NATO își sporește capacitățile de recuperare a datelor în caz de dezastru prin crearea unui Centru de date

12 mai 2016

Ministerul Apărării din Luxemburg a fost de acord să sprijine NATO în procesul de sporire a capacităților de recuperare în caz de dezastru, prin crearea unui centru de date de rangul IV. Acest centru va fi utilizat de departamentul de Sprijin din cadrul NATO și de Agenția de Achiziții (NSPA) începând cu sfârșitul anului 2016.

NATO își sporește capacitățile de recuperare a datelor în caz de dezastru prin crearea unui Centru de date

Ministerul Apărării din Luxemburg a fost de acord să sprijine NATO în procesul de sporire a capacităților de recuperarea datelor în caz de dezastru, prin crearea unui centru de date de rangul IV. Acest centru va fi utilizat de departamentul de Sprijin din cadrul NATO și de Agenția de Achiziții (NSPA) începând cu sfârșitul anului 2016.

NSPA Luxemburg este organul executiv al Departamentului de Sprijin și Achiziții din cadrul NATO, care se ocupă cu supravegherea logistică a organizației și a acțiunilor de achiziție. NSPA și Ministerul Apărării din Luxemburg au semnat contractul pe 5 ani, iar în 9 mai 2016 au oficiat proiectul, ale cărui lucrări începuseră încă de la începutul anului 2015.


Mike Lyden, directorul general al NSPA a declarat că proiectul a necesitat o muncă imensă în prealabil pentru că un astfel de centru, într-o organizație precum NATO, trebuie să dețină o capacitate impresionantă de a se reface și de a se recupera după ce depășește o problemă. "Acest proiect înfățișează sprijinul pe care NATO îl primește din partea națiunii gazdă, Luxemburg, iar acesta este doar primul dintr-un lung șir de proiecte de cooperare pe care le-am dezvoltat împreună, ca parteneri NATO”, a adăugat directorul general al NSPA.
Centrul penru Tehnologia Informației de Stat (CTIE) va consulta de asemenea construcția site-ului, care va fi folosit ca o copie de rezervă a sistemelor de informație NSPA.
Étienne Schneider, ministrul luxemburghez al Economiei și Comerțului Exterior a declarat că acest proiect a reprezentat o dovadă a angajamentului țării de a investi în domeniul apărării, lucru ce aduce beneficii și economiei de stat. El consideră că "stabilirea unui centru de date poate sprijini un sector cheie al tehnologiei prin furnizarea unor sisteme sigure de backup în domeniul IT pentru NSPA”.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward