Noile Intel® Education Tablet și Intel® Classmate PC contribuie la transformarea învățării și a predării

22 ianuarie 2014

Intel Corporation a prezentat astăzi noi design-uri de referință educaționale dedicate învățământului interactiv al secolului 21 în cadrul târgului educațional Bett 2014, care are loc la Londra.

Noile Intel® Education Tablet și Intel® Classmate PC  contribuie la transformarea învățării și a predării

Intel Corporation a prezentat astăzi noi design-uri de referință educaționale dedicate învățământului interactiv al secolului 21 în cadrul târgului educațional Bett 2014, care are loc la Londra. Noile Intel® Education Tablet și Intel® classmate PC sunt parte ale suitei Intel® Education Solutions, care include dispozitive, software, conținut, servicii și programe de dezvoltare pentru profesori, toate pentru a transforma modul de învățare și de predare.

Intel Education Tablet și classmate PC-ul au un design ușor de folosit de către elevi, fiind rezistente la căzături de pe birou (de la 70 cm)1 și la apă și praf, pentru a promova învățarea oriunde și oricând.

“Liderii din sistemul educațional doresc să ajute elevii să obțină rezultate importante și să încurajeze învățarea de-a lungul întregii vieți”, a declarat John Galvin, Vicepreședinte al Sales and Marketing Group al Intel și General Manager al World Ahead Program. “La Intel suntem de părere că tehnologia potrivită poate influența 

foarte mult sistemul educațional. De aceea suntem concentrați pe dezvoltarea de noi instrumente educaționale, care să-i ajute pe elevi să fie mai implicați. Rezultatul este un viitor care ajută la dezvoltarea de abilități necesare pentru oportunități și pentru a crește”, a adăugat el.

Intel Education Tablet rulează pe Android* 4.2 și are caracteristici precum bare de cauciuc în lateral, pentru a fi mai ușor de cărat de copii, un buton de pornire care rezistă apăsărilor accidentale și un stylus. Având la bază un procesor dual-core Intel® Atom™ Z2520, tableta de 10 inchi are camere în față și în spate și 3G opțional. De asemenea, oferă o autonomie de 12 ore2, pentru a rezista pe parcursul unei întregi zile de învățare.

Procesorul Intel Atom Z2520, 1.2GHz, are suport pentru Tehnologia Intel® Hyper-Threading3, permițând rularea a patru aplicații în același timp. Platforma integrată include, de asemenea, acceleratorul Intel® Graphics Media cu nucleu grafic ce suportă imagini 3D, jocuri, codare si decodare video 1080p la 30FPS, toate utile pentru învățământul secolului 21.

Classmate PC-ul Intel de 10 inchi se bazează pe procesorul Intel® Celeron® N2806 sau N2805 și rulează pe Windows* 8.1, Windows* 7. De asemenea, mai este un model care rulează pe Linux* și se bazează pe procesorul Intel® Celeron® N2805 și care va fi disponibil în acest an. Dispozitivul cu ecran tactil opțional are o cameră rotativă pentru a promova crearea de conținut.

HP* Classmate Notebook PC este primul produs comercial din lume bazat pe noul design de referință de classmate PC și va fi disponibil în această lună în America de Nord și de Sud, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, iar din primăvară în regiunea Asia Pacific.

“HP Classmate Notebook oferă acces la instrumente de predare, aplicații de învățare și conținut educațional pentru elevii și profesorii din lume”, a declarat Gus Schmedlen, Vicepreședinte, PPS Education, HP.  “În combinație cu dezvoltarea profesională și resursele pentru educație tehnologică ale HP, Classmate-ul PC HP ajută la obținerea de rezultate educaționale, sociale și economice importante”, a adăugat el.

Intel Education Tablet și classmate PC sunt dotate cu caracteristici precum o lupă și o sondă termică. Aceasta se conectează la portul audio al dispozitivului. Aceste instrumente îi ajută pe elevi să vadă imagini mărite și microscopice, să măsoare și să analizeze date, dându-le libertatea de a explora concepte științifice oriunde, nu numai în laborator.

Soluțiile educaționale ale Intel pentru sala de clasă

Noile Intel Education Tablet și classmate PC sunt instrumente educaționale parte a suitei software Intel Education Solutions, care include mai multe dispozitive, de la tablete la laptopuri și 2 în 1, software, conținut, servicii și programe de dezvoltare profesională pentru profesori, pentru a-i ajuta pe elevi să învețe mai bine și să aibă rezultate. Suita Intel Education Software include aplicații educaționale pentru elevi, care încurajează cercetarea în curriculum-ul școlar și promovează conținutul, prin aplicații precum Kno* (acum parte a Intel Education), care le oferă elevilor și profesorilor acces la o bibliotecă digitală cu peste 225.000 de titluri educaționale. 

Intel consideră că tehnologia poate ajuta profesorii, liderii și experții în tehnologie din școală să pregătească elevii pentru a reuși în viață. Bazată pe colaborări, implementări și cercetare de peste zece ani, suita Intel Education Solutions este construită pentru a ajuta profesorii să inspire elevii și să-i susțină să atingă excelența școlară. Soluțiile educaționale ale Intel au ajutat peste 10 milioane de profesori pentru sute de milioane de elevi din 100 de țări. 

Suita completă de soluții educaționale ale Intel este prezentată la standul Intel (B358) de la Bett 2014. Standul prezintă o clasă virtuală, în care profesori adevărați vor preda lecții pe baza curriculum-ului Intel.

Despre Intel

În actuala economie globală, Intel Corporation recunoaște că gândirea critică, curiozitatea și educația de calitate sunt necesare pentru a pregăti viitoarea forță de muncă pentru job-uri ale secolului 21. De aceea, Intel colaborează cu guverne, ONG-uri și industrie pentru a dezvolta educația și a ajuta indivizii să-și dezvolte abilități necesare pentru reușite de lungă durată. Intel se implică direct în dezvoltarea soluțiilor și programelor educaționale și prin acces la tehnologie și activități de advocacy. Programele Intel sunt construite pe baza nevoilor comunităților locale, dar au ca bază scopul unic de a dezvolta potențialul individual pentru oferirea de abilități și oportunități pentru succes.  www.intel.com/education

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel, Intel Atom, Celeron și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

Testele de performanţă sunt folosite cu ajutorul unor sisteme specifice de computing, componente, software, operaţii şi funcţii. Orice modificare a factorilor menţionaţi ar putea afecta rezultatele. Pentru a evalua complet produsele achiziţionate, inclusiv performanţa în combinaţie cu alte sisteme sau produse, este recomandată consultarea unor informaţii şi teste de performanţă diferite. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.intel.com/performance/resources/limits.htm.

1Rezistență la căzături de la 70cm și IP52 rezistență la apa și praf;

2Scenariu de folosire a bateriei ecranul deschis continuu, 200 niți, volumul la 50%, volumul web, video player și altele la maxim;  

Scenariu 1: Sistem în modul idle, Scenariu 2: E-Reader, Scenariu 3: Video streaming 720P via Wi-Fi, Scenariu 4: Browsing web, Scenariu 5: Gaming (Fruit Ninja etc.), Scenariu 6: Management în clasă (connectare la PC-ul profesorului), ecranul stins, căști, volumul la 50%, Scenariu 7: Software-ul MP3 Playback și volumele de lucru folosite în testele de performanță ar putea fi optimizare doar pentru performanța cu procesoarele Intel;

3Disponibil pe anumite procesoare Intel® Core™. Necesită un sistem care să suporte tehnologia Intel® HT. Întrebați producătorul. Performanța poate varia în funcție de specificațiile hardware și software folosite. Pentru mai multe informații, inclusiv detalii despre suportul procesoarelor pentru Tehnologia HT, vizitați http://www.intel.com/info/hyperthreading.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Trenduri în digitalizarea imobiliară. Studiu de caz Domina Imobiliare

Domina Imobiliare – investiție continuă în platforma web a agenției imobiliare

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește tot arrow_forward