Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

27 iulie 2015

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare.

 

Metodologia Sprint în dezvoltarea aplicațiilor software

Ce înseamnă Sprint?

Un Sprint este perioada de timp în care o funcționalitate, un modul sau o aplicație software trebuie să fie finalizată și pregătită pentru testare. 

În principal, Sprint presupune focusul asupra unei activități de bază din dezvoltarea unui produs software sau a unui obiectiv ce poate fi îndeplinit într-o perioadă relativ scurtă e timp.

Un termen legat de metodologia Sprint este Epic, acesta reprezentând acel tip de obiectiv cu o durată mai mare de realizare, întrucât necesită mai multe resurse temporale și

Fiecare etapă de tip Sprint începe cu planificarea unei întâlniri, în cadrul căreia Managerul de proiect/de produs, alături de echipa dedicată dezvoltării decid asupra acțiunilor ce vor fi efectuate în cadrul acestei perioade de pregătire a aplicației software.

Echipa de dezvoltare deține cuvântul final în ceea ce înseamnă determinarea volumului de activități realizabile în timpul etapei Sprint, în timp ce Managerul de proiect decide asupra listei de criterii pe care trebuie să le îndeplinească produsul ce urmează a fi lansat.

Din punctul de vedere al duratei, etapa Sprint este determinată de către Scrum Master (facilitatorul echipei de Product Development). De îndată ce echipa decide care este durata procesului Sprint, toate celelalte procese similare de tip Sprint ar trebui să aibă aceeași durată. În general, un Sprint durează aproximativ 30 de zile, dar perioada este dată și de complexitatea aplicației software aflată în proces de execuție.

La finalul etapei, echipa prezintă întreaga activitate Project Managerului, în timp ce acesta folosește criteriile stabilite inițial la întâlnirea de planificare a proiectului, în vederea analizei execuției aplicației.

Așadar, Sprint este un instrument de creștere a productivității în industria dezvoltării soluțiilor software, fiind extrem de potrivit și recomandat start-up-urilor și antreprenorilor din domeniu.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward