Oracle ERP – digitalizare prin asistenți virtuali

26 septembrie 2019

Oracle ERP Cloud anunță extinderea tehnologiei AI, prin asistenți virtuali, în cadrul aplicațiilor enterprise, pentru a facilita interacțiunea dintre aplicațiile ERP și utilizatori.

Oracle ERP – digitalizare prin asistenți virtuali

Astfel, asistenții digitali pot interacționa prin comenzi vocale, fapt ce va simplifica în mod evident procesul de lucru specific activităților din companii și va elimina implicarea umană pe acest segment.

Cu siguranță, tehnologia este extrem de atractivă pentru cele mai multe dintre companii, dar pentru ca o aplicație de tip ERP să fie eficientă, trebuie privit și raportul cost-beneficii. Astfel, din perspectiva TCO (Total Cost Ownership), investiția pe care o companie o face într-un astfel de sistem complet trebuie să vizeze ROI-ul acesteia pe termen mediu, pentru ca tehnologia să poată rămâne un diferențiator util și nu un indicator al unei investiții greșite.

Conform Computer Economics, aplicațiile de tipul ERP se află în topul soluțiilor cu o rată de adopție foarte mare. Dar, deși un studiu recent al companiei indică o rată de implementare de 80%  (pentru un studiu de piață ce a vizat 250 de companii), lucrurile nu arată foarte bine în termeni deprofitabilitate și succes. Folosind cei mai importanți indicatori ai unei implementări de acest tip (rata de adopție, investiția, rata de succes în termeni de ROI, TCO și rata de satisfacție a clientului), cei mai mulți au un calificativ satisfăcător. Motivația acestui rezultat este dată fie de alegerea greșită a unei aplicații (în raport cu nevoia efectivă a clientului sau cu momentul implementării), fie din cauze tehnice sau a lipsei unei analize de business concludente. De asemenea, integrarea unui sistem ERP cu alte aplicații poate genera vulnerabilități care pot duce la compromiterea implementării.

“Sunt încă multe organizații care subestimează plus valoarea pe care un sistem ERP o poate aduce unei companii, fluxurilor de lucru și procedurilor interne. Ceea ce trebuie să înțeleagă utilizatorii este faptul că un asistent digital integrat unui ERP are rolul de a îmbunătăți”, David Wagner, vice president of Research în cadrul Computer Economics.

Oracle ERP Cloud anunță și alte funcționalități ce vizează recunoașterea documentelor prin tehnologii optice, precum și adaptări ale sistemului pentru anumite categorii de activitate și industrii, cum ar fi educație, sănătate sau pentru sectorul public.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

Ce este SAP și cum poate ajuta companiile în perioadele de criză?

Citește tot arrow_forward