Kaspersky Lab și AVL Software and Functions GmbH prezintă prototipul Secure Communication Unit, conceput pentru a face mașinile conectate rezistente la atacurile hackerilor

13 septembrie 2017
Kaspersky Lab și AVL Software and Functions GmbH prezintă prototipul Secure Communication Unit, conceput pentru a face mașinile conectate rezistente la atacurile hackerilor

Având în vedere că industria mașinilor conectate și autonome trebuie să rezolve o serie de probleme din domeniul securității cibernetice, Kaspersky Lab și AVL Software and Functions GmbH inaugurează Secure Communication Unit (SCU) în cadrul New Mobility World/ IAA 2017, organizat la Frankfurt. Prototipul soluției de securitate demonstrează posibilitatea unei comunicări  ce nu poate fi interceptată -  între mașină, componentele sale și infrastructura externă conectată, făcând mașinile conectate sigure încă din faza de proiectare.

Cu fiecare generație, mașinile încorporează noi tehnologii inteligente pentru diagnoză de la distanță, telematică, conducere automată și autonomă, asistență a șoferului de la distanță și infotainment. Bazate pe vehicule cu actuatori electromecanici, comenzile mașinii devin sisteme cibernetice din ce în ce mai complexe, cu senzori multipli, aplicații, sub-rețele și module de comunicare care interacționează cu alte vehicule și cu mediul lor. Funcțiile lor pot fi controlate de la distanță, prin sisteme digitale. Din această cauză, mașinile conectate încep sa devină ținte ale atacurilor cibernetice.

Numărul în creștere de aplicații ale terților și complexitatea sistemului mașinilor conectate, precum și intensificarea dinamicii ciclurilor de actualizare a programelor care folosesc variante de tipul ”over the air”, îngreunează testarea întregului sistem pentru a se sigura că bug-urile, backdoor-urile și problemele de structură nu sunt trecute cu vederea. Rolul soluției Secure Communication Unit este acela de a realiza mașini conectate sigure din faza de proiectare, indiferent de software-ul terț și de celelalte sisteme încorporate. Secure Communication Unit este o unitate de control pentru punctul de intrare a comunicațiilor, conectată cu câteva sub-rețele și/sau elemente de control al acestor sub-rețele din interiorul rețelei mașinii, care acționează ca un punct unic și securizat pentru fluxurile de comunicare care intră și ies. Bazat pe aplicarea unei politici stricte de securitate și pe o separare clară pentru a preveni contactele nedorite dintre diverse componente ale mașinilor, programul contribuie la asigurarea unor comunicații sigure în interiorul rețelei mașinii.

Platforma Secure Communication Unit include componente eficiente de securitate. În primul rând, sistemul de operare proprietar (KasperskyOS) este bazat pe principii solide de dezvoltare și conceput special pentru sisteme integrate cu cerințe stricte de securitate cibernetică. Sistemul de operare Kaspersky elimină posibilitatea apariției unor funcționalități nespecificate în cod, și, în același timp, diminuează riscurile unui atac cibernetic: chiar dacă un cod neautorizat este integrat, el nu va fi executat deoarece, în mod implicit, orice funcționalitate nespecificată în cod este interzisă. Alte componente includ modulul de verificare a politicii de securitate (Kaspersky Security System), care definește scopul și caracterul interacțiunii dintre diferite componente, și o structură de încredere cu un set de criptoalgoritmi.

Prototipul Secure Communication Unit prezentat este implementat în arhitectura ARMv7 cu 128 de MB memorie RAM și IOMMU. Alte platforme HW pot fi dezvoltate de la caz la caz, în concordanță cu cerințele unui anumit producător.        

”Având în vedere că sistemul mașinii moderne devine din ce în ce mai complex și interconectat, nu este de mirare că îngrijorările referitoare la securitatea cibernetică cresc printre clienți și chiar în interiorul  industriei auto,” spune Andrey Doukhvalov, Head of Future Technologies and Chief Security Architect la Kaspersky Lab. ”Chiar dacă oportunitățile și beneficiile sunt clare, încă mai este nevoie de eforturi pentru ca sistemele auto să devină rezistente la atacurile hackerilor. De aceea, noi facem un mare pas înainte cu prototipul pentru comunicații sigure în interiorul mașinii, pentru a ne asigura că oportunitățile de conectivitate nu se transformă în probleme.”

Platforma oferă un cadru de soluții pentru aplicații personalizate, permițând producătorilor de mașini să dezvolte și să implementeze variante unice Secure Communication Unit în mașinile lor, bazate pe  un hardware specific și componente software adiționale, în conformitate cu planurile de fabricație. Secure Communication Unit este disponibil pentru OEM-uri (Original Equipment Manufacturer), ODM-uri (Original Design Manufacturer), integratori de sistem și dezvoltatori de software din întreaga lume.

kaspersky-lab-si-avl-software-and-functions-gmbh-prezinta-prototipul-secure-communication-unit-conceput-p 

2017-09-13 15:10:16 

Kaspersky Lab și AVL Software and Functions GmbH prezintă prototipul Secure Communication Unit, conceput pentru a face mașinile conectate rezistente la atacurile hackerilor

Softlead

1
2

alte articole it&c

Chivas Venture anunță câştigătorul ediției a III-a în România O competiţie de antreprenoriat cu impact social

Chivas Venture, competiţia globală pentru antreprenoriat cu impact social lansată de Chivas Regal, a desemnat câştigătorul celei de-a treia etape locale în România. Taraba Virtuală este business-ul care va merge mai departe în etapa internaţională a competiţiei, organizata anul acesta la Oxford și Amsterdam.

citeste tot

România este vicecampioană mondială la turneul de sumo robotic de la Tokyo

Echipa românească Flex s-a clasat pe locul al doilea la cea de-a 29-a ediție a competiției de sumo robotic All Japan Robot Sumo Tournament, organizată în luna decembrie, la Tokyo, concurs la care au participat 120 roboți din 25 de țări.

citeste tot

Turla are drept țintă diplomații din Europa de Est atacând prin intermediul unor kituri false Adobe Flash Player

ESET, lider global în securitatea informațiilor, a identificat și a analizat noul cod malware folosit de Turla – un grup notoriu de spionaj cibernetic, sponsorizat de entități de stat - ce vizează organizații politice importante din Europa de Est. Acest nou instrument, dezvăluie ESET, încearcă să determine victimele potențiale să instaleze secvențe software (dovedite malware) din surse care impersonează fraudulos site-ul Adobe, cu scopul de a sustrage după compromiterea PC-ului,  informații sensibile deținute de țintele vizate de Turla.

citeste tot