Oracle prezintă MySQL Fabric, o soluție care simplifică disponibilitatea şi scalabilitatea ridicată a bazelor de date MySQL

27 mai 2014

Pentru a satisface necesitățile impuse de aplicaţiile web şi cloud actuale, Oracle anunţă disponibilitatea generală a MySQL Fabric. MySQL Fabric oferă un sistem integrat care simplifică administrarea grupurilor de baze de date MySQL. Sistemul asigură atât o disponibilitate ridicată – prin detectarea defecţiunilor şi alocarea automată a unei resurse de rezervă – cât şi accesibilitatea prin partiționarea pe orizontal

Pentru a satisface necesitățile impuse de aplicaţiile web şi cloud actuale, Oracle anunţă disponibilitatea generală a MySQL Fabric. MySQL Fabric oferă un sistem integrat care simplifică administrarea grupurilor de baze de date MySQL. Sistemul asigură atât o disponibilitate ridicată – prin detectarea defecţiunilor şi alocarea automată a unei resurse de rezervă – cât şi accesibilitatea prin partiționarea pe orizontală (data sharding).

"Multe dintre cele mai mari aplicaţii de website şi cloud ale lumii se bazează pe replicare și partiționare orizontală MySQL pentru a asigura utilitate şi accesibilitate ridicată,” a declarat Tomas Ulin, vicepreşedinte MySQL Engineering, Oracle. “MySQL Fabric asigură disponibilitate ridicată și detectarea automată a defecţiunilor, realocare automată de resurse și partiționarea orizontală automată a datelor. Prin această platformă integrată open source, Oracle simplifică scalarea sigură a aplicaţiilor MySQL, fie la sediul companiei, fie în cloud.”

Caracteristicile și capabilitățile MySQL Fabric

 • Detectarea automata a erorilor și realocarea automata de resurse de rezervă când este folosit cu MySQL Replication, pentru o disponibilitate ridicată, inclusiv:
  • Monitorizarea bazei de date principale; dacă serverul generează o eroare, MySQL Fabric selectează una dintre bazele de date secundare şi o redefinește ca fiind cea principală.
  • Direcţionarea automată a tranzacţiilor către serverul principal curent şi distribuirea echilibrată a comenzilor catre toate bazele de date secundare. Dispunerea și starea serverelor sunt transparente pentru aplicaţie.
 • Partiționarea și repartiționarea orizontală a datelor simplifică administrarea întregului proces de către echipele de dezvoltare, operațiuni, sau DevOps. Aceasta le dă posibilitatea utilizatorilor să:
  • permită ca tabelele să fie partiționate orizontal pentru redistribuirea operațiilor de citire și scriere.
  • selecteze tabelele care vor fi partiționate orizontal și coloanele care vor fi utilizate drept chei de partiționare orizontală, inclusiv dacă să folosească o mapare de tip HASH sau RANGE.
  • Mutarea unor partiții orizontale existente către noi servere sau divizarea lor în mai multe asemenea partiții.
 • Extensiile la conectorii PHP, Python şi Java permit ca tranzacţiile şi comenzile MySQL să fie direcţionate către serverul corect, eliminând latența suplimentară cauzată de trecerea printr-un proxy.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward