Liderii dau aripi echipelor

09 octombrie 2013

E nevoie de curaj și modestie să alegi să fii liderul. Dar nimeni nu te va urma decât dacă vei conduce pentru motivele corecte. Oamenii caută lideri care să-i inspire și să-i ajute să trăiască momente care îmbogățesc sufletește. Ce-i face pe lideri să fie lideri?

E nevoie de curaj și modestie să alegi să fii liderul. Dar nimeni nu te va urma decât dacă vei conduce pentru motivele corecte. Oamenii caută lideri care să-i inspire și să-i ajute să trăiască momente care îmbogățesc sufletește. Ce-i face pe lideri să fie lideri?

Liderul ”prestează” servicii de conducere

Pentru a conduce oamenii, trebuie să te concentrezi pe serviciile pe care le faci pentru ei. Trebuie să fii hotărât să înlături obstacolele. Oamenii pe care-i conduci trebuie să fie îndrumați și coordonați pentru a crea valoare și servi o lume mai bună. Trebuie să afli care le sunt scopurile și să le pui în valoare unicitatea.

Liderul acordă atenție fiecăruia în parte

Pentru a deveni un lider, trebuie să transformi succesul celor pe care-i conduci în misiunea ta personală. Liderii întotdeauna stau de vorbă cu oamenii. Dedică timp pentru îndrumare și formare. Oferă feedback cu privire la performanță, știind că cei mai buni așteaptă deschidere și onestitate.
Cel mai important, marii lideri țin la oameni și realizează conexiuni la nivel personal cu aceștia, cunoscându-le viața și încurajându-i spre succes. Cei mai buni lideri își fac oamenii să se simtă valorizați sau îi inspiră să facă acele lucruri care în cele din urmă îi vor face să se simtă mai bine în viețile lor. Ei încurajează contribuția și creativitatea pentru că fiecare om are un dar al său.

Liderii încurajează deschiderea

Ce separă liderii măreți de cei buni? Cei măreți învață întotdeauna – și alături de ei cei pe care-i conduc. Aici, adevărații lideri excelează. Ei întreabă permanent, sunt curioși în mod constant și niciodată mulțumiți cu starea de fapt.
Liderii îmbrățișează diversitatea și oamenii cu origini și perspective diferite. Ei recunosc faptul că schimbarea nu este o amenințare și se adaptează la schimbare (de multe ori o conduc). Cel mai important, ei înțeleg una dintre cele mai vechi maxime despre lideri: cel mai rapid mod de a pierde credibilitatea este să pierzi legătura cu ceea ce se întâmplă și să nu vrei să te pui la curent.

Liderii scot la iveală ce este mai bun în fiecare

Cei mai buni lideri se trezesc în fiecare dimineață întrebându-se: ”Cum îmi ajuta oamenii să devină mai buni?” Când un lider se uită la oameni, nu se concentrează pe ceea ce aceștia nu pot face. Liderii se uită la ceea ce oamenii pot face.
Cei mai bun lideri nu angajează doar pentru azi. Ei iau în calcul și potențialul. Își țin ochii deschiți pentu dezvoltarea personală, acolo unde oamenii își for identifica și găsi adevăratele capacități. Știind asta, liderii caută oportunități pentru a construi talentul și încrederea în sine a oamenilor. Chiar și atunci când oamenii au un eșec, liderii știu că e nevoie de timp, încercări și greșeli , până când oamenii ajung să înflorească.

Liderii induc pasiune și dau semnificație

Oamenii își doresc să devină parte din ceva mai mare decât ei înșiși. Oamenii visează să poată spune: ”Eu am făcut asta. Eu am creat asta”. Oamenii știu că marile momente sunt rare. Liderii recunosc marile momente și ajută oamenii să le valorifice. Oamenii vor să știe că participă la îndeplinirea unui scop mai înalt, cu lideri care au viziune și un plan pentru a transforma viziunea în realitate.
Ceea ce un lider trebuie să facă este să construiască loialitate pentru o misiune care va dura mai mult decât el însuși.

Tall Shnall scrie despre lideri și conducere, îndrumă și instruiește echipe de conducere la Renaissance Hotel în Richardson, Texas. http://leadershipcafe.org/about/

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul sistemului de management al depozitului de la Senior Software. Cel mai mare producator de produse din peste din tara a implementat sistemul WMS pentru a gestiona cele doua depozite de produse congelate de tip drive-in, cu o capacitate de 5.400 de paleti si cele doua spatii clasice de depozitare cu o capacitate de 1.600 de paleti....

Citește tot arrow_forward

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe de altă parte, conștientizarea provocărilor cu care se confruntă investigatorii cibernetici în munca lor îi determină pe factorii decidenți din domeniul IT, din organizațiile din Europa, să înțeleagă nivelul de pregătire necesar pentru a le face față în fiecare zi, peste jumătate dintre participanți (51%, respectiv 56%, în România) declarâ...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward