Oracle achiziţionează MICROS Systems

24 iunie 2014

Oracle a anunţat acordul definitiv de preluare MICROS Systems, Inc. (NASDAQ: MCRS), un furnizor de soluţii integrate software şi hardware pentru industria ospitalităţii şi cea a comerţului cu amănuntul, pentru suma de 68 USD per acţiune, în numerar. Tranzacţia este evaluată la aproximativ 5.3 miliarde USD; sau 4.6 miliarde USD net în numerar către MICROS.

Oracle a anunţat acordul definitiv de preluare MICROS Systems, Inc. (NASDAQ: MCRS), un furnizor de soluţii integrate software şi hardware pentru industria ospitalităţii şi cea a comerţului cu amănuntul, pentru suma de 68 USD per acţiune, în numerar. Tranzacţia este evaluată la aproximativ 5.3 miliarde USD; sau 4.6 miliarde USD net în numerar către MICROS.

Tehnologiile cloud, mobile, reţelele sociale, Big Data şi internetul obiectelor au un impact din ce în ce mai mare în fiecare industrie, încurajând companiile să se modernizeze pentru a fi competitive. Preluarea MICROS extinde oferta Oracle prin combinarea aplicaţiilor specifice industriilor menţionate, cu portofoliul business de aplicaţii, tehnologii şi soluţii cloud al Oracle. Împreună, Oracle şi MICROS vor ajuta hotelurile, restaurantele şi retailerii să îşi accelereze inovaţia, să îşi transforme companiile şi să îşi satisfacă fiecare client cu soluţii complete, deschise şi integrate.

Consiliul director al MICROS a aprobat în mod unanim această tranzacţie, care urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014, după oferta făcută pentru o majoritate a acţiunilor publice ale MICROS şi pentru acţiuni care reprezintă stimulente sau premii sub forma de capital investit, în cadrul ofertei de preluare, precum şi după obţinerea unor aprobări legale şi îndeplinirea altor condiţii obişnuite de preluare.

“Oracle a ajutat cu succes clienţi din diverse industrii, folosind puterea tehnologiilor cloud, mobile, sociale, Big Data şi internetul obiectelor pentru a le transforma afacerile,” a declarat Preşedintele Oracle Mark Hurd. “Anticipăm că vom livra avantaje certe companiilor din domeniul ospitalităţii şi comerţului cu amănuntul, odată cu preluarea MICROS.”

“MICROS s-a concentrat pe a susţine cele mai mari branduri din lume de pe pieţele ţintă, de când s-a înfiinţat, în 1977, administrând în prezent peste 330,000 de puncte de lucru ale clienţilor din 180 de ţări,” a declarat Peter Altabef, preşedinte şi CEO, MICROS. “Împreună cu Oracle ne aşteptăm să accelerăm capacitatea clienţilor nostri de a inova şi de a-şi diferenţia afacerile folosind tehnologiile, soluţiile cloud şi scalabilitatea oferite de Oracle. Suntem foarte încântaţi de marile oportunităţi pe care acest lucru le va crea pentru clienţii şi angajaţii noştri.”

“Ne-am angajat să protejăm şi să îmbunătăţim investiţiile clienţilor nostri în soluţiile MICROS. Conducerea şi angajaţii MICROS vor forma un grup dedicat în cadrul Oracle pentru a menţine accentul pus pe servirea clienţilor,” a declarat Bob Weiler, vice-preşedinte executiv Oracle Global Business Units. “Segmentele Oracle dedicate diverselor industrii deţin o expertiză aprofundată a fiecărui domeniu şi fac investiţii atent direcţionate, prin cei peste 18,000 de angajaţi Oracle şi peste 500 milioane USD dedicaţi annual cercetării şi dezvoltării. Acest model s-a dovedit a fi de mare succes pentru mai multe industrii şi suntem dornici să le oferim aceleaşi beneficii şi clienţilor MICROS.”

“Ne aşteptăm ca această tranzacţie să devină imediat o adăugire la profiturile Oracle (calculate non-GAAP), care vor şi creşte în timp,” a declarat Preşedintele şi CFO-ul Oracle Safra Catz.

Mai multe informaţii despre acest anunţ sunt disponibile la oracle.com/micros

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește tot arrow_forward

De ce au nevoie companiile de o aplicație de HR specializată?

ColorfulHR este una dintre cele mai cunoscute aplicații cu rol de management a resurselor umane, poziționându-se ca fiind extrem de prietenoasă utilizatorilor din companii din orice domeniu de activitate. De ce sunt atrași clienții de Colorful HR?

Citește tot arrow_forward