Oracle îşi extinde portofoliul Big Data cu Oracle Big Data SQL

17 iulie 2014

Organizaţiile caută modalităţi inovatoare de a gestiona volume mai mari de date, din mai multe surse decât până acum. Deşi tehnologiile precum Hadoop şi NoSQL oferă modalităţi specifice de abordare a problemelor generate de Big Data, aceste soluții pot crea segmentări ale informațiilor care complică accesul la date și analiza lor - acțiuni necesare pentru generarea de rapoarte de analiză foarte importante.

Organizaţiile caută modalităţi inovatoare de a gestiona volume mai mari de date, din mai multe surse decât până acum. Deşi tehnologiile precum Hadoop şi NoSQL oferă modalităţi specifice de abordare a problemelor generate de Big Data, aceste soluții pot crea segmentări ale informațiilor care complică accesul la date și analiza lor - acțiuni necesare pentru generarea de rapoarte de analiză foarte importante. Pentru a maximiza valoarea analizelor și pentru a maximiza beneficiile pe care le poate oferi Big Data, companiile trebuie să își transforme arhitectura de gestionare a datelor într-un sistem de administrare a Big Data care să integreze fluent toate tipurile de date, dintr-o varietate de surse, inclusiv cele de tip Hadoop, relaţionale şi NoSQL. În timp ce simplifică accesul la toate datele, un sistem de gestionare Big Data ar trebui să le permită organizaţiilor să-şi folosească abilităţile existente și să menţină nivelul de securitate și gestionare a datelor pentru informaţii sensibile sau reglementate.

Pentru a satisface nevoile de soluţii complete pentru Big Data, Oracle a lansat Oracle Big Data SQL. Renunţând la segmentările de date pentru a simplifica accesul la informaţie, noua soluţie le permite clienţilor să ruleze o singură interogare SQL prin intermediul Hadoop, NoSQL și Oracle Database, ceea ce minimizează traficul de date, mărește performanța și practic elimină separările diverselor colecții de date. Oracle Big Data SQL le permite clienţilor să obţină avantaje competitive prin extragerea rapidă a datelor analitice, protejând securitatea informațiilor. Mai mult, această abordare le permite organizaţiilor să beneficieze de investițiile SQL anterioare, atât cele în abilităţile angajaților cât și cele pentru aplicații.

“Pe masură ce organizaţiile folosesc surse de date din ce în ce mai diverse dincolo de baze de date relaţionale, precum Hadoop și NoSQL, datele devin din ce in ce mai segmentate, ceea ce îngreunează analiza datelor și limitează adevăratul potențial al Big Data”, a declarat Andrew Mendelsohn, vice-preşedinte executiv Database Server Technologies, Oracle.

“Oracle Big Data Appliance este o alegere excelentă pentru clienţii care doresc să lucreze cu suita completă a tehnologiei de vârf Cloudera bazată pe sistemul Hadoop. Este mult mai efficient din punct de vedere financiar și mai rapid de implementat”, a declarat Mike Olson, fondator Cloudera, director de strategie și președinte al consiliului de administraţie.

Informaţii generale

 • Oracle prezintă Oracle Big Data SQL, un software de tip SQL care integrează fluent date prin intermediul Hadoop, NoSQL şi Oracle Database.
 • Oracle Big Data SQL rulează pe Oracle Big Data Appliance şi poate fi utilizată împreună cu Oracle Exadata Database Machine.
 • Prin conectarea tehnologiilor deja verificate și prin simplificarea accesului la informaţie prin intermediul SQL, Oracle Big Data SQL le permite companiilor să analizeze toate datele organizaţiei și să extragă rapid rapoare analitice, ceea ce ajută la îmbunătăţirea business-ului.
 • Cu o arhitectură unică și cu tehnologia Smart Scan moștenită de la Oracle Exadata, Oracle Big Data SQL poate interoga toate formele de date structurate și nestructurate, minimizând, în același timp, traficul de date, ceea ce permite o analiză mult mai rapidă, distribuită prin intermediul Hadoop, NoSQL și Oracle Database.
 • Această abordare le permite organizaţiilor să beneficieze de abilităţile SQL existente, fără a investi în noi resurse umane costisitoare, și ajută la maximizarea potenţialului oferit de tehnologiile in care compania a investit deja.
 • Cu Oracle Big Data SQL, caracteristicile de securitate ale Oracle Database, inclusiv politicile de securitate existente ale organizației, sunt extinse la Hadoop și date de tip NoSQL.
 • Oracle Big Data SQL va fi disponibil la finalul anului 2014.
 • Soluţiile Oracle pentru aplicații Big Data, acum reunite prin intermediul Oracle Big Data SQL, le permit clienţilor să descopere și să anticipeze mai rapid evoluții de business, să simplifice accesul și să administreze în siguranţă colecții mari de date.

Descoperire şi predictibilitate ridicate

 • Prin folosirea SQL la interogarea şi analiza datelor din întreaga lor rețea de sisteme de administrare a informațiilor, organizaţiile nu mai trebuie să copieze și să mute datele între platforme, să facă analize folosind un limbaj bazat pe MapReduce sau să construiască interogări separate pentru fiecare platformă și apoi să caute soluții pentru a conecta rezultatele.
 • Tehnologia Smart Scan, moștenită de la Oracle Exadata, este rulată la nivel local în scopul găsirii inteligente a datelor pentru o anumită interogare, minimizând traficul de date și crescând performanţa.
 • Oracle Big Data SQL oferă aplicaţii şi instrumente de business inteligente bazate pe SQL, permiţând accesul rapid la Hadoop și la surse de date NoSQL, separat de depozitele tradiționale de date, accelerând descoperirea și operaţionalizarea datelor analitice din sistemele Big Data, fără modificări la aplicaţii și la instrumentele existente.

Acces simplificat

 • Folosirea Big Data în companii necesită noi tehnologii, limbaje și abilităţi. Oracle simplifică accesul companiilor la colecțiile mari de date prin combinarea tehnologiilor relaţionale și nonrelaţionale într-o singură arhitectură, prin valorificarea SQL, limbajul-standard în industria accesării datelor.
 • Prin extinderea SQL la întregul ecosistem de date ale companiei, organizaţiile pot folosi abilităţile SQL existente pentru a descoperi și a analiza toate informațiile.
 • Sistemele integrate Oracle de gestionare a datelor ofera implementare rapidă si un cost total de deținere redus pentru sistemele de tip Hadoop, datele relaţionale și NoSQL, permiţându-le clienţilor să obțină date analitice imediate.

Administrare, control şi securitate

 • Oracle Big Data Appliance include capacităţi complete de criptare a datelor pentru a proteja confidenţialitatea datelor și pentru a respecta cerinţele de reglementare. Cu date inactive stocate digital și capacităţi de criptare a reţelei, informaţiile sensibile și reglementate stocate pe Oracle Big Data Appliance sunt protejate împotriva furtului și a accesului neautorizat. Oracle Big Data Appliance include, de asemenea, autentificare de nivel enterprise (Kerberos), autorizare (LDAP și Apache Sentry project) și auditare (Oracle Audit Vault și Database Firewall) care pot fi setate automat la instalare, simplificând procesul de întărire Hadoop.
 • Pentru a asigura în continuare capacitatea organizaţiilor de a avea acces la beneficiile Big Data fără a compromite controlul datelor, Oracle Big Data SQL extinde capacităţile avansate de securitate ale Oracle Database la Hadoop și la NoSQL. Cu Oracle Big Data SQL, clienţii pot beneficia de soluţii de securitate de date Oracle verificate pentru editarea datelor, analiza privilegiilor și controlul puternic ce limitează accesul utilizatorilor la date.
 • Prin intermediul Oracle Big Data SQL, clientii pot aplica acum politicile de securitate existente și la datele de tip Hadoop și NoSQL, extinzând guvernarea şi controlul datelor sensibile și reglementate din cadrul organizației.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward