Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

27 iulie 2015

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare.

 

Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare. 

În principal, Sprint presupune focusul asupra unei activități de bază din dezvoltarea unui produs software sau a unui obiectiv ce poate fi îndeplinit într-o perioadă relativ scurtă e timp.

Un termen legat de metodologia Sprint este Epic, acesta reprezentând acel tip de obiectiv cu o durată mai mare de realizare, întrucât necesită mai multe resurse temporale și

Fiecare etapă de tip Sprint începe cu planificarea unei întâlniri, în cadrul căreia Managerul de proiect/de produs, alături de echipa dedicată dezvoltării decid asupra acțiunilor ce vor fi efectuate în cadrul acestei perioade de pregătire a aplicației software.

Echipa de dezvoltare deține cuvântul final în ceea ce înseamnă determinarea volumului de activități realizabile în timpul etapei Sprint, în timp ce Managerul de proiect decide asupra listei de criterii pe care trebuie să le îndeplinească produsul ce urmează a fi lansat.

Din punctul de vedere al duratei, etapa Sprint este determinată de către Scrum Master (facilitatorul echipei de Product Development). De îndată ce echipa decide care este durata procesului Sprint, toate celelalte procese similare de tip Sprint ar trebui să aibă aceeași durată. În general, un Sprint durează aproximativ 30 de zile, dar perioada este dată și de complexitatea aplicației software aflată în proces de execuție.

La finalul etapei, echipa prezintă întreaga activitate Project Managerului, în timp ce acesta folosește criteriile stabilite inițial la întâlnirea de planificare a proiectului, în vederea analizei execuției aplicației.

Așadar, Sprint este un instrument de creștere a productivității în industria dezvoltării soluțiilor software, fiind extrem de potrivit și recomandat start-up-urilor și antreprenorilor din domeniu.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward