Oare ce vede bebelușul meu? – Baby World App, aplicație inedită, disponibilă gratuit pentru Android și iOS

09 februarie 2018

Senzațiile auditive, vizuale, gustative, olfactive și cutanate reprezintă baza dezvoltării cognitive a copilului, fiind surse de cunoaștere a lumii. Prin intermediul lor, bebelușul primește informații despre însușirile obiectelor și fenomenelor cu care acesta vine în contact. Pe baza senzațiilor, se formează percepțiile și reprezentările.

Oare ce vede bebelușul meu? – Baby World App, aplicație inedită, disponibilă gratuit pentru Android și iOS

Însă, dintre senzațiile enumerate mai sus două sunt extrem de importante în cunoașterea mediului și implicit în dezvoltarea cognitivă a copilului. Este vorba despre senzațiile auditive și cele vizuale, care asigură aproximativ 95% din informația asimilată de indivizii umani.

Tocmai de aceea, stimularea dezvoltării acestor simțuri este foarte importantă pentru formarea inteligenței copilului. Acesta este motivul pentru care oamenii de știință au investit efort în cercetări științifice de amploare, desfășurate de-a lungul a zeci de ani.

Baby World App

În același timp, foarte mulți părinți încearcă să ”intre în pielea” bebelușului pentru a-l înțelege mai bine, întrebându-se deseori: ”Oare ce vede bebelușul meu acum?”. Unii cred că bebelușii nu văd nimic, alții cred că bebelușul lor vede doar umbre.

Baby World App, o călătorie în lumea bebelușilor

Cu ajutorul cercetărilor, precum și datorită dezvoltării tehnologiei, a apariției telefoanelor inteligente și a aplicațiilor, părinții pot experimenta acum lumea prin ochii nou născuților. Aplicația Baby World App (http://www.sierramadre.ro/baby-world-app/), descărcabilă gratuit, oferă o experiență inedită pentru adulții care doresc să pășească pentru o clipă în lumea bebelușului, dar și cartonașe alb-negru menite să stimuleze dezvoltarea văzului bebelușilor.

De ce alb negru?

În primele luni de viață vederea este încețoșată. Nou-născuții nu pot distinge culori sau umbre, ci doar culori contrastante (precum alb-negru). Acesta este motivul pentru care nou-născuții tind să ignore imaginile colorate, concentrându-se asupra contururilor mari, simple, în culori contrastante. Pe măsură ce bebelușul crește, incepe să distingă și alte culori, începând cu roșu sau verde.

Putem ajuta la dezvoltarea vederii bebelușului? Da, prin eliminarea imaginilor detaliate, în culori pastelate și înlocuirea lor cu imagini simple, mari, alb-negru. În acest fel, puteți atrage mai ușor atenția bebelușului, folosind oportunitatea pentru a crea o conexiune afectivă și a-i explica despre lumea din jur.

Cărțile alb-negru ”Prin ochi de bebe”

Același scop îl au și cărticelele ”Prin ochi de bebe”, recent lansate pe piața din România, acestea fiind, pe lângă o modalitate de stimulare a vederii, o bază a dezvoltării cognitive, precum și o ocazie de interacțiune și conexiune cu bebelușii și o modalitate de a crea, de foarte devreme, o experiență plăcută asociată cărților.

Colecţia de cărţi ”Prin ochi de bebe”, creată de editura Sierra Madre, a fost lansată în România la sfârşitul anului trecut şi este adresată tuturor bebeluşilor cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni și părinților care își doresc să-i înțeleagă. Conceptul se bazează pe studii internaţionale ce ne arată cum contrastele alb-negru sunt cele mai puternice şi mai uşoare combinaţii de culori pe care un bebeluş le poate recunoaşte din primele luni de viaţă. Formele de contrast ridicat pot fi plictisitoare pentru adulţi, dar acestea sunt concepute pentru a menţine atenţia copiilor, stimulând curiozitatea şi activitatea creierului celor mici, contribuind la o dezvoltare vizuală mai rapidă şi o mai mare claritate mentală. Pentru detalii despre cum pot fi comandate cărțile Prin ochi de bebe vizitați: http://www.sierramadre.ro/contact.

Țineți aproape pe pagina comunității #PrinOchideBebe de pe Facebook pentru a afla noutăți, informații despre vederea bebelușilor și modul cum aceștia pot fi stimulați, iar pentru a descărca aplicația: http://www.sierramadre.ro/baby-world-app/.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward