Noile soluții de analiză ale Rockwell Automation se adaptează de la echipamentele industriale

21 aprilie 2017
Până în 2020, sectorul industrial va produce aproape 15 trilioane de gigabiți de date. Luând în considerare volumul în creștere al datelor, producătorii trebuie să găsească modalități mai eficace și eficiente pentru a folosi aceste date. Rockwell Automation lansează oferte de programe analitice extinse și scalabile pentru a-i ajuta pe clienți mai rapid și pentru a obține cu ușurință informații din investițiile lor în tehnologia automatizării.

Până în 2020, sectorul industrial va produce aproape 15 trilioane de gigabiți de date. Luând în considerare volumul în creștere al datelor, producătorii trebuie să găsească modalități mai eficace și eficiente pentru a folosi aceste date. Rockwell Automation lansează oferte de programe analitice extinse și scalabile pentru a-i ajuta pe clienți mai rapid și pentru a obține cu ușurință informații din investițiile lor în tehnologia automatizării.

“Viziunea noastră pentru Întreprinderea Conectată a avut mereu la bază analiza și colaborarea”, a spus John Genovesi, vicepreședintele Information Software and Process Business, Rockwell Automation. “Pe măsură ce ne extindem ofertele de soluții informatice, un obiectiv important este de a face ca programele analitice să fie mai ușor de abordat și pe măsura clientului. Noile soluții analitice îi ajută pe clienții noștri să progreseze pe drumul lor către o Întreprindere Conectată, oriunde s-ar afla astăzi”.
Noile oferte Rockwell Automation extind capacitățile de analiză în toată platforma instalațiilor pentru aparate, echipamente și sisteme, cât și pentru întreaga întreprindere. În această abordare, analiza este computerizată și primește informații din imediata apropiere a sursei de decizie la nivelul corespunzător în arhitectură pentru a oferi cea mai bună calitate – de la aparate de ultima generație la cloud într-o varietate de dispozitive, aparate și platforme cloud în interiorul sau în exteriorul întreprinderii.

Noile soluții includ monitorizarea la distanță, performanța mașinilor, starea și diagnosticarea dispozitivelor și mentenanță predictivă pentru a permite companiilor să valorifice mai rapid datele, cu mai multă ușurință și în mod progresiv. La nivel de întreprindere, aceste soluții oferă mai multe moduri viabile de a integra datele de la nivelul platformei în strategiile de Business Intelligence.

“Pentru orice producător sau companie industrială, sistemele de control sunt locul unde datele se generează”, a adăugat Genovesi. “În calitate de furnizor al acestor sisteme, Rockwell Automation poate ajuta clienții să înțeleagă mai bine, să analizeze și să acționeze în conformitate cu aceste date cu câteva produse și servicii noi”.

“Am observat că Rockwell Automation a progresat semnificativ în domeniul analitic, ajungând să aibă un rol egal cu acela pe care îl au în domeniile MES/MOM și EMI”, a afirmat Matthew Littlefield, președinte și analist principal, LNS Research. “Cercetarea noastră cu privire la IIoT și adoptarea programelor de analiză arată clar nevoia de mai multă flexibilitate și scalabilitate în acest domeniu. Este încurajator să vezi că companii precum Rockwell Automation aplică ceea ce susțin în domeniul analizei industriale”.

Programe analitice pentru dispozitive

Noul program de analiză FactoryTalk pentru dispozitive oferă analiza stării și diagnostic pentru dispozitive industriale. Analizează rețeaua industrială, descoperă activele și oferă analiză prin transformarea datelor generate în panouri de control pentru stare și diagnostic. Sistemul livrează și “notificări de acțiune” către smartphone sau tabletă dacă un dispozitiv necesită atenție.

Pe măsură ce aplicația dezvăluie informații despre cum sunt legate dispozitivele între ele, de exemplu topologia rețelei sau cauzalitatea de eșec, începe să înțeleagă sistemul în care se desfășoară și oferă recomandări prescriptive. De exemplu, cu dispozitivul în funcțiune, utilizatorii pot primi o notificare dacă o unitate Allen-Bradley PowerFlex are nevoie de reconfigurare pentru a menține performanța optimă, ajutând la evitarea unei posibile întreruperi și la găsirea unor soluții pentru echipele de mentenanță.

Programe analitice pentru constructorii de echipamente

La nivel de mașină, aplicația cloud FactoryTalk Analytics for Machines oferă constructorilor de echipament acces la analiza performanței sistemelor în funcțiune pentru a veni în ajutorul clienților prin cloud-ul FactoryTalk. Pentru producători, această capacitate valorifică tehnologiile conectate pentru a duce la o mai mare disponibilitate și la un rezultat mai bun, reducând costurile de mentenanță.

Programe analitice de sistem

Extinzând capacitățile de analiză ale Rockwell Automation, care includ deja capacitățile de vizualizare și redare a istoricului, Rockwell Automation oferă acum o soluție de mentenanță predictivă ce poate ajuta la reducerea întreruperilor și a costurilor de mentenanță. Folosind cei mai recenți algoritmi automatizați, această soluție poate prevedea problemele înainte ca acestea să aibă loc și poate genera o acțiune de mentenanță pentru a evita o întrerupere costisitoare.

noile-solutii-de-analiza-ale-rockwell-automation-se-adapteaza-de-la-echipamentele-industriale 

2017-04-21 11:24:10 

Noile soluții de analiză ale Rockwell Automation se adaptează de la echipamentele industriale

Softlead

1
2

alte articole it&c

Eaton lansează pentru prima oară în industrie serviciul „UPS-ca-rezervă” ca suport pentru rețeaua electrică prin rezerva de menținere a frecvenței

 Operatorii pot fi compensați în cazul modificării instantanee a consumului de energie, ceea ce ajută rețelele să evite întreruperile de alimentare.

citeste tot

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster a primit certificarea europeană de acreditare Bronze

Pe 23 Noiembrie, Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, cel mai mare cluster format doar din companii românești, a primit certificarea Bronze din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), o rețea de peste 70 de experți din mai mult de 30 de țări, organizată sub egida Comisiei Europene. Prin această certificare clusterului îi este confirmat stadiul de dezvoltare prin relațiile extrem de bune dintre companiile membre și partenerii tehnologici, distribuitori și publici. În România, în domeniul ICT, mai există doar șapte clustere cu certificare Bronze, iar reprezentanții clusterului se gândesc deja la următorul pas: certificarea Silver.

citeste tot

Intracom Telecom derulează un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere pentru EWISA

Intracom Telecom, un furnizor global de soluții si sisteme de telecomunicații, operand in Romania prin Intrarom, a anunțat astăzi semnarea unui contract cu KEMEA, Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, pentru a participa la proiectul EWISA (AVERTISMENT TIMPURIU PENTRU CRESTEREA GRADULUI DE CONSTIENTIZARE A SITUATIILOR), cofinanțat de UE, ca parte a celui de-al 7-lea Program-cadru de cercetare si dezvoltare, pentru furnizarea serviciilor de cercetare în domeniul securității pentru frontierele terestre. Finalizarea proiectului este prevazuta a fi pana la sfârșitul lunii mai 2019.

citeste tot