LASTING Software și NEWTEC investesc 600.000 EUR în dezvoltarea ecosistemului telecom din Timișoara

04 aprilie 2019

LASTING Software, compania din Timișoara axată pe dezvoltarea de soluții software B2B, a oficializat colaborarea pe termen lung cu NEWTEC, companie inovatoare specializată în comunicațiile prin satelit, cu sediul în Belgia, punând astfel bazele unui nou centru de cercetare și dezvoltare (R&D) în domeniul soluțiilor software dedicate. 

LASTING Software și NEWTEC investesc 600.000 EUR în dezvoltarea ecosistemului telecom din Timișoara

Proiectul comun LASTING Software-NEWTEC este susținut de entități notabile din sectorul public și privat: Nokia - lider în rețele mobile, Agenția Spațială Europeană (ESA), Agenția Spațială Română (ROSA) și Universitatea Politehnica din Timișoara. Acest proiect își propune să transforme Timișoara într-un punct focal în ce privește expertiza în domeniul telecomunicațiilor prin satelit, prin investiția comună în valoare de 600 000 EUR, destinată noului centru local de cercetare și dezvoltare (R&D).

LASTING Software a încheiat un acord pe termen lung cu NEWTEC, lider mondial în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea echipamentelor și tehnologiilor destinate comunicațiilor prin satelit. Acordul LASTING Software-NEWTEC oficializează parteneriatul și colaborarea de succes deja existente între cele două entități: în ultimele 18 luni, echipa comună LASTING-NEWTEC din Timișoara a crescut la 12 ingineri de software dedicați, ce dezvoltă soluții de transport al traficului prin satelit (satellite backhaul), pentru comunicațiile mobile.

NEWTEC aduce în acest parteneriat o experiență de peste 30 de ani în domeniul comunicațiilor prin satelit, precum și cunoștințe considerabile privind tehnologiile de rețele mobile. LASTING Software este lider în domeniul său și unul dintre cei mai vechi furnizori de soluții software din România de Vest, în prezent axat pe domenii precum telecomunicațiile, interfețele grafice (HMI), mobile & IoT & Cloud, capacități analitice & date de mari dimensiuni (Big Data).

Proiectul de înființare a unui centru de cercetare și dezvoltare (R&D), în domeniul telecomunicațiilor în Timișoara este cofinanțat de Agenția Spațială Europeană (ESA), și coordonat la nivel național de către Agenția Spațială Română (ROSA) – care a oferit sprijin în accelerarea creșterii echipei de proiect din Timișoara, compusă din ingineri de software dedicați. Dezvoltarea soluției de transport al traficului prin satelit (satellite backhaul), pentru comunicații mobile este susținută și facilitată de către Nokia. Aceasta din urmă colaborează îndeaproape cu echipa LASTING Software-NEWTEC pe zona de validare a conceptului (Proof of Concept - PoC), printr-o platformă end-to-end care va valida soluția de transport al traficului prin satelit (satellite backhauling), soluție actualmente aflată în curs de dezvoltare și destinată rețelelor mobile 2G, 3G, 4G și în curând 5G.

Toți participanții la proiectul LASTING Software-NEWTEC recunosc valoarea deosebită a dezvoltării de tip continuu a unui ecosistem de know-how, expertiză și infrastructură în domeniul telecomunicațiilor în Timișoara, element ce transformă orașul într-un centru atractiv deopotrivă pentru studenți, cât și pentru profesioniștii cu experiență în domeniu.

„Parteneriatul LASTING Software cu NEWTEC este un motiv de a ne simți onorați și motivați. Putem acum să valorificăm expertiza semnificativă a companiei noastre în domeniul telecomunicațiilor, lucrând împreună cu un partener experimentat (și acumulând noi cunoștințe/abilități), pe fundalul unui mediu dinamic, internațional. Dorim să inovăm și să dezvoltăm soluții interesante care să susțină un viitor cu adevărat digital pentru zona de telecomunicații și nu numai”, a declarat Daniel Zirmer, CEO LASTING Software.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward