Managementul SIVECO Romania achizitioneaza integral pachetul de actiuni detinut in companie de catre fondurile de investitii Enterprise Investors si Intel Capital

09 ianuarie 2014

SIVECO Romania, principala companie romaneasca de software si unul dintre liderii regionali in domeniile eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, anunta o investitie strategica realizata de managementul companiei, care achizitioneaza integral pachetul de actiuni detinut de Enterprise Investors si Intel Capital. Achizitia este finantata printr-un imprumut acordat de Raiffeisen Bank.

SIVECO Romania, principala companie romaneasca de software si unul dintre liderii regionali in domeniile eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, anunta o investitie strategica realizata de managementul companiei, care achizitioneaza integral pachetul de actiuni detinut de Enterprise Investors si Intel Capital. Achizitia este finantata printr-un imprumut acordat de Raiffeisen Bank.

Incepand din anul 2005, Enterprise Investors si Intel Capital au detinut 32,5% din actiunile companiei. Intel Capital este fondul global de investitii si, totodata, organizatia care se ocupa de fuziuni si achizitii in cadrul Intel, iar Enterprise Investors este cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est.

Pentru SIVECO, expertiza internationala si resursele celor doua fonduri de investitii au insemnat un impuls si un sprijin spre dezvoltarea unei afaceri de succes la scara regionala.

Dupa 8 ani de colaborare se poate afirma ca asteptarile au fost indeplinite de ambele parti.

“Am invatat foarte mult din parteneriatul cu Intel si Enterprise Investors. Interesul investitorilor pentru compania noastra ne onoreaza, dar am decis sa ne valorificam noi insine atuurile si experienta castigata. Pornim pe acest drum cu mare incredere, bazandu-ne pe profesionalismul echipei noastre si pe portofoliul de produse de care dispunem, si suntem optimisti ca vom sti sa impulsionam dezvoltarea afacerilor noastre pe piata locala si internationala”, declara Irina Socol, co-fondator, Presedinte si CEO SIVECO Romania.

Marcin Hejka, Director al Intel Capital pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa si Rusia, a declarat: “De la investitia noastra din 2005, am vazut cum SIVECO a crescut si a devenit unul dintre principalii jucatori in domeniul eLearning si al aplicatiilor software pentru companii. M-am ocupat personal de aceasta investitie si sunt fericit sa vad ca SIVECO a avut succes. Intel Capital felicita managementul SIVECO pentru aceasta tranzactie”.

"SIVECO a evoluat dintr-un furnizor national de software intr-un jucator international semnificativ si suntem bucurosi ca am sprijinit expansiunea companiei pe pietele internationale. Suntem incantati indeosebi de evolutia platformei de eLearning, care a devenit rapid motorul dezvoltarii internationale a SIVECO. Sunt sigur ca echipa de management si actualii actionari vor continua sa implementeze strategia de crestere si vor reedita succesele deja inregistrate si pe alte piete in crestere rapida", a spus Rafal Bator, Partener la Enterprise Investors, responsabil cu aceasta investitie.

Fata de 2005, cifra de afaceri a companiei a crescut de la 35 milioane USD pana la 89 de milioane USD in 2012, SIVECO desfasurand in prezent proiecte in 27 de tari si detinand un portofoliu de peste 1.500 de clienti pe piata locala si internationala.

Compania a deschis in acest interval de timp cinci birouri de reprezentare comerciala in Bulgaria (din 2008), Emiratele Arabe Unite (din 2010), Belgia/Comisia Europeana (din 2011), Kazahstan (din 2012) si Turcia (din 2013).

“SIVECO Romania si-a castigat o reputatie solida pe piata din Europa, Orientul Mijlociu, in tarile CIS, in Africa de Nord si deruleaza peste 20 de contracte cu importante organizatii ale Comisiei Europene. Suntem convinsi ca, asa cum am reusit sa ne castigam pozitia de lider local IT si de lider regional in domeniul integrarii software, vom sti sa o si consolidam. Dorim sa continuam in ritm alert extinderea pe pietele straine”, afirma Alexandru Radasanu, co-fondator, Vicepresedinte Cercetare-Dezvoltare al SIVECO Romania.

Proiectele dezvoltate si implementate de SIVECO au primit de-a lungul timpului peste 180 de premii, numai in 2013 compania cucerind 12 premii la cele mai mari concursuri internationale.

Intre rezultatele exceptionale obtinute se numara triplul succes mondial la concursul anual al IPMA (International Project Management Association) si dubla victorie la WSA (World Summit Award).

O notorietate internationala deosebita a castigat proiectul de eLearning destinat invatarii colaborative, incluzand tehnologie de tip “Multi-touch” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse/).

Succese rasunatoare au obtinut si proiectele de eContent implementate de SIVECO pentru sistemul de invatamant din Kazahstan precum si pentru copiii cu nevoi educationale speciale (http://scolispeciale.edu.ro).

Actuala structura a actionariatului SIVECO Romania include SIVECO Netherlands si persoane fizice din actualul management al companiei.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Despre Intel Capital

Intel Capital, fondul global de investitii si, totodata, organizatia care se ocupa de fuziuni si achizitii in cadrul Intel, investeste in lansarea tehnologiilor inovatoare si in companii din toata lumea. Intel Capital investeste intr-o arie larga de companii ce dezvolta hardware, software si servicii pentru companii, mobilitate, Internet, digital media, productia de semiconductori. Inca din 1991, Intel Capital a investit mai mult de 11 miliarde de dolari in 1.322 de companii din 54 de tari. In acest interval de timp, 204 de companii din portofoliu au fost listate la diferite burse din lume si 336 au fost cumparate sau au fost parte a unei fuziuni. In 2013, Intel Capital a facut 146 de investitii care valoreaza 333 de milioane de dolari, aproximativ 49% din fonduri fiind investite in afara Americii de Nord.

Pentru mai multe informatii despre Intel Capital vizitati www.intelcapital.com sau urmariti compania la @Intelcapital.

Despre Enterprise Investors

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. Activa din 1990, firma a strans opt fonduri cu capital total ce depaseste €2 miliarde. Pana in prezent, aceste fonduri au investit un total de €1,6 miliarde in 131 companii din diverse sectoare economice si au vandut 105 companii cu venituri totale brute de €2,1 miliarde.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward