LASTING Software și NEWTEC investesc 600.000 EUR în dezvoltarea ecosistemului telecom din Timișoara

04 aprilie 2019

LASTING Software, compania din Timișoara axată pe dezvoltarea de soluții software B2B, a oficializat colaborarea pe termen lung cu NEWTEC, companie inovatoare specializată în comunicațiile prin satelit, cu sediul în Belgia, punând astfel bazele unui nou centru de cercetare și dezvoltare (R&D) în domeniul soluțiilor software dedicate. 

LASTING Software și NEWTEC investesc 600.000 EUR în dezvoltarea ecosistemului telecom din Timișoara

Proiectul comun LASTING Software-NEWTEC este susținut de entități notabile din sectorul public și privat: Nokia - lider în rețele mobile, Agenția Spațială Europeană (ESA), Agenția Spațială Română (ROSA) și Universitatea Politehnica din Timișoara. Acest proiect își propune să transforme Timișoara într-un punct focal în ce privește expertiza în domeniul telecomunicațiilor prin satelit, prin investiția comună în valoare de 600 000 EUR, destinată noului centru local de cercetare și dezvoltare (R&D).

LASTING Software a încheiat un acord pe termen lung cu NEWTEC, lider mondial în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea echipamentelor și tehnologiilor destinate comunicațiilor prin satelit. Acordul LASTING Software-NEWTEC oficializează parteneriatul și colaborarea de succes deja existente între cele două entități: în ultimele 18 luni, echipa comună LASTING-NEWTEC din Timișoara a crescut la 12 ingineri de software dedicați, ce dezvoltă soluții de transport al traficului prin satelit (satellite backhaul), pentru comunicațiile mobile.

NEWTEC aduce în acest parteneriat o experiență de peste 30 de ani în domeniul comunicațiilor prin satelit, precum și cunoștințe considerabile privind tehnologiile de rețele mobile. LASTING Software este lider în domeniul său și unul dintre cei mai vechi furnizori de soluții software din România de Vest, în prezent axat pe domenii precum telecomunicațiile, interfețele grafice (HMI), mobile & IoT & Cloud, capacități analitice & date de mari dimensiuni (Big Data).

Proiectul de înființare a unui centru de cercetare și dezvoltare (R&D), în domeniul telecomunicațiilor în Timișoara este cofinanțat de Agenția Spațială Europeană (ESA), și coordonat la nivel național de către Agenția Spațială Română (ROSA) – care a oferit sprijin în accelerarea creșterii echipei de proiect din Timișoara, compusă din ingineri de software dedicați. Dezvoltarea soluției de transport al traficului prin satelit (satellite backhaul), pentru comunicații mobile este susținută și facilitată de către Nokia. Aceasta din urmă colaborează îndeaproape cu echipa LASTING Software-NEWTEC pe zona de validare a conceptului (Proof of Concept - PoC), printr-o platformă end-to-end care va valida soluția de transport al traficului prin satelit (satellite backhauling), soluție actualmente aflată în curs de dezvoltare și destinată rețelelor mobile 2G, 3G, 4G și în curând 5G.

Toți participanții la proiectul LASTING Software-NEWTEC recunosc valoarea deosebită a dezvoltării de tip continuu a unui ecosistem de know-how, expertiză și infrastructură în domeniul telecomunicațiilor în Timișoara, element ce transformă orașul într-un centru atractiv deopotrivă pentru studenți, cât și pentru profesioniștii cu experiență în domeniu.

„Parteneriatul LASTING Software cu NEWTEC este un motiv de a ne simți onorați și motivați. Putem acum să valorificăm expertiza semnificativă a companiei noastre în domeniul telecomunicațiilor, lucrând împreună cu un partener experimentat (și acumulând noi cunoștințe/abilități), pe fundalul unui mediu dinamic, internațional. Dorim să inovăm și să dezvoltăm soluții interesante care să susțină un viitor cu adevărat digital pentru zona de telecomunicații și nu numai”, a declarat Daniel Zirmer, CEO LASTING Software.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Experții Kaspersky Lab care investigau infrastructura cloud experimentală, creată pentru protezele bionice avansate, au identificat câteva probleme de securitate, necunoscute până acum, care ar fi putut permite unei terțe părți să acceseze, manipuleze, sustragă sau chiar să șteargă datele private ale utilizatorilor dispozitivelor. Aceste descoperiri au fost făcute cunoscut...

Citește tot arrow_forward