinând protecţia puternică împotriva criminalității informatice şi beneficiind de caracteristici necesare microîntreprinderilor, pentru a putea concura în economia globală. În plus, produsul Kaspersky Small Office Security este extrem de uşor de instalat și de administrat, oferind o valoare adăugată excelentă atât în ceea ce priveşte costurile de achiziție, cât și timpul necesar pentru administrare. Graţie acestui fapt, proprietarii de afaceri pot să beneficieze de protecție optimă, fără a pierde din vedere buna funcționare a companiilor lor.

Ce este nou în soluţia Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Lab și-a consolidat angajamentul faţă de segmentul microîntreprinderilor în 2010, odată cu lansarea primei versiuni a soluţiei Kaspersky Small Office Security. Aceasta a fost la momentul respectiv prima soluție de securitate din industrie concepută special pentru start-up-uri și afaceri în creștere, fiind o poziționare care rămâne în continuare valabilă în 2013. Kaspersky Lab a continuat să îmbunătățească și să perfecționeze oferta în ultimii ani, câştigând numeroase premii din partea organizațiilor independente de testare, inclusiv de la Dennis Technology Labs în 2012 şi 2013. De fapt, cel mai recent raport Dennis Technology Labs, publicat în octombrie 2013, produsul Kaspersky Small Office Security a fost clasificat drept cea mai precisă și eficientă soluție anti-malware pentru companiile mici, poziţionându-se în clasament cu mult înaintea celor patru produse concurente. Construită pe aceeași platformă premiată, cea mai recentă versiune a soluţiei Kaspersky Small Office Security include mai multe caracteristici noi și o serie de tehnologii îmbunătăţite şi actualizate:

  • Modul Safe Money care protejează operaţiunile de Online Banking – Activând automat noi niveluri de protecţie atunci când utilizatorii efectuează tranzacţii financiare online, companiile pot plăti acum facturile, pot face cumpărături, și pot avea acces la datele financiare online, fără griji. Tehnologia premiată Safe Money, dezvoltată de Kaspersky Lab, activează automat ultra-securizarea browser-ului web de fiecare dată când utilizatorul vizitează un site financiar, cum ar fi un serviciu de online banking sau de plăţi online. Browserul Safe Money se asigură că nu există programe neautorizate activate pe ascuns și că datele de pe ecran sunt protejate de keyloggeri şi de programe malware care fac capturi de ecran. Funcţia Safe Money se va asigura, de asemenea, că site-ul la care utilizatorii sunt conectaţi este autentic și are o certificare validă, pentru a combate tentativele de phishing, și monitorizează în mod constant conexiunea, pentru a verifica dacă informațiile nu sunt interceptate de către infractorii cibernetici.
  • Compatibilitate sporită cu dispozitivele mobile – Microîntreprinderile nu sunt imune la provocările impuse de mobilitatea forței de muncă și de tendințele răspândire a politicii BYOD, care pot afecta securitatea. Kaspersky Small Office Security include acum protecţie pentru tablete și smartphone-uri Android, dotând aceste dispozitive cu o serie de funcţii anti-malware, protecție pentru navigarea online și sisteme de control al confidențialităţii. În plus, aceste dispozitive vor dispune acum de cele mai recente tehnologii anti-furt Kaspersky Lab, oferind angajaților posibilitatea de a găsi dispozitivele mobile pierdute sau de a șterge de la distanță datele stocate pe acestea.
  • Automatic Exploit Prevention - Această tehnologie unică împiedică infractorii cibernetici să utilizeze vulnerabilitățile noi din programele legitime, cunoscute sub numele de Zero Days, pentru a lansa atacuri malware. Prin monitorizarea proactivă a comportamentului programelor frecvent exploatate, precum Adobe și Java, funcţia Automatic Exploit Prevention va proteja clienții de exploiturile nedescoperite și se va asigura că aceştia sunt protejaţi, chiar dacă nu au fost încă instalate cele mai recente actualizări pentru programe.
  • Password Manager – Adesea, utilizatorii aleg cele mai convenabile opţiuni de a folosi parole simple, de a refolosi aceleași parole pentru conturi multiple sau de a păstra o listă cu parolele lor pe o bucată de hârtie, pe birou. Cu ajutorul tehnologiei de administrare a parolelor, angajații trebuie să rețină doar o singură parolă principală. Funcţia Kaspersky Password Manager va stoca parolele într-un depozit criptat” și va introduce în mod automat parola corectă atunci când este necesar. De asemenea, tehnologia poate crea parole personalizate pentru conturile noi, astfel încât angajații să nu fie tentați să reutilizeze parolele existente, oferindu-le acestora posibilitatea de a-şi păstra parolele pe un dispozitiv USB, menit să devină o versiune portabilă a „depozitului de parole”.
  • Online Backup – Întreprinderile mici îşi pot acum salva în mod automat şi în siguranţă informaţiile importante în cloud sau pe un hard disk sau server local. Simplificând procesul de backup, microîntreprinderile pot fi sigure că cele mai importante planuri de afaceri, datele financiare, precum și informaţiile clienților vor rămâne accesibile, în cazul defectării echipamentelor sau a ștergerii accidentale.

“Kaspersky Small Office Security este unul dintre produsele companiei care îmbină cele mai bune tehnologii de securitate IT ale industriei pe chiar și cineva cu modeste cunoştinţe în materie de computere, le poate înţelege cu uşurinţă”, a explicat Nikolai Grebennikov, Chief Technology Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Reducerea perioadei necesare pentru învăţare a fost întotdeauna o prioritate în ceea ce priveşte produsele noastre pentru microîntreprinderi, iar cea mai recentă versiune a soluţiei Kaspersky Small Office Security îi asigură pe proprietarii de afaceri că pot achiziționa produsul în pauza de prânz și că îl pot instala deja în compania lor până la sfârșitul zilei”, a adăugat Grebennikov.

Protecţie şi control facile

Cea mai convingătoare funcţie a soluţiei Kaspersky Small Office Security este ușurința în utilizare, care face ca tehnologiile avansate de protecție să fie accesibile și simple pentru proprietarii de microîntreprinderi. Demistificând funcţii precum criptarea datelor şi controlul licenţelor web prin meniurile de tip expert de configurare şi opţiunile cu un singur click, Kaspersky Small Office Security face ca beneficiile politicilor de utilizare a paginilor web, criptarea datelor și administrarea centrală să fie disponibile pentru companiile de toate dimensiunile.

  • Administrarea politicilor web – Proprietarii de afaceri pot personaliza cu ușurință accesul fiecărui angajat la anumite site-uri web, reţele sociale și aplicații. Această funcţie se aplică pentru site-uri individuale sau categorii de site-uri, care sunt clasificate de produsul Kaspersky Small Office Security.
  • Criptare a datelor și backup pentru fișiere – Proprietarii de afaceri pot face nu numai un backup automat al fișierelor de pe fiecare PC, la intervale regulate, ci pot proteja atât fișierele de pe PC, cât şi fișierele de stocare a copiilor de rezervă, cu ajutorul setărilor eficiente de criptare. Criptarea datelor asigură faptul că cele mai sensibile informaţii ale companiei - cum ar fi design-ul produselor sau informațiile financiare ale clienților - nu sunt vulnerabile la furt, acces neautorizat sau ștergere accidentală.
  • Administrare centralizată – De pe orice PC din rețea, managerii pot gestiona de la distanță setările de securitate descrise mai sus pentru fiecare computer al angajaţilor, precum şi capacităţile de administrare suplimentare, cum ar fi reînnoirea licenței, monitorizarea setărilor de securitate și altele.

Kaspersky Small Office Security acceptă până la 25 de licențe de utilizator pe companie, inclusiv pentru PC-uri (Windows XP prin intermediul Windows 8), servere de fișiere și smartphone-uri și tablete Android. Fiecare licență pentru utilizator include protecție pentru câte un PC și un dispozitiv mobil, astfel încât companiile care achiziţionează protecţie pentru 10 de angajați, pot proteja 10 PC-uri şi 10 dispozitive mobile. Kaspersky Small Office Security protejează, de asemenea, serverele pentru fişiere Windows, inclusiv Windows Server 2008 R2, Small Business Server 2011 Essentials/Standard și Windows Server 2012 Foundation/Essentials/Standard. Până la finalul anului 2013, Kaspersky Lab va oferi, de asemenea, suport pentru Windows 8.1 și Windows Server 2012 R2.

Produsul Kaspersky Small Office Security poate fi achiziţionat de la comercianţii de echipamente IT și din magazinul online Kaspersky Lab. Kaspersky Small Office Security poate fi, de asemenea, achiziționat prin intermediul comercianţilor autorizaţi Kaspersky Lab, care pot oferi şi asistență în procesul de instalare și configurare, precum și suport suplimentar după cumpărare. 

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010". Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares - December 2011". Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Trenduri în digitalizarea imobiliară. Studiu de caz Domina Imobiliare

Domina Imobiliare – investiție continuă în platforma web a agenției imobiliare

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește tot arrow_forward