O reusita exceptionala pentru sistemul asigurarilor de sanatate si pentru informaticienii din Romania la European IT & Software Excellence Awards

03 aprilie 2014

Proiectul pentru Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica (SIPE) a castigat, la Londra, marele premiu la categoria Enterprise Solution of the Year.

O reusita exceptionala pentru sistemul asigurarilor de sanatate si pentru informaticienii din Romania la European IT & Software Excellence Awards

Informatica romaneasca inregistreaza un nou succes la European IT & Software Excellence Awards, competitie care desemneaza cele mai bune proiecte din Europa.

Proiectul de implementare a Retetei Electronice dezvoltat pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a obtinut la Londra, in cadrul Galei European IT & Software Excellence Awards titlul de Winner la categoria: Enterprise Solution of the Year.

Sistemul dezvoltat de HP Romania, in calitate de contractor si integrator, si SIVECO, in calitate de subcontractor, a primit aprecierea juriului pentru implementarea unui sistem de control pentru retetele compensate si gratuite, pentru asistarea procesului de prescriere si pentru eficientizarea si reducerea erorilor.

Proiectul a fost apreciat si pentru imbunatatirea procesului de eliberare a medicamentelor, monitorizarea in timp real a cererii si consumului de medicamente gratuite si compensate in Romania, precum si pentru reducerea posibilitatilor de fraudare a FNUASS (Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate).

"Implementarea Sistemului Informatic de Prescriptie Electronica a condus la monitorizarea in timp real a consumului de medicamente in Romania, la reducerea substantiala a erorilor de medicatie si a fraudelor, la statuarea unui sistem de control si supervizare a prescriptiei. Prescriptia Electronica reprezinta o componenta esentiala a Platformei Informatice a carei dezvoltare continua cu implementarea Cardului national si lansarea Dosarului Electronic al Pacientului", a declarat Radu Tibichi, Presedintele CNAS.

"Trecerea la prescriptia electronica marcheaza o schimbare profunda in sistemul de sanatate romanesc care s-a bazat aproape in totalitate pe hartii scrise de mana. Stim ca evaluarea juriului competitiei European IT & Software Excellence Awards este una foarte serioasa, iar in acest an valoarea proiectelor a fost una foarte ridicata", declara Radu Enache, Director General, Hewlett-Packard Romania.

Solutia IT implementata contribuie la reducerea riscului de aparitie a erorilor prin eliminarea retetelor scrise de mana si cresterea increderii pacientilor in sistemul de sanatate prin acuratetea prescrierii si reducerea timpului de asteptare in farmacii.

Proiectul pentru Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica a fost demarat la data de 1 februarie 2012. Incepand din 01 ianuarie 2013, retetele se elibereaza folosind exclusiv sistemul informatic, pana in prezent fiind eliberate peste 50 de milioane de retete electronice.

"Ne onoreaza acest premiu, deoarece concurenta a fost extrem de puternica. Proiectele selectate au fost de mare complexitate si impact. In acest an au participat 80 de companii din 16 tari. Dezvoltam sute de proiecte atat in tara, cat si in tari de pe patru continente. Sistemul IT de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este unul dintre cele mai grele. Au fost facute eforturi uriase, dar acum incepem sa vedem rezultatele extraordinare ale acestor eforturi", apreciaza Dragos Dobran, Director Departament eHealth din cadrul SIVECO Romania.

European IT & Software Excellence Awards, una dintre cele mai cunoscute competitii europene, selecteaza si recompenseaza in fiecare an producatorii si distribuitorii de software cu performante de exceptie in dezvoltarea si livrarea de produse informatice.

Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Investitii pentru viitorul dumneavoastra".

Despre CNAS

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) este institutie publica, autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, al carei principal obiect de activitate il reprezinta asigurarea functionarii unitare si coordonate a sistemului asigurarilor sociale de sanatate din Romania.

Asigurarile sociale de sanatate din Romania reprezinta principalul sistem de finantare a ocrotirii sanatatii populatiei care asigura accesul la un pachet de servicii de baza pentru asigurati: servicii medicale, servicii de ingrijire a sanatatii, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale si alte servicii la care au dreptul asiguratii si se suporta din fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Despre HP

HP este cel mai mare furnizor mondial de infrastructura IT, software, servicii si solutii informatice pentru persoane fizice si organizatii de toate dimensiunile.

In fiecare zi si aproape in toate tarile din lume, HP ofera clientilor sai beneficiile si avantajele colaborarii cu o companie de talie mondiala ce detine un portofoliu complet de produse si servicii IT si are o capacitate continua de inovare si competitivitate.

HP concepe, dezvolta si implementeaza solutii tehnologice care genereaza valoare adaugata afacerilor, creeaza valoare sociala si imbunatatesc viata si activitatea clientilor sai.

In cadrul Enterprise Services, unul din cele mai mari segmente de business din HP, strategia este de a livra solutii informatice de inalta valoare pentru a ajuta beneficiarii sa inoveze, sa gestioneze informatii si riscuri si sa devina mai agili, astfel incat sa isi poata servi mai bine clientii si cetatenii.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Dezvoltatorii amenințărilor GandCrab se pregătesc să închidă afacerea. Bitdefender oferă al patrulea decriptor gratuit victimelor

Amenințarea ransomware cu cea mai mare cotă de piață din lume, de peste 50%, primește o nouă lovitură prin colaborarea solidă dintre autorități și industria de securitate informatică.

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Experții Kaspersky Lab care investigau infrastructura cloud experimentală, creată pentru protezele bionice avansate, au identificat câteva probleme de securitate, necunoscute până acum, care ar fi putut permite unei terțe părți să acceseze, manipuleze, sustragă sau chiar să șteargă datele private ale utilizatorilor dispozitivelor. Aceste descoperiri au fost făcute cunoscut...

Citește tot arrow_forward